onsdag 7 juli 2010

Åhhh vad det är bra med blogg- och fbvänner :-D

Tänk vad bra det är att ha bloggvärlden till hands när man har problem.. Idag fick jag hjälp av Pierre med bloggen Pierre Pocs som jag ser på det.. Han har en superfin blogg där han visar upp sina otroligt fina bilder.. Blir jag hälften så bra som honom på att plåta så är jag glad.. Det jag fick hjälp med var hur jag skall rengöra min kamera.. Som ni ser på bilden här under så finns det ett par fläckar som syns på himlen.. De har funnits där ett tag och synts på bilder med ljus bild så som tex himmel.. Och gissa om jag varit frustrerad. Jag har försökt hitta dammet men inte kunnat hitta det.. Nu tipsade Pierre mig om något så enkelt som att läsa min handbok bl.a.. Att jag inte tänkte på det.. Och där stod det hur jag skulle rengöra sensorn så det gjorde jag och nu verkar fläckarna borta.. Kan inte kolla det helt än eftersom jag sitter på jobbet, har iof kameran med men varken kamerasladd eller minneskortsläsare så det får vänta till i morron.. Hoppas nu att det var där skitet i kameran satt.. Tack snälla Pierre för hjälpen..

Så tar vi gårdagen :-) Igår var jag, Amanda, Johannes och Malin i Kristianstad för lite shopping.. Jag skulle inget ha men hittade så klart något iaf.. Jag slog till på en klänning på H&M.. Jättefin tyckte jag den var och Amanda tyckte det var lite tantvarning, men vaddå, är ju snart tant ;-) Jag som aldrig trivts i klänning har nu på mindre än ett halvår köpt 4 stycken.. Kanske det är just tantåldern som gjort att jag börjat gilla klänningar .. Ha ha..

När vi kommit hem från Kristianstad så åkte vi till Valhall Ättestupa här i Olofström för att plåta.. Det ligger på ett berg som vätter ner mot en sjö, Orlunden.. Himla högt är det.. Det sägs att man kastade över de gamle över kanten när de inte kunde ta hand om sig själva mer.. Om det är en sägen eller om det är så det vet man ju inte.. Men ingen åkte över igår, inte ens mig kastade ungdomarna över, men de ville väl komma hem och jag hade ju bilnyckeln ;-)

Lite bilder togs, fick en del bra på Johannes och Malin vilket är kul.. Johannes vill ju inte vara med på bild så ofta så det känns kul när han vill.. Fast helt frivilligt var det ju inte men han gick ju med på det till slut.. Jag fastnade med på en bild när jag hoppade.. Amanda är fotografen.. Trevligt att umgås med ungdomarna en stund..


Idag har jag varit i Kyrkhult s en gammal barndomsvän till mig, Helena.. Jag var hos henne för att försöka få hennes son Oscar (ca2½ år ?) på bild.. Det var en kul utmaning.. Han var inte still mycket och såna utmaningar gillar jag.. Tog mååånga bilder och långt ifrån alla blev bra.. Men nån blev det ju.. Skall försöka ta fler bilder på honom när de kanske är hemma hos mig där han inte är lika van vid stället och kanske lite lugnare.. Eller så blir det tvärtom, det får vi se.. Tog även kort på hans stora syster (17 år).. Hon satt lite mer still ;-) Tack Helena för lånet av din lille vilding och din stora fina dotter..

Vi var inne i deras grannes trädgård.. Grannen är Elin som har bloggen Fröken Knopp, Har ni inte kollat in hennes blogg så gör det.. Hon har underbara bilder från sitt hem och sin underbara trädgård.. Hon har bl.a köpt ett gammalt zinkbadkar som står i trädgården, gissa om jag hade velat smuggla hem det.. Så Elin.. Känner Johan att det är jobbigt att klippa gräset runt det så finns det plats hos mig ;-) Jag hann med att träffa Elin och hennes söta dotter med så jag kunde ju inte låta bli att plåta även dottern.. Tack Elin för lånet av trädgården..

Nu sitter jag på jobbet och har just i detta ögonblick 8 timmar kvar att jobba innan jag får cykla hem och sova.. Sammanlagt har jag 18.31 timmar kvar att jobba innan jag har SEMESTER!! Såååå skönt det skall bli att få vara lite ledig..

Nu önskar jag er en bra natt och en härlig torsdag..


8 kommentarer:

Nina sa...

Men Mia vad smal du blivit!!! Hur duktig som helst ju! :) Fint foto Amanda tagit på dig!

Tummar hållna för att du fått bort fläckarna nu!

Kram Nina!

Helena sa...

Oscar är 2 1/2 år på måndag.
Roligt att du ville ha med honom som en utmaning, jag trodde du skulle tröttna som jag gör när jag ska försöka fota honom =).
Du får gärna fota honom flera gånger!
Ida vill ju gärna vara med på bild, så klart hon sitter still! =)
Nu väntar jag spänt på alla bilderna eftersom jag ju älskar dina bilder och tycker du är hur duktig som helst, men stressa inte. =)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag säger som Nina, så smal du blivit! Nu har du varit kanonduktig, bra lön för allt cyklande och så maten. Jag är imponerad. Bra råd och läsa handboken, det är ju lite småtråkigt och sånt där som man gör sen... Fina foton tar du, det är då säkert.
Sommarkram
AnnaMaria

Tina sa...

Hej Mia!!
Vilken underbarr bild =) Jätte fin är du!!!
Tack för din hälsning hos mig =)
Du har gjort mycket skoj märker jag =)
Hoppas dina timmar går fort nu till din semester!!
Kram Tina

Roses & Angels sa...

Men jisses! Du har ju varit kanon duktig med din vikt nedgång vännen! WOW vilken smal brud och snygg. Jag har dock tappat lusten och hm får väl ta en spark i baken igen efter sommaren! FÖR nu ska CHRISTA njuta haha. Tack för alla dina fina kommentarer som jag inte hunnit svara på, har dock läst alla. Det är sorgligt när man inte hinner men vad gör man! Hahha Jag ska också ha boken, den kan jag inte missa. Ska bli så spännande att se vad för allt fint den innehåller. ha det bra vi hörs snart igen! kram

Pierre sa...

Bara kul om jag kan hjälpa till och hoppas fläckarna är borta. Och så fick jag en länk. Tack :) Jag ska försöka köpa på mig ett sånt där rengöringkitt också, när jag ändå ger tips om det ;) Ha en fin dag, och natt!

Anonym sa...

Fin bild Amanda tagit på dej. Vilken tur de hade nycklarna så du klarade livhanken ;-) Då är jag också än mer tant för jag har också börjat använda både kjol och klänning. Brukar inte hända ofta annars men i år så.
Ha en toppenfin dag !!! Kram Annika

kallebodalantliv sa...

Jag tycker dina bilder är fina ändå ...jag har inte dom glasögonen på mig !! ser inga prickar på dina bilder ..hi,hi...du är ju snygg på bilden ..ser häärligt ut med motionen ...får nog ta ett tag jag med ...det finns ju många ljuvliga sommarklänningar nuförtiden ..och vi klassas väl inte som tanter ännu ! ha det gott kram jeanette.kallebodalantliv

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade