fredag 17 september 2010

Ledig helg..

I morse klockan 8.19 slutade jag mitt nattpass och har nu HELG fram till klockan 22.00 på måndag kväll.. Me like!! Idag skall jag ha en lugn dag, städa lite, hänga tvätt och handla när Patrick kommer hem.. Ikväll blir det nog hämtmat, sallad för min del.. Soffan vid tv'n med en filt om mig och en massa ljus tända skall det med bli..

I morgon startar dagen tidigt med att skjutsa Johannes till bussterminalen där han skall möta upp sina klasskamrater.. De skall åka till Knutstorp för att titta på STCC.. Är det uppehåll så fortsätter min dag kl 10.00 i Kyrkhult där det är Arnes mopedrally som anordnas av den lokala mc-klubben, Tulseboda Bikers, två gånger per år.. Tänkte plåta gamla som lite nyare moppar.. Sen på kvällen vid 17 tiden skall jag hämta mina föräldrar och ta dem till oss där vi skall fira Patrick som fyller år nästa vecka, även hans föräldrar kommer..

Har ni sett vår svampodling?? Likadana svampar har vi i massor i gräsmattan med.. De kommer vart år.. Här på stubben kan jag tycka de är rätt fina men i gräsmattan vill jag inte ha dem.. Får ut och ta bort dem.. Synd de inte är ätbara..

.
I tisdags kom våra fönster som skall in i huset.. Vi skall byta alla fönster och balkongdörrar.. Nu står de utanför och väntar på att få komma på plats.. Vi skall ju ha hantverkare till det och jag hoppas att de behagar komma innan det är allt för jäkla kallt ute.. De har inte kunnat komma med någon dag än men jag hoppas de säger till i tid.. Jag får ju nämligen ta semester när de är här, går ju inte att sova när de rumstrerar runt i huset.. Jag sover ju så kasst när jag sover borta med så jag tar hellre semester då, men det gäller ju att jag får reda på det några dagar innan så jag har chans att hitta en vikarie..


.
Slänger in en bild med på glimt från ovansidan på öppna spisen.. Tänk om vi kunde få i ordning den med glidgjutning och en insats så att den gick att använda med.. Men ett tag till får den bara stå som prydnad med ljuslyktor i och ljus uppe på den.. Mysigt det med fast det är ju inte bara det mysiga jag vill åt, värmekällan med en insats är ju inte det sämsta.. Men som sagt det får vänta lite.. Prio ett är fönster och prio två är trappuppgången och hallarna nere och uppe..

.
Ha nu en bra dag alla härliga läsare.. Tänk vad kul det är att skriva här när jag vet att ni är en trogen skara som kikar in och läser.. Min blogg är enkel och har ingen röd tråd som tex inredning eller fotografering utan innehåller lite om mycket.. Det är mitt liv jag speglar här och det kan ju tyckas inte verka vara det roligaste men jag trivs.. Jag har ett liv jag trivs med även om det kan komma lite gnäll ibland men det hör väl till ;-) Visst önskar man ibland att man kunde tex resa, göra lite mer vid huset NU och inte vänta, men lite i taget så funkar det och resandet får komma sen en dag istället.. Jag har två älskade barn, en sambo jag älskar och ett jobb jag trivs med, vad mer kan man önska?? Njut av livet!! det gör jag, helst nu när jag har ledig helg ;-)
10 kommentarer:

Farmor Agge sa...

Låter som en riktigt skön helg!!!:)Själv så kallar jobbet...Kramiz

Britt sa...

Skönt att få en ledig helg efter allt jobb. Verkar som du får en härlig helg.
Vi har också svampar i gräsmattan. Tänk om det kunde växa kantareller där istället för dessa oätliga som kommer upp.
Önskar dej en härlig helg.
Kram Britt

Nina sa...

Trist utgift, förstås, men härligt med nya fönster iaf. Hoppas det blir klart snart och att hösten bjuder på bra väder hos er!

Fina foton på svamparna! Även om din blogg inte handlar om fotografering så märks det så tydligt att det är ett stort intresse hos dig. Du har så fina foton i dina inlägg :)

Ha nu en rktigt skön ledig helg!
Kram Nina!

Snäckskalsdalen. sa...

Att trivas med sitt liv måste vara det mest lyxiga som finns! Tänk, så skönt det är att vara tillfreds och det går upp och det går ner och tur är väl det, annars skulle man ju inte märka någonting.....
Din blogg är en mycket trivsam blogg med vackra bilder och trevlig text, harmonin lyser igenom!
Agneta kram

Angels & Roses sa...

Hej! du har haft en fin helg du det måste man få ha ibland. ja du Mia. Klart blir det väl så småningom. man får helt enkelt ha tålamod och vänta. Gillar också turkost men har aldrig haft det i mitt hem konstigt nog. NU tänkte jag att vi ska ha det i badrummet i alla fall. Hoppas du får en fin helg. Kram

Piah sa...

Ja,det finns så mycket i livet man skulle vilja dela med sig av.Själv har jag valt att inrikta mig på inredning och min koloni...skulle jag skriva mer privat skulle jag nog ha en 'låst blogg'.Tycker Du skriver öppenhjärtigt om livet,såklart man känner igen sig! Att vara älskad/älska någon och vara tillfreds med sig själv speglas säkert på bloggen ändå. Njut av livet! Håller med Dig!
Jättekramar *piah*

A home far away sa...

Hej!
Jadu, ljuset är nog det jag har mest problem med när jag fotar. Men just på fotona på Theo så har vi bra ljus inomhus samt att kameran är så ljuskänslig också. Sen blir det ofta att jag ljusar upp fotona efteråt:)

Ha en underbart ledig helg!
Kram Gunilla i Singapore

Ett Vitare Hem sa...

Hoppas helgen blir underbar och att hantverkarna snart kan komma och byta ut fönstren!
Ha en fin dag!
Kram/LenaS

Annika N sa...

Ja det är det viktigaste att man har någon att älska, och bli älskad tillbaks och att man trivs med livet. Om man kunde göra allt och få allt hade man ju inte mycket att drömma om. Fina bilder på svampar och dylikt.

Ha en superfin ledig helg !!! Kram Annika

Källeboda lantliv sa...

kikar in och önskar dig en skön helg ..ta nu vara på din ledighet ..det blir fint med nya fönster ..men man kan bli galen på hantverkare . de tar sådan tid på sig ...man måste ha klara besked innan när de tänker komma ..Jag gillar din blogg ..du har massor av energi ...alltid tusen saker att göra , från det ena till det andra ..ha det gott ! kram .jeanette.kallebodalantliv

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade