onsdag 17 augusti 2011

Skuggigt!!

För ett tag sedan beställde jag fyra färger av krossat sammet som jag tänkte använda till bakgrunder vid porträttfotografering inomhus.. Ja eller testa att använda det iaf.. Idag satte jag upp det på ett vädringsställ och så fram med två bygglampor.. Och så fick det bli jag själv som fick vara modell, tur man har en fjärris så jag kan avfyra när jag vill ;)
Men så när jag höll på att testa som bäst så kom mina barn och de hade sin lillasyster Alice med sig så jag lånade henne och tog några bilder..

Men det är svårt att få bort de hårda skuggorna... Jag provade att flytta runt lamporna, tog med blixt och utan.. Det blev bättre utan blixt men jag fick inte till det som jag ville.. Åhhhh vad jag skulle vilja ha ett kit med studioblixtar och dess tillbehör.. De har ett billigt nu med allt man behöver på Kaffebrus.com men ändå lite för dyrt för mig just nu..


Idag startade jag dagen på samma sätt som igår, en promenad på drygt en mil.. Det känns i benen nu när jag går men så skönt det var och välbehövligt.. Annars har jag inte gjort mycket, målat sista penseldragen på väggarna uppe i hallen har jag gjort med så nu är det Patrick som skall göra klart med taklister och golvfoder sedan är den biten klar.. Bara att starta med nedre hallen med men det startar jag med nästa vecka eftersom vi skall ha främmat i helgen så vill jag inte det skall se hemskt ut där då..


Nu önskar jag er alla som är inne och läser min lilla enkla blogg en härlig torsdag..


Kram Mia

6 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det är en hel vetenskap att få till det där med ljus, bakgrund, skuggor o.s.v. Och allt som har med foto att göra är så dyrt...jag önskar mig ett par nya objektiv. För mig har det tagit en stund att veta vilka objektiv jag behöver, för att fota och göra det bästa av det jag gillar att fota.

Vad härligt det låter att gå en mil! Men det är då man har bestämt sig för det själv. Maken fick göra det ofrivilligt igår. Han åker moppe till sitt jobb och igår fick han punka=(

Önskar dig också en underbar torsdag!
Kram,
Regina

godastunder-tokigaidéer Anna sa...

Det låter som det inte är helt lätt att få till lljuset, jag är ändå imponerad av dina fina bilder.

Kram Anna

Nyanser av vitt sa...

Du är så duktig med dina promenader vännen. Ja usch vad allt kostar när det gäller kameror. Hoppas du får till skuggorna så du blir nöjd.
Kram Agneta

Annika N sa...

Kanonduktigt med promenaderna :-)
Kul att ha en egen liten studio. Ljuset får du säkert rätt på snart..Lycka till !!!

Ha en skön torsdag !!! Kram Annika

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

En mil, det var långt, du är bra på och promenera. Och kors i det lilla kapellet, jag har också börjat räkna points. Gick med i viktväktarna i tisdags, online. Ska försöka bli av med mina extrakilon äntligen. Ska kolla igenom din andra blogg under helgen, såg att där fanns en massa bra recept.
Jättefint foto på dig och Alice, din bakgrundsfärg var fin.
Kramar
AnnaMaria

Källeboda lantliv sa...

så fina modeller ...lilla Alice känner jag igen ...fotona blev bra tycker jag ...
javisst är det tradigt med vikten ..jag fick en skön kommentar en dag ..någon undrade om jag var gravid ..h.m ...och klappade mig på magen ..gissa om jag blev glad ??nu är det dags tänkte jag ..så veckan började med nutrillet ...så gräsligt äckligt ! hur ska jag stå ut ...måste hitta ett annat intensivträna...vi kämpar på ..kram jeanette.kallebodalantliv

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade