torsdag 23 september 2010

Helgen är här!!

Nu har jag helg.. I morse slutade jag kl 8.19 och det var sista natten för denna veckan.. Var åttonde vecka har jag långhelg, och det är min andra helg ledig på raken.. Kommer att jobba två helger sen men det är det värt för att få två lediga helger i rad.. Helgen har vi fullbokad.. I morgon kväll skall jag hem till min härlige vän Anna, vi skall äta och dricka gott och testa lite att plåta inomhus med en bygglampa som ljuskälla.. Vad vi skall hitta på på lördag kommer jag till i helgens blogg ;-) så det får ni vänta med.. Patrick fyller år då med så lite firande skall han ju få..

Idag var Patrick hemma hos en kompis till honom, kompisens sambo hade varit ute och plockat svamp.. Patrick fick med sig lite trattisar och svart trumpetsvamp.. Jag skall ju ha mat med mig till Anna i morgon och i det skall det vara champinjoner men det byter jag ut mot denna svampen som jag fick hem idag.. Perfekt!!

Jag har på eftermiddagen idag varit och handlat med min mamma, hon ville till Olofström för att storhandla.. När jag kom tillbaka med henne så gick jag in och klippte pappa med, han var lite långhårig.. Men nu ser han bra ut i håret igen.. Vrålhungrig körde jag hem för att fixa mat till mig och barnen.. Kryddig köttfärssoppa med pasta.. Ett recept jag hittade på ViktVäktarsidan, och det var riktigt gott.. Perfekt vardagsmat.. Så jag skall delge mig receptet till er.. Kommer under soppbilden..

.
KRYDDIG KÖTTFÄRSSOPPA MED PASTA
4 port... 1 portion = 6 pro-points
.
300 g nötfärs
1 tsk flytande margarin
1 gul lök
1 krm salt
1 krm peppar
½ tsk paprikapulver
½ tsk oregano
½ tsk chilipulver
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
10 dl köttbuljong
3/4 dl pasta (70g) okokt
3/4 dl röda linser
.
Hacka löken.. Bryn färsen, tillsätt löken.. Krydda.. Rör ner krossade tomater, tomatpuré och buljongen.. Koka upp och rör ner pastan och linserna.. Puttra tills pastan är klar..
SMAKLIG MÅLTID!!!
.
Nu skall jag snart köra till Anna idag med.. Antingen träffas vi inte alls eller träffas vi ofta.. Ha ha.. Trevligt är det i vilket fall..
Måste berätta med om min kompis som är gravid.. De är uträknade till att få barn om ganska exakt två veckor.. Hon ringde härom kvällen för att fråga vad jag gör på lördag, tyvärr är vi inte hemma då och undrade så klart vad hon hade i tanken.. Hon ville fråga om jag ville ta lite bilder på henne, magen och sambon.. Om jag ville?? Vad tror ni jag svarade?? JAAAAA så klart jag vill men kan ju inte på lördag.. Så nu hoppas vi att bebisen vill hålla sig i magen tiden ut för vi bestämde att jag skall plåta dem nästa lördag, då har hon en vecka kvar av den uträknade tiden.. Skall bli så kul!! Gissa om jag sen skall plåta bebis.. Mmmmmmm... Mys!! Nu är ju mamman väldigt duktig med kameran själv men jag skall säkert oxå få ta lite bilder och jag vill gärna ta lite bilder med väldigt liten bebis och dennes föräldrar.. Gärna lite bilder där det ser ut som föräldrarna inte har kläder på sig, i svart/vitt.. Tror ni förstår hur jag menar..
.
Njut nu av kvällen och av fredagen i morron, det skall jag..



16 kommentarer:

livet på utanäs sa...

Så härlig svampkorg !

Soppan såg riktigt god ut ,kanske man ska testa den =)

Ha det gott !
Kram Sussi O

Små steg till ett enklare liv sa...

Soppan måste jag prova!!!En kantarellmacka hade inte vart helt fel till! ;) jag ska leka med kameran i helgen...vad svårt det är att fota kvällstid.Har massor att lära mig! Ha det gott!
kram *piah*

Tina sa...

Hej vännen!!
Hoppas du mår bra & att du får en underbar ledighet efter allt jobb!!
Stort GRATTIS till det heders uppdraget att plåta! gud va skoj! det kommer du göra hur bra som helst! hade varit kul om du fick dela med dig av nån bild sen =)

Hur går det med viktväcktarna? har inte varit en så bra nät vän på ett bra tag & det har ju gjort att jag missat mycket..=(

Önskar dig en underbar helg.
Varm kram tina

Katarina sa...

Tack för receptet!
Hoppas helgen blir härlig och bilderna bra!

Nina sa...

Ha en jätteskön helg!
Skoj med mage å bebis, hoppas du hinner fota magen nu då..
Kram Nina!

Inspiration i vitt sa...

mmmm vilket smarrigt recept, det vill jag prova. Kram på dig och ha så trevligt i helgen /Ingela.

Snäckskalsdalen. sa...

Skönt att ha ledig helg två helger i rad. Gissar att ni kommer att få riktigt trevligt i morgon och på lördag också!
Soppar ser delikat ut!
Kram

LjuvligtLantligt sa...

Kikar in o önskar dig en skön helg!!!
Kram Git

Ett Vitare Hem sa...

Åh vad gott att få lite svamp och tack för receptet!
Ha en finfin helg!
Kramis/LenaS

Roses & Angels sa...

Å så mycket god svamp du har i korgen. Inte dåligt. Svart trumpetsvamp har jag aldrig hittat =(. Önskar dig en fin helg kram

Källeboda lantliv sa...

m.m svamp ! vad gott ...tittar in och önskar dig en trevlig helg ...kram jeanette.kallebodalantliv

Hanna sa...

Ha en bra helg.
Kram
Hanna

Åsa sa...

Tack för receptet...ser gott ut.

trevlig helg
Åsa

Annika N sa...

Ha en mysig helg med kalas och träff med kompisen Anna. Blir säkert jättegott med kantarellerna.

Kram !!! Annika

japp sa...

Heeij.. längesen, hoppas allt är bra?
Ork å lust har varit lite frånvarande för bloggandet hos mej, men jag kör lite i omgångar, hoppas de går bra..jag glömmer ingen iaf..jag är in å kikar å läser ofta.

Du verkar ha fullt jämt, men trivs man å har de bra så är de ju huvudsaken.
Sååå roligt å få fota mage, å sen bebis.. spännande, hoppas verkligen det lilla underverket behagar stanna nån dag till i magen då.

Hoppas du får jättefina lediga helgdagar, jag jobbar in min söndagnatt, då vi ska vara på utställning hela söndagen, man lär ju vara knäckt.
Ha en kanonhelg..många kramar till dej vännen. Hälsa hela kära Skåne från mej, Helén.

Lilla Rummet sa...

Skönt att vara ledig nu i helgen. Själv är jag också ledig men jobbar hela nästa helg,
Härlig svampkorg.
Ha en härlig helg.
Kram Britt

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade