fredag 12 juli 2013

Så var det påskrivet..

Ni som läst min blogg ett tag vet ju att jag blev uppsagd efter 23 år i kommunen pga de usla avtalen som finns för personliga assistenter.. Uppsagd blev jag för att de inte hade någon tjänst att erbjuda mig då brukaren jag var hos gick över till privat och vi fick/ville inte hänga med över, de hade inte en 100% tjänst att erbjuda i kommunen iaf.. Jag hade 6 månaders uppsägningstid och den är snart slut.. I dessa 6 månader har jag fått jobba 100% hos en brukare som jag trivs jättebra hos, och jag hade tur, hos henne fanns en ledig tjänst, dock bara på 83,3% men har fått jobba 100% nu fram till 31/8.. Så damp det ner ett brev häromdagen om att jag är erbjuden den tjänst jag går på fast de 83,3% då.. Ja vad skulle jag göra, finns ju bara ett val och det är ju att tacka ja.. Det är ju liksom bara det eller att gå utan jobb vilket inte är något alternativ.. Men jag är besviken och ledsen över de avtal som finns, att 23 år under samma arbetsgivare inte är mer tryggt.. 83,3 % gör ganska mycket lönemässigt, och vi har ingen ob mer än 10 timmar var tredje helg.. Tittar jag tillbaka ett år så kommer jag att minska min lön med ca 6000:- ut var månad om jag jämför mot förra stället jag var på då jag hade mer ob eftersom jag jobbade kvällar, nätter och längre helger.. Det kommer att bli tufft ekonomiskt men det kommer att gå, det är jag säker på..
Men en sak kan ju ses som bra att jag är uppsagd några procent, och det är att det finns något som heter omställningsnämnden, de hjälper de som blivit uppsagda med stöttning.. En kompis till mig fick hjälp ekonomiskt med sitt körkort tex.. Det ringde en kvinna från omställningsnämnden till mig förra veckan, vi pratade en lång stund.. Jag berättade bl.a att jag sökt utbildning på KomVux men att jag varit lite sent ute så jag kom inte med till hösten, då berättar hon att det kan de hjälpa mig med så jag kan få samma utbildning genom dem på distans, jag läser i den takt jag vill och de står för kostnaderna.. Kanon!! Så jag skall träffa denna kvinna nu i Augusti så skall vi diskutera hur det går till och vad jag skall göra.. Men det låter ju onekligen bra så förmodligen kommer jag att plugga i höst och när jag någon gång är klar så kan jag titulera mig undersköterska och kan ha lite fler jobb att välja på och ngt högre lön då jag kommer att ha rätta utbildningen.. Det tackar jag för!!

Men just nu skall jag njuta av 9 dagars ledigt och inte tänka på hur det kommer att bli..
Njut av livet!!


3 kommentarer:

Nina sa...

Oj, det var ingen liten skillnad i lönekuvertet :/ Hoppas det går bra under tiden du utbildar dig iaf..

Lycka till med den utbildningen! Vad spännande :) Så bra att det finns lite hjälp att få och att du har möjlighet att jobba samtidigt.

Ha en skön ledighet!
Kram Nina

Anna Svensson sa...

Längesedan jag kikade in här.

Verkar ju bra om du kan läsa till usk, med den utbildningen i ryggen får man alltid jobb.

Ha en skön kväll
//bara Anna
Annacecar.blogspot.com

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det verkar som det löser sig till sist! Visserligen en markant skillnad i lönekuvertet, men ett fast jobb är guld värt idag och att sedan få utbildningen på köpet gör att du får bättre förutsättningar så småningom!!

Ha det så skönt under ledigheten!
Kram,
Regina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade