söndag 19 februari 2012

Blir snart galen..

Har med jämna mellanrum svårt att sova på nätterna och det är otroligt jobbigt och irriterande.. I natt (Morse) somnade jag 4.30.. Nu skall jag jobba tre nätter och säkert blir jag väl så trött att jag skulle kunna ha sovit istället.. Men se det får jag ju inte..
Igår hade vi kalas för Patricks äldsta dotter, Emelie.. Hon fyller 16 på torsdag.. På våra kalas bjudet vi alltid på middag där födelsedagsbarnet bestämmer mat och fika.. Emelie valde baconinlindad kycklingfilé och potatisgratäng.. Smarrigt värre.. Och så letade hon upp en supersmarrig cheesecakekladdkaka på nätet.. Delar med mig av receptet längre ner..
Idag har jag gjort minsta möjliga.. Har ju varit sagolikt trött så jag har mest legat i soffan för att vila, har tyvärr inte somnat vilket jag hade hoppats på eftersom jag skall vara vaken hela natten.. Men det skall nog funka ändå =)

Ha nu en bra natt och en fin måndag..

Kram Mia

Så receptet då på den goda Cheesecakekladdkakan med hallon..

Till kakan:
150 g smör
1 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl

Cheesecakefyllning:
150 g cream cheese
1 äggula
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker

Garnering:
1 näve styckfrysta hallon

Kladdkakan:
Smält smöret och vispa ner kakaon.. Låt svalna.. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker.. Blanda ner mjölet i äggsmeten tillsammans med smör och kakaoblandningen.. Blanda runt.. Smöra en rund kakform med löstagbar kant.. Bröa med kokosflingor.. Häll ned smeten i formen..
Fyllning:
Rör ihop ingredienserna till fyllningen.. Rör till en slät smet.. Klicka fyllningen över chokladsmeten.. Dra lätt med en gaffel så kakan blir lite lätt marmorerad.. Garnera med hallon.. Sätt in i mitten av ugnen, 150 grader i ca 30 minuter (vi hade den inne längre).. Den kommer att vara geggig i mitten, men låt den svalna i kylen ett par timmar (helst under natten) så blir den perfekt..

Inte något för mig som skall föreställa viktväktare, men jag åt och den var supergod =D

5 kommentarer:

Nyanser av vitt sa...

Vad gott det låter. Hoppas att du håller dig vaken nu.
kram Agneta

Källeboda lantliv sa...

Stackars dig som sovit så dåligt ! Det påverkar ens vardag .. Ibland blir det ju så .. Hoppas du fått lite vila på em ., smarrig kaka .. Är den från viktväktarna to ?? Hi hi .. Stärkande kramar till dig .. Jeanette. Kallebodalantliv

Annika N sa...

Så jobbigt att inte kunna sova och det händer ju dej ofta. Vilken smarrig kaka :-)

Ha det gott !!! Kram Annika

Nyanser av vitt sa...

Tack goa Mia. Sov sött nu.
Kram Agneta

Annelie L sa...

Hoppas du tagit igen sömnen nu och mår lite bättre.
Du, den kakan såg verkligen fantastisk ut, det riktigt rinner ur mungiporna på mig när jag ser bilden och läser receptet.
Den ska jag absolut inte baka, för risken är väldigt stor att jag äter upp större delen av den alldeles själv <3 Kram du fina // från Annelie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade