söndag 18 mars 2012

Musigt!!

Ni ser den där söta katten på bilden här under.. Det är Pelle.. Han ser ju snäll och fin ut, och jo det är han.. MEN... Varför skall han plocka in levande möss?? Nu har tagit in en mus var och varannan dag.. Häromdagen när vi satt i lugnan ro och tittade på tv så började han kika och springa runt sockerlådan som vi har plädar i, jag skrek efter Patrick, han flyttade på lådan och jovisst var det en mus där.. Jag flög upp i soffan och Johanna i en fåtölj.. Vi är jättebra hjälpredor då det gäller möss ;) Musen for under soffan så jag fick ju snällt hoppa ner från soffan och lyfta på den.. Till slut kunde Patrick fånga den i en gammal glassburk och släppa ut den.. Sen har det varit en mus typ var dag..
Nästa vecka jobbar Patrick eftermiddag så jag hoppas Pelle tar och håller sig utanför med sina fångade möss.. Jag kan inte se att jag jagar möss ej heller Amanda eller Emelie, ser oss stå skrikandes och peka.. Ha ha.. Får ju hoppas att Johannes fortfarande är hemma och kan hjälpa oss i så fall.. Men hoppas jag slipper de levande mössen inne, skall han tvunget ha in får han ta kål på dem först..
Jobbat även idag, 8.30-21.. Det har gått bra men jag är dundertrött.. Var trött igår kväll men kunde inte somna.. Läste boken om Emma, blev trött, släckte, tankar kom, blev klarvaken.. *suck* Gick till slut och lade mig i soffan och läste, för att inte väcka Patrick.. Slumrade till slut till men inte länge, 3,20 ringde jag Johannes för att höra vart han var, han var på väg hem då.. Mina föräldrar har ju berättat att de inte kunde sova förrän jag eller min bror kom hem och jag har tänkt att så kommer jag inte att ha det iaf.. Jo men visst.. Jag är nog värre.. Ha ha.. Jag vill veta vart de är, åtminstonde på ett ungefär, om de skall sova hemma och så vill jag de kommer hem i vettig tid.. Men de är ju 20 & 18 så det där med vettig tid har vi olika uppfattning om.. 3.20 är ju inte den tiden jag menar som vettig, men vad skall jag göra de är ju som sagt myndiga.. Men jag kan ju få försöka bestämma lite iaf ;)
Jag har läst ut boken, Varför gråter inte Emma??, och nu börjat på ny biografi, Patrik Sjöbergs, Det du inte såg.. Recension kan du läsa HÄR!!
Emmas bok tyckte jag var bra.. Den handlar ju om hur hon har upplevt allt med hur hon vaknade upp på sjukhus utan att veta vad som hänt henne och barnen, att inte få veta något och polisförhör och rättegångar.. Läs den om du uppskattar och gillar biografier.. Och minns du allt som skrevs i tidningarna så kan man ju här få synvinkeln från huvudpersonen.. 

Ganska nyss kom jag hem från jobbet och nu skall jag se om det kan bli bättre sömn i natt.. I morgon förmiddag skall jag följa med Patrick för att lämna blod och sedan skall jag hämta klockan jag vann i Sölvesborg.. Efter det är det möte och sedan hem för att planera bröllopsfotografering med fina kompisen Anna..
Samboängeln har förberett maten vi skall ha i morgon så slipper jag tänka på det med = mindre stressmoment =)

Sov gott!!

Kram Mia

7 kommentarer:

Ebbas änglar sa...

Hej Mia

Haha.... tänk att katterna envisas med att ta hem sitt 'byte'!!! Våra missar är mer fågelfångare. Vet inte HUR många stackars fågellik vi tagit bort i uterummet. Men er Pelle är nog strået vassare om han släpar in LEVANDE möss!!!! EEUUUH!!
Man måste påminna sig om att det är en naturlig instinkt dom har.

Kom ihåg att andas tjejen, och slit inte ut dig =)

Önskar dig en fin vecka.
Kram Malin

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det är inte roligt när katterna släpar in levande möss, inte ens de som är halvdöa...jag hade en katt för många år som släpade in ödlor och ormslå, inte roligt det heller för när hon jagade dem och bet dem i svansen så gick den av och så fortsatte djuret att springa/åla...blä! Hoppas du får sova gott inatt! Och så önskar jag dig en fin ny vecka!

Kram,
Regina

Annika N sa...

Duktig katt men inte så kul att få in mössen i huset...Urk :-(

Sköt om dej !!! Kram Annika

Viola sa...

Tyvärr kan vi inte ha katt inne..är allergisk men har en adoptivkatt som kommer varje dag och hälsar på...hon har bott tidigare här på gården och ibland slinker hon in i butiken med en död mus i munnen...död tack och lov..annars har jag blivit väldans bra på att agna fällor och tömma dom..när bor i en gammal 1700-tlas gård så får man räkna med dessa husdjur, ha en fin start på veckan, kram

Annelie L sa...

Det är en väldigt vacker kisse du har i allafall.Zikoria, vår katt har inte dragit in något på ganska länge nu, jag börjar hoppas att hon blivit för tjock och lat för att ha lust att gå ut på jakt.
Emmas bok har jag inte läst, men jag gillar biografier så det är mycket möjligt att den hamnar på nattduksbordet.
Patriks bok har jag läst, men tappade väl intresset i mitten någonstans...
Försök att ta det lite lugnt och mota bort den värsta stressen.
Kram Annelie

Birgitta sa...

Katter är bra att ha om man vill ha mera musfritt, men man vill ju inte ha dem inne! En gång var jag med om det när vi hade Oliver hos oss. Inte kul!
Ska nog börja läsa lite mera biografier. Det finns många människoöden som det kan vara värt att läsa om. Just nu läser jag Tomas Sjödins Reservkraft. Intressant läsning om föräldrars kamp för att ge sina neurologiskt handikappade pojkar ett bra liv.
Kram Birgitta

Jenny sa...

Hej Maria!
Tänk vad katterna tycker de är duktiga när de kommer hem med sina byten:)
Vår katt Elvira har tagit in fåglar genom kattluckan flera gånger..1 lyckades vi rädda men de andra hade hon tyvärr hunnit ta död på..

Ha en trevlig vecka!

kraam Jenny

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade