söndag 19 september 2010

Mopperally!!

Åh vad lediga dagar går fort.. Tänk om man kunde bromsa upp dem, bara lite.. Men skönt och trevligt har jag haft det.. Igår startade jag dagen med att köra till Kyrkhult för att kolla på starten av Mopedrallyt.. Två gånger per år så ordnar Tulseboda Bikers ett mopedrally.. Det heter Arnes mopedrally och det startades bl.a av min far som är Arne.. Alla med moped är välkomna, gamla som nya moppar och gamla som unga förare, bara de har fyllt 15 :-) De kör en runda på någon mil, stannar några gånger för att svara på lite frågor och en fikapaus.. Ett trevligt arrangemang..

Min pappa Arne kan ju inte vara med och köra längre pga sin hjärnblödning han fick förra året men de i Tulseboda bikers är så snälla så de hämtar honom så får han vara med och åka i följebilen och det gillar han, att ändå få vara med på ett hörn..

På bilden här under är det min bror som kör sin Puch Dakota.. Den fick han när han var 15.. Kul att den fortfarande lever kvar...


Efter starten var gjord och alla mopedister kört iväg så körde jag till mamma, hon ville ha hjälp med att köra kassar från affären.. Sen bar det hem för att städa lite och baka kladdkaka, vi skulle ju fira Patrick på kvällen.. Jag bakade en helt vanlig kladdkaka och sedan smälte jag Marabous choklad med mintcrisp och smetade på det över kakan.. Supergott blev det.. Jo jag smakade lite, kunde inte låta bli ;-) Patrick fixade maten som var från ett viktväktarrecept.. Det var fläskfilé och ris.. Mumma!! Jag hämtade mamma och pappa och så kom Patricks föräldrar.. Pappa blev lite trött efter en hektisk dag så efter kaffet så körde jag hem dem igen, han var helnöjd med dagen..

Idag var det dags för kalas igen fast nu var det min pappas tur att firas.. Han fyllde år i onsdags men vi firade det alltså idag.. Mamma hade gjort god mat och köpt tårta.. När vi körde hem så körde jag Johannes till vallokalen, första gången för honom att rösta.. Jag är så glad att han ville, jag tycker det är viktigt att rösta om så man röstar blankt.. Jag röstade för någon vecka sedan..

Nu sitter jag i soffan.. Patrick och hans yngsta dotter är på hockey, Olofström-Halmstad, och just i detta nu leder Olofström med 3-2 men det är en period kvar.. Mina barn är hos sin pappa så nu är det bara jag och Patricks äldsta dotter hemma, men hans döttrar skall till sin mamma ikväll så då blir vi utan barn nån dag..

Jag startade dagen idag med en promenad och funderar på om jag skall avsluta dagen med det med.. Fast först skall jag faktiskt kika på Bingolotto.. Jag brukar inte köpa lotter men idag gjorde jag det när jag ändå skulle köpa en till min mamma.. Vuxenpoäng till mig.. Ha ha..

Njut nu de sista timmarna på söndagen och ha en härlig start på nya veckan..


13 kommentarer:

EM sa...

Håller tummarna för dig på Bingolotto.
Vilken trevlig helg du haft. Kalas och god mat.
kram elsamarianne

Ett Vitare Hem sa...

Vad härligt att din pappa får vara med på ett hörn sånt betyder så mycket!
Ha en fin vecka vännen!
Kramis/LenaS

Uttan sa...

Mopedrally...Kul!Kul för Din Pappa att fortfarande få vara med och Arnes mopedrally tom Namnet.

Myskväll med Bingo Lotto.Lycka Till!

Kramar!

LjuvligtLantligt sa...

HA vad häftigt med mopperally! Låter som om ni haft en underbar helg o den där kakan du skrev om..mmmmmmmmmmmm!!
Kram Git

hemma hos lilla mej sa...

Vilken mysig helg du har haft.Hoppas du hade tur p bingolotto.Ha en go start på nya veckan rara du Kram Rita ♥

Lilla Rummet sa...

Vilken kyl grej med mopedrally. Kul att din far fortfarande kan vara med ändå och se tävlingen.
Du verkar haft en rolig helg.
Ha nu en fin start på den nya veckan.
Kram Britt

mo sa...

Kul med mopperallyt, har bara hört talas om det, inte sett det..IRL.
Trevlig med kalas o massa gott att äta, bäst är det ju såklart att bli bortbjuden ;)

Ibland är världen bra liten, scrollade ner o såg bilderna av er bloggträff. Paff blev jag när jag såg Pernilla på dina bilder. Hennes man o min man är delägare/kollegor i deras företag i Tingsryd....lite kul. Det var vi o två andra par som var i Köpenhamn i våras o hade skitkul...Hälsa henne på FB, jag är ju inte med där, kram

Annika N sa...

Hoppas det blev vinst på lotten, är länge sedan vi spelade. Var när Loket körde programmet så blev det några gånger men inte mycket vinst blev det. Kul att din pappa får vara med ändå, säkert jättekul för honom.

Ha det gott !!! Kram Annika

Godastunder-tokigaidéer sa...

Vilken rolig ide med mopedrally och så trevligt av dom att hämt qadin pappa så han får var amed, det värmer nog inombords i honom.

Ha det gott
Anna

Källeboda lantliv sa...

Mopedrally i kyrkhult ..i mina trakter ju ..verkar spännande ..det missade jag ..gud! vad snälla din pappas vänner var ..verkliga vänner som bryr sig ..roligt att höra ..du har hunnit med flera kalas ...kul ...men ibland ..kan de bli för mycket godsaker ..hi.hi.men du är ju duktig ..att det hinner sätta sig på dig ..konstigt ! du som jämt är i farten ..kramizar ..jeanette.kallebodalantliv

Roses & Angels sa...

Rally med mopeder låter skit kul! Skönt att ha så goda vänner. Spa hemma ska man ha, man måste kunna lyxa till det. Otur bara att jag inte får in ett bubbel badkar också hihi. Jag badar bara då när jag känner mig frusen, då kan det vara skönt. Hoppas du får ett badkar du med snart. Stor kram till dig min vän

Snäckskalsdalen. sa...

Det verkar verkligen jättekul med mopperally!
Kram

[ c o y o t e ] sa...

Men wow!! Fasen vad coolt!! Åå skulle vart kul att vara med där...

Kram Mia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade