måndag 6 september 2010

Ett litet steg ner..

Så var det måndag då.. En ny vecka har startat.. Och min vecka startade med att Anna och hennes dotter Elin kom och åt frukost hos mig.. Anna hade med sin dator så jag kunde titta på alla fina bilder hon tagit av av brudparet som gifte sig i lördags, där brudgummen är Annas bror.. Många bra bilder blev det.. När vi ätit så for vi iväg på Pantertanterträning, magen och armarna fick sig en omgång idag.. Så skönt när man har gjort det..

Efter träning så var det skafferi och kylskåpspåfyllning från ICA Maxi som gällde.. Fy tusan vad det är tråkigt att handla, men jag prisar verkligen självscanningen så man slipper ett par moment iaf och man slipper stå i lång kö.. Nu var det iof länge sedan jag fick en avstämning så det kommer väl snart, hoppas det kommer när jag inte handlat så mycket..

.
Idag var det ju också dags för Vikt Väktarna, och jag är nöjd med dagens resultat.. Vågen stannade på -0,5 kg så nu har jag gått ner 8,7 kg.. Känns så bra.. Jag har minst 6 kg kvar, helst 9 kg, så ett tag till att kämpa med viktnedgång innan det stora kämpandet med att hålla vikten kommer..
.
Vi (jag och två kompisar) promenerade till VV idag och när vi promenerade hem så såg vi två polisbilar stå mitt på vägen i byn med blinkade blåljus på.. En annan bil stod oxå där och jag tänkte på Amanda direkt eftersom jag visste att hon var ute med kompisar.. Men såg sedan Amanda stå en bit upp så då kunde jag släppa den oron iaf.. Amanda och hennes kompis berättade att de varit vittne till en olycka där två tonårstjejer blev påkörda på ett övergångsställ.. Den ena flög ganska långt..
Det var kraftigt solljus med låg sol och i en backe, förmodligen var föraren av bilen bländad av solen och såg inte tjejerna.. Jag vet inte hur skadade tjejerna är men Amanda sa att den ena klagade på att hon inte kände sina ben, förhoppningsvis så återkommer känseln för henne..
Men här ser man hur viktigt det är för oss föräldrar att informera våra barn och ungdomar hur farlig solen kan vara och att man inte skall ta för givet att bilar stannar vid övergångsställ, att man måste vara säker och gärna ha ögonkontakt med föraren.. Jag tror att min Amanda fick sig en tankeställare idag.. Hon och jag pratade bl.a om de unga killar (ja en del unga tjejer med) som kör som galningar genom byn, hur än värre det kunnat gått om någon av dem varit den som kört på.. Att hur häftigt man än tycker det är när de kör som idioter så kan det vara farligt och att hastighetsbegränsningen finns för en anledning.. Så en lärdom fick hon idag om än det var genom tragiska omständigheter. Nu hoppas vi att tjejerna klarade sig bra.. Tankarna går till tjejerna, deras anhöriga och givetvis till den stackars föraren, måste vara hemskt att vara med om något sådant..
Och så hoppas jag att Amanda kan sova i natt efter detta hemska..
.
Och nu önskar jag er alla en god sömn eller en bra vaken natt som jag..9 kommentarer:

Britt sa...

Vad duktig du är med kämpande med vikten. Har själv 3 kilo kvar och svårast är väl de sista kilona.
Ja, det finns många bilgalna förare som kör för fort. Hoppas det gick bra med tjejen.
Ha en fortsatt härlig vecka.
Kram Britt

Patricia sa...

Attan va du är duktig Mia!!!! Tränar och har dig, och går stadigt ner i vikt...superbra jobbat tjejen!!!!!!!!!!!!! =D

Usch va otäckt med en sån olycka, vet flera såna olyckor pga lågt solstånd...otäckt när man blir bländad så. Hoppas det gick bra för tjejerna.

Sussa gott för snart får du sova antar jag.. =)
Kram Patricia

hemma hos lilla mej sa...

Vad duktig du är som kämpar och ligger i.Vilken tur det inte var din Amanda!!!Men det finns många tokiga människor bakom ratten!!!!Hoppas att det gick bra med tjejerna.Önskar dej en skön tisdag rara du Kram Rita ♥

elsamarianne sa...

Det behövs information till barnen och ungdomarna, men tyvärr så funkar det inte alltid. Hoppas det gick bra med flickorna.
Duktig du är, med vikten.

Ebbas änglar sa...

Hej Mia
Usch, tänk vad snabbt livet kan förändras.... på en sekund kan allt rasa....
Jobbigt att behöva bevittna något sådant oxå.

Jag är så himla IMPONERAD av din viktnedgång Mia!!! BRAAA jobbat!!

Stor kram från mig♥ //Malin

Uttan sa...

Ja denna lag om att stanna och åta folk gå över gatan kan ibland bli såå fel.Endel kliver bara ut och endel stannar inte...svårt.Klart det där med solen.
Jag tyckte nog ändå det var bäst när man skulle stanna vid överg.stället och låta bilarna åka innan man gick över.Hoppas nu att allt gått bra.

Så duktig Du är och kämpar med vikten.
Det är härligt att tappa kilon....Grattis!

Kram!

Atelje Annorlunda sa...

Så läskigt med olyckan...hoppas det gick bra med tjejerna.

Och så duktig du är som fortfarande kämpar med vikten. Hoppas du snart når ditt slutmål.

Kram Åsa

Nyanser av vitt sa...

Hej Mia
Usch vad läskigt. Hoppas det gick bra för alla inblandade. Du är så duktig som kämpar på med vikten. Har en beställning på en svart bokvila till dig. Mailar du kontonumret igen är du rar
Kraaaam

Nina sa...

Fy så otäckt med olyckan!

Men oj, vad du är duktig att gå ner! När du är klar sen vill jag ha din motivation, för den behöver jag ;) Heja dig!

Ha det fint!
Kram Nina!
P.S. Längtar oxå till måndag! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade