lördag 11 september 2010

Har bestämt pris..

Så var snart lördagen över för denna gången och snart är det söndag.. Jag sov fram till 14.20 utan att vakna en enda gång och det är sällsynt.. Brukar vakna en gång för behöva gå på toa och det är så tråkigt, men nu så sov jag i ett svep.. Men jag sover ju lite lite ändå, idag blev det ca 5 timmar, men jag klarar mig på det och kan hålla mig vaken i natt med..

Det fick bli en bild på Kurre idag med då jag inte ens tagit i kameran på hela dagen..

Idag har det inte blivit mycket gjort, timmarna går ju så snabbt från det jag vaknat på eftermiddagen till jag skall ta mig till jobbet igen.. Men jag och Patrick har iaf promenerat en runda på 47 minuter.. När vi kom hem så ställde sig Patrick och tillagade den kycklinglasagne vi skulle ha till middag och jag och barnen for iväg för att panta flaskor och burkar, de hade en hög var de ville bli av med och jag tog det vi hade samlat på oss som stod i köket.. Jag tar ju alla pantkvitton i pengar och lägger i en burk för att spara till resor till Ullared.. Även alla mynt jag får åker i den burken..

Nu har jag satt ett pris på fotojobb.. Vill man bli fotograferad av mig så tar jag nu 400:-.. I det priset så ingår fotograferingen och det är ingen tidsbegränsning på det utan jag stannar tills jag/vi tycker att det räcker, man får ca 30 bilder på en skiva.. Tycker ni det är för mycket eftersom jag är en amatör?? Kan ju berätta att det tar en hel del tid.. Det tar ju sin lilla tid att fotografera och sedan sitter jag och går igenom bild för bild..Nu kan ju inte jag så mycket om redigering men lite kan jag och det tillämpar jag på de bilder det behövs på och det tar med sin lilla tid och sedan bränner jag in bilderna på skiva.. Jag skall gå Photo Shop kurs nu i höst så jag skall bli bättre på det.. Men jag kommer inte att redigera sönder bilderna för jag gillar när bilderna är äkta och ser ut som det gör när man tar dem, men lite lek med bilder är ju alltid kul och kan man förbättra utan att man nästan ser det så är det ju perfekt..

Bor ni i närheten och vågar ha mig till att plåta så hör gärna av er på mail, photobymaria@live.se..

Nu skall jag sätta fart med moppen här på jobbet, städmoppen då alltså och ingen moped jag skall starta ;-) Natti natti!!

Höll på att glömma berätta.. I morse när jag kom hem så hade Patrick stuckit till jobbet för att jobba över och innan han stuckit så hade an ställt tre röda rosor i en vas på mitt sängbord.. Kan man annat än älska den mannen... <3


11 kommentarer:

Linruz sa...

Hej vännen.
Tycker faktiskt att det är för billigt. Det ligger ju massor av jobba bakom oxå.
Kram kram Lina

Ett Vitare Hem sa...

Jag håller med Lina det är nog i billigaste laget, höj med nån hundring och sen kan du höja allt eftersom du fått mer erfarenhet och får fler fotojobb, dina bilder är jättefina!
Ha en härlig dag!
Kram/LenaS

Uttan sa...

Svårt med priser...men kanske lite billigt men Man måste ju börja nån stans.
Att få blommor av den man älskar när man minst anar. Det är kärlek!

Ha en skön Söndag!
Kram!

Patricia sa...

Skönt för dig att få sova i ett sträck, det är inte ofta jag heller får göra så man får vara glad för tillfällena som kommer... =D

Svårt det där med priser...
Jag har inte en susning vad det kostar att gå till en fotograf, och 400:- tycker jag låter som en bra start att locka till sig kunder och sen jobba sig uppåt vartefter du själv blir mer erfaren, även om jag redan tycker du tar helt fantastiska bilder.. =)

Så gulligt av Patrick att ge dig blommorna, sånt som värmer i hjärtat... =)

Ha en skön söndag när du vaknar!
Kram Patricia

Snäckskalsdalen. sa...

Fina bilder på Kurre, dom är för söta.
Vilken rar sambo du har, högsta betyg på honom!!
Det är väl ett bra pris att börja på, det är ju äldigt billigt, men någonstans ska man börja och då kanske det är lättare att arbeta in en liten marknad så att det sprider sig vilka fina bilder du tar.
Agneta kram

Nyanser av vitt sa...

Hej Vännen
Det är alldeles för billigt för allt jobb med redigering och bränning. Man får ju inga utskrivna bilder men det är för billigt iallafall. 595 låter bättre att börja med :O)
Kramis

Nettan sa...

jag tycker faktiskt det låter billigt .... kram på dig

Signe 1 sa...

vad skoj att du ska börja fotografera, du är ju så duktig!! lycka till, det kommer vara måånga som vill bli plåtade av dig:-)

kram sofia

kallebodalantliv sa...

Snart så börjar din fotokarriär...var så säker ...är nog ett rimligt pris ...visst är det gulligt när man får blommor ...det uppskattas alltid ...jag fick också blommor i helgen ...tre röda rosor med ...mysigt !ha en bra kväll ! kram jeanette.kallebodalantliv

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så gulligt och ge dig rosor. Jag tycker det är smart och börja med ett billigt pris, då skaffar du dig kunder och erfarenhet. Efter nyår kan du höja.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Pia sa...

Eftersom jag vet hur mycket tid det ligger bakom att gå igenom bilder och göra smärre justeringar så tycker jag att det är alldeles för billigt, samtidigt som jag förstår att Du inte vill vara för dyr heller... Svår balansgång det där, men Du kan nog gott höja ett par hundra i alla fall.

Ha en fin vecka vännen!
Kram!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade