onsdag 30 januari 2013

22,5 år är inte värt så mycket!!

I 22,5 år har jag jobbat med Olofströms kommun som arbetsgivare.. Det är i mitt tycke en rätt lång tid, och med så lång tid i ryggen känner man ju sig rätt säker på att man inte blir uppsagd i första taget.. Men så fel jag hade där...

Jag har de senaste 13,5 åren jobbat som personlig assistent, 12 år hos en brukare och 1,5 hos en annan brukare.. Ett jobb jag tycker mycket om och jag vet att jag har varit rätt för mitt jobb dessa år.. Men just nu skulle jag inte rekommendera  någon att bli Personlig assistent, inte om man vill ha bra avtal från arbetsgivaren..

Det är så här att hos den brukaren jag var nu sist finns det inte mer jobb och det finns ingen annan brukare som står utan fast personal i dagsläget.. Då kan man ju tycka att de kanske kunde se över hela handikappsomsorgen, men nix så är inte avtalet.. Finns det inget jobb inom assistans så blir jag uppsagd, och ja, jag har fått domen om en uppsägning.. Iof 6 månaders uppsägningstid men kommer det inte något assistansjobb inom denna tiden så blir jag arbetslös..
Alltså funkar turordningsregeln enbart inom assistans även om assistansen ingår i handikappomsorgen.. Ett jäkla korkat avtal i min mening.. Det som gör oddsen ännu sämre är att jag enbart har en Barnskötarutbildning, enklare hade det varit om jag haft en undersköterskeutbildning för då hade de kunnat sätta över mig på äldrevårdssidan tex..

Jag går just nu på en tjänst där en tjej är föräldrarledig, hur länge vet jag inte i dagsläget.. Tyvärr så skjuts inte uppsägningstiden framåt, det hade man ju hoppats på annars..

Pratat med Facket idag och vi pratade om att höra med KomVux om en validering, då kollar de mina kunskaper och erfarenheter och "betygsätter" det och sedan räknar ut vad jag skulle behöva läsa för att bli undersköterska.. 
Plugga är ju inte min grej, jag hade väldigt jobbigt och svårt för mig i skolan, och jag har fortfarande svårt för just det med att plugga in saker.. Jag är en sådan som lär genom att göra, inte genom att läsa.. Så det känns tufft, men är de det som krävs så måste jag ju.. 
Jag skall ringa KomVux på måndag och höra vad de säger..
Känns jäkligt tufft nu när jag tänker på att jag kanske sitter här arbetslös om 6 månader..

Just nu visas Lottodragningen på tv.. Tänk om man hade haft den jäkla turen att man vann en massa pengar, så mycket så vi hade sluppit bekymra oss... Drömma får man..

Tråkigt inlägg och inga bilder men ville skriva av mig lite...
Man är inte mycket värd efter 22 år hos samma arbetsgivare...

Ha en bra kväll..


12 kommentarer:

Anonym sa...

Ogillar att du måste plugga, MEN med så många år inom detta yrket, så kan du mycket mycket mer än det visar på dina nuvarande papper.
Det kommer inte att bli superlätt att plugga, men mycket av det kan du redan, fast du sätter inte så fina ord på det.
Du kommer att få många AHA-upplevelser, för du har med säkerhet gjort rätt så länge, att du tycker det är självklart.
Njut varje minut, så löser sej resten av sej själv.
PUSS/ Mona

Monika sa...

Vad tråkigt! Känns som grymt orättvisa regler. Alla dina år inom yrket går inte att omsätta i att läsa olika kurser. Det rimliga vore ju att de värdesatte all den ovärdeliga kunskap du redan bestitter.

Hoppas du vinner och gå dit och snyta dej i deras gardiner! Hahahaha, där tog jag allt i lite. Men jag blir så arg när jag hör talas om sånt som du nu råkar ut för.

Håller alla mina tummar för dej! Hoppas det löser sig på nåt sätt.

Varm kram
Monika

Ankan sa...

Nä fy vad trist , att inte praktik ska kunna gälla & att dom inte kan se till dina anställningsår. Sitter lite i samma sits men bara 8 års erfarenhet & barnskötare. Hoppas på att du kan validera dina kunskaper så det inte blir så mycket att läsa in för dej. Hoppas oxå du får just den DÄR lotten,,de är du värd..
Lycka till

Patricia sa...

Men va fan (rent ut sagt) .. hur sjutton kan de göra så, det låter ju helt sjukt, usch va arg jag blir .. =(

Men positiv som jag är det mesta så kan jag bara säga att när en dörr stängs så öppnas en annan och vad som döljer sig bakom den dörren vet man aldrig men förhoppningsvis något bättre. Försök att inte oroa dig i onödan utan visualisera att allt kommer att ordna sig till det bästa, visst det kan vara lättare sagt en gjort men försök i alla fall.

Kram kram
Patricia

Nina sa...

Åh, vad trist och oroligt :( Hoppas att det hinner dyka upp nåt bra jobb inom 6 månader..

Kram Nina!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är ju för jäkligt, uppsagd efter så många år, det enda som är bra att det kan dyka upp mycket på 6 mån. Men all oro du måste igenom, usch så hemskt.
Håller tummarna för dig
Kramar
AnnaMaria

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Jag trodde att man satt säker på sitt jobb efter en sån lång arbetstid. Det är väl bara politiker som får 1-2 årslöner när de bli sparkade.
Det brukar lösa sig och ibland kan det även bli bättre med en förändring.
Lycka till!
Kram Anette

Hanna sa...

Usch så otroligt tråkigt. Får verkligen hoppas att det löser sig på ett bra sätt.
Tänker på dig
Ha en bra kväll.
Kram
Hanna

Källeboda lantliv sa...

Va ! Det låter ju inte klokt ... Kan dom bara göra så ? Efter så lång tid ...förstår att du känner dig nere .. Men det ordnar sig säkert ska du se .. Som en tjej skrev hos dig .. Stängs en dörr så öppnas en annan .. Jag tror på det .. Du kommer att få något bättre ska du se ..i dag är det tufft.. Du är inte så gammal ännu .. Ta chansen å plugga ! Det kan leda till en bättre chans .. Man vet vad man har, men inte vad som väntar inom nästa hållplats ... Styrkekramar till dig vännen .. Kram Jeanette ..

Ett Vitare Hem sa...

Åh så tråkigt att höra det finns inget boende du kan få jobba på? Här har numera PA inte heller nån rätt att få nytt jobb när de av olika anledningar slutar, på boendet jag jobbar har vi flera som varit PA innan och går på det tidigare avtalet. Tycker att du borde ha lite rättigheter när du jobbat så länge, jag hoppas det löser sig!
Ha en riktigt härlig lördagskväll!
Kram/Lena

Bella sa...

Hoppas att allt löser sig till det bästa! Kram

Nyanser av vitt sa...

Men vad tråkigt. Jag förstår inte att inte turordningen gäller . Det är ju stenhårt när man vill bli av med folk och behålla någon som jobbat längre. Om man är kompetent för en annan tjänst/jobb kan man åberopa det och på så sätt få jobbet. Nu är vi privata men har en del anställda som är fackligt anslutna så detta borde gälla även när man är kommunalt anställd.
Hoppas att det löser sig.
VARM KRAM

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade