lördag 24 juli 2010

Härliga sommaren!!

Tänk vilken sommar vi har haft hittills, idag regnar det men ganska skönt med en dag med regn med faktiskt.. Fast jag hoppas det drar över snabbt och det fina vädret kommer tillbaka.. Hoppas det blir uppehåll ikväll för då är det tänkt att jag skall dra till Karlshamn där det är Östersjöfestival, och där skall ikväll min bror stå på stora scenen och spela saxofon med sitt band Rabbit Proof Funk Station.. Han spelar även på gatan var dag på festivalen men jag hade tänkt att kolla när han står på scenen och givetvis fotografera med då.. Men regnar det så drar jag inte dit.. Patrick hade feber i natt och är förkyld så han håller sig hemma i vilket fall.. Jag känner med att en förkylning är på G så jag har laddat med Echina här så jag hoppas kunna stoppa upp det lite..

Så till vad som har hänt de senaste dagarna :-) Har ju inte bloggat på några dagar..

I onsdags åkte jag och Patrick till Kronovalls slott i Tomelilla på vackra Österlen för att lyssna på Ulf Lundell.. Vilket underbart ställe, så vackert.. Och vi hade kanon väder och Lundell var på sitt bästa humör.. Det tidningarna skrivit att de tycker att det är dags för honom att lägga av kan jag inte hålla med om, det var en riktigt bra konsert han höll.. Vi såg ju honom förra året med och detta var snäppet bättre än då (tyckte Patrick, jag har svårt att avgöra om han var bättre nu, men minst lika bra)..

Vi mailade innan för att fråga om man fick ha kamera med och fick svaret att det fick man, men när vi kom dit så stod det att man inte fick ha systemkamera med in.. Men eftersom att det ibland slår till att jag får dålig syn och läskunskaperna inte alltid är vad det borde så såg jag inte och fattade inte ;-) Så kameran åkte med in, men jag vågade inte mig längst fram utan stod på lite avstånd så de inte skulle se.. Men det var fler än jag som hade systemkamera och plåtade med så jag hoppas de har överseende med det :-) Vill du se mer bilder från Lundellkonserten så kan man kika in på min fotosida på FB, Photo by Maria, eller om man vill se ännu mer bilder så klicka er in HÄR..

Efter konserten så åkte vi till Simrishamn där Patricks föräldrar alltid har sin husvagn uppställd och där befann sig även Patricks flickor.. Patrick och flickorna hade ju varit där sedan i måndags och sen var han bara och hämtade mig på onsdagen.. Vi sov i förtältet, lite fuktigt så det är ju säkert därför förkylningen smyger sig på nu.. Efter en natt med dålig sömn så vaknade vi upp till en varm dag, det var 23 grader redan vid 7.30.. Vi tog det lugnt, gick till stan och strosade och jag hade ju så klart kameran med så de bilderna kan man med se på FB och på pixbox, bara att klicka in och kika.. Och ni.. Glöm inte att klicka på gilla knappen när ni är inne på Photo by Maria ;-) Då blir jag glad.. Och vem vet, det kanske kan hända att det kommer en tävling där vad det lider..

Patrick och tjejerna badade i det kalla vattnet.. Höga härliga vågor var det och det är ju alltid kul.. Här nere på bilderna är det Patricks äldsta dotter Emelie som badar på översta bilden och hans yngsta dotter Johanna på den nedersta.. Stranden i Simrishamn består av ganska grov sand och en hel del härligt vattenslipade stenar och det ser ni ju på mittenbilden.. Några stenar följde med hem, jag har tänkt att skriva små söta ord på dem och pynta lite varstans med här hemma.. Framåt kvällen åkte vi hem och hade en skön sommarkväll på altanen här hemma..



Igår var jag lite färdtjänst åt min mamma, hon ville ha någon top som hon kan ha på begravningen vi skall på nästa fredag.. Jag hittade med kläder, en klänning som är stickad.. Låter ju inte så snyggt men jag gillade den och billig var den för det är ju rea nu :-D Och det gillas..
När jag kom hem igen så gick jag och Patrick ut en runda på 72 minuter, så skönt och välbehövligt..
På kvällen körde jag Amanda och en kompis till Karlshamn, de skulle gå på Östersjöfestivalen.. På natten fick jag hämta Amanda med för jag ville inte att hon skulle åka med vem som helst hem.. De hade först tänkt ta bussen men ändrade det till en kille som jag inte har en susning om vem det är och hönsmamma som jag är så körde jag ner och hämtade henne istället.. Hon var lite arg på mig när jag sa att jag kommer men hade lugnat ner sig när jag kom och förstod nog hur jag tänkte och att jag bara vill henne väl..
.
Nu skall jag ta tag i dammtorkning, perfekt väder för det och sen hoppas jag att vädret lättar så jag kan lyssna på min bror ikväll.. Och hämtmat skall det bli lata som vi är, sallad får det bli för mig..
.
Njut nu av kvällen och resten av helgen..





20 kommentarer:

eennaaa sa...

Dina bilder är helt underbara, särskilt dessa på flickorna i havet, helt fantastiska!

När vi kom hem ifrån vår första mini semester så blev både jag o Oscar sjuka, febern satt i 1 dag på mig o 2 dagar på Oscar så hoppas ni inte heller behöver vara sjuka längre än så. Men vi hostar än!

Nina sa...

Härliga sommarbilder du bjuder på :)

Nu håller vi tummarna att några baciller inte fastnar på dig, och att dom snabbt försvinner från Patrick med!

Må så gott!
Hoppas det blir uppehåll när din bror ska spela..
Kram Nina!

mo sa...

Ja suck vad tråkigt med vädret...Har varit dunderförkyld hela veckan o kan knappt prata, kraxar mest, men just idag känns det bättre o vi hade planerat för Östersjö ikväll....ser just nu inte ut till att bli av. Så fint väder som det har varit lääänge nu så måste det regna just idag, men men inte mycket att göra....Så bror din ska spela ikväll? Synd o missa fast jag misstänker att du liksom jag har hört din (o jag min) bror ett antal gånger på scenen...hihi..Känner mest för att kura i soffan med en påse chips o en bra film istället ;)

Jag hörde att ni varit iväg, igår var Patricks bror här o hämtade en studsmatta som de köpte av oss...vi får liksom inte plats med den nu när C bygger en friggebod...lite liten tomt har vi ;)

Håller tummarna för uppehåll ikväll, men det ser mörkt ut, kram

Anonym sa...

Ja inte blev det populärt när man ville hämta hem barna, men nu efteråt har de bara tyckt det varit bra.Och man kan ju aldrig veta om de som tänker köra hem dem har hållit sig nyktra,då är det bättre att hämta. Härliga dagar ni haft men synd att Patrik blivit sjuk.

Ha en härlig helg !!! Kram Annika

emelie sa...

Sv; Ja.. kanske det, men jag har ändå inga kläder att springa i :D

Hanna sa...

Hoppas att lördagen blev bra och ha en bra fortsättning på helgen.
Kram
Hanna

kallebodalantliv sa...

HÄÄRLIGA bilder på tjejerna ...så somriga ...stenarna har du också fått till det med ..du ska satsa på detta ju .du verkar att ha fullt upp på din semester , glöm inte att vila bara ...ha det gott ! kram jeanette.kallebodalantliv

Zebbes mamma sa...

Underbara kort.. :) Och ang Lundell konserten, så är det ju toppen att redan innan ha mailat dem.. Då kan de ju stå och tjafsa hur länge som helst...( om de nu hade gjort det.. ) Du hade ju haft rätt...

Kram Mia

Thessan sa...

fin blogg du har!

oumberligating sa...

Fina bilder, Ulf Lundell mötte jag på NK:s bokavdelning igår han tittade länge och igenkännande på mig, sedan sa han Hej..först!
Sedan vände han sig om och tittade igen....såg att han undrade var han sett mig förut...han måste trots allt ha ett fint ansiktsminne för det är några år sedan vi hade en diskussion han och jag! Jag höll på med en byggkran utanför hans hus på Söders höjder, klockan var 7 på morgonen. Han undrade var det var för djävla liv....självklart var jag tvungen att svara...(ler)
Underbar artist, men en djävligt gnällig gubbe...!
ha en fin fortsatt vecka!

Anonym sa...

Vilket fin blogg du har =)
Gillar typsnittet du har på din text! Romantisk!

Tina sa...

Hej Mia!!
Wow!! Va mycket kul du hittar på =)
Låter som du har en underbar sommar!!
Vilka fantastiska bilder!!!!
Jag är en ur ursel nät vän just nu.. har inte varit många timmar vid datorn, men jag tror det ändrar sig nu när vardagen så sakta börja krypa inpå!!

Va rädd om dig vännen.
Kram Tina

LjuvligtLantligt sa...

ja jäklar vad ni hunnit med mkt! Låter supermysigt, vackra bilder oxå...
Kram Git

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Vad mysigt att gå Lundell-konsert! Har lyssnat mkt på honom förr, nu blir det mest ibland :)
Ha det gott!
kram
nina

fröken Sätterlund ✯ sa...

Hoppas allt är bra med dej :) Du kämpar och med VV och är superduktig!!

Vilka fina bilder du tar Mia! Superduktig :)

Kramar Therese

Tina sa...

Bara kände för att titta in & ge dig en kram<3<3<3<3<3
Hoppas du mår bra & att du får en underbar helg<3 Kram din vän Tina

Katarina sa...

Gillar din blogg skarpt, det har jag sagt tidigare. Men nu vill jag få meddela att jag ämnar länka dig och hoppas du inte misstycker.....

årstidens bästa sa...

Ljuvliga bilder du bjuder på.

Kram
Linda

Roses & Angels sa...

Hallå där. Hoppas du mår bra. Här har man haft kul ser jag. Sommaren har mycket bra med dig, konserter, bad mm. Lundell är bra. Hörs snart igen kram

Hanna sa...

Låter som en kanon helg. Vilka härliga vågor att bada i.
Kram
Hanna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade