tisdag 1 januari 2013

God Fortsättning på 2013!!

Nytt år och nya förutsättningar..
Igår var det ju som sagt nyårsafton och jag åkte med en smäll ner i botten och mådde sämre än någonsin.. Oro, ledsen, panikångest osv osv.. Så min nyårsafton startade inget vidare, men avslutades helt okej..
Jag bestämde mig för att inte åka på festen vi var bjudna till, det hade jag aldrig orkat.. Att sitta med en massa folk och ha panik är ju inte så kul och jag visste att jag skulle må bäst av att vara hemma ensam.. Patrick ville ju vara hemma med mig men jag tyckte han skulle åka och fira som han brukar, och jag ville vara ensam..
Så jag skjutsade honom till festen och sedan körde jag hem och ställde bilen och tog mig en lång promenad på 2 timmar.. Hemma hade Patricks äldsta dotter en liten fest så jag höll mig undan därifrån fram till de åkt iväg på vad jag förmodar annan fest..
Drog på mig joggingbyxor, satte mig i soffan med tv'n som sällskap.. Amanda var hemma en kort stund med..
Min nyårsmat bestod av tre knäckemackor, chips, syltkakor och läsk.. Visst låter det smarrigt? ;) Men jag är nöjd.. Det blev så bra det kunde bli med tanke på hur jag mådde i början av dagen..

Vid 12 slaget satte jag kameran på ett stativ och gick ut för att se om grannarna inte var lika snåla som vi, alltså om de köpt fyrverkerier.. De närmsta grannarna sköt inget men lite på håll såg jag och lyckades fånga lite, men jag är inte så haj på att fota fyrverkerier, man kan ju inte träna så ofta..
Satt sedan och väntade in sambon.. Gick och lade oss, låg och snurrade i någon timme, gav upp, satt i köket och löste korsord till klockan var 5.. Så trött på att inte kunna sova..
Ställde klockan på 9.30 för att se om jag kan sova om jag knappt sovit något innan, värt att testa..

En del kanske tycker att jag lämnar ut mer än vad som är nödvändigt, och ja kanske det är så.. Men eftersom jag är så dålig på att prata så vill jag berätta hur jag mår, och kanske jag kan hjälpa någon annan, eller iaf att andra i samma sits inte känner att de är ensamma..

Igår var ingen bra dag men jag fick vara ensam och fyrverkeriet av tankar i mitt huvud fick leva sitt eget liv och tårarna fick rinna fritt.. Idag mår jag bättre men är oerhört trött både psykiskt och fysiskt..
Jag ser det som att 2013 blir en nystart för mig, ett år som mycket skall handla om mig för mig.. Ett år som bara kan bli bättre än slutet på förra..

God Fortsättning på 2013 och se till att göra året till ditt år!!

6 kommentarer:

Nina sa...

Men åh, vad fina foton på fyrverkerierna! Stativ är ju bra förstås.. Jag måste lära mig lite inställningar i kameran, kör ju bara auto och det blir inte så där iaf ;) Superfina ju!

God fortsättning!
Kram Nina!

Källeboda lantliv sa...

Å! Jag känner igen mig .. Tråkigt att du mår så här .. Jag har också varit i den båten .. Suck ! Man måste få må dåligt färdigt , sen måste man tvinga sig ut och försöka träffa folk .. Det brukar bli bättre när man kommit hem sen .. Ångesten släpper lite när man får annat att tänka på .. Träning å motion är en viktig del i detta .. Man får kraft å livsluft igen efter ett pass .. Lyckohormoner bildas då och hjärnan mår bättre . Man ska göra det till rutin varje dag .. Även om det är motigt .se till att göra roliga saker för en själv . Man får vara egoistisk . Att tänka på andra hela tiden sliter på själen ..man måste hitta någonstans att ladda sina batterier .. Jag har läst mycket om utbrändhet , låna böcker på biblioteket vet ja .. Det hjälper att veta att man inte är ensam om detta .. Jag kämpar fortfarande .. Men vägen har varit lång . Man får nog alltid ha en viss reaktion på den utbrändhet som man drabbats av . Det gäller bara att kunna hanterar den ..känna av signalerna och stanna upp . Avslappning i små doser varje dag är viktigt också .. Inte bara en gång utan göra det till rutin .. Nu på nyåret så börjar en kurs på folkhögskolan i jämshög.. Tror den heter liv i livet .. Googla på det ! Den ska vara bra säger dom som gått där .. De som drabbats av utmattning el liknande .. Försäkringskassan kan betala för det tror jag .. Fråga ! Jag funderade på att få komma in där innan .. Men det blev aldrig så .. Det kan jag ångra idag .. Jobbar nu 75 pr .. Ska snart börja med 100 igen .. Försäkringskassan godkänner inte sjukskrivning längre.. Suck ! Jobba måste man ju .. Bara bita ihop ..man blir så less .. Idag måste du vara frisk för att orka kämpa .. Tufft ! Men du är inte där ännu förstår jag .. Var rädd om dig nu ! Tänker på dig .. Styrke kramar till dig vännen .. Jeanette

Matilda Wik - fotograf i Norrköping sa...

Sv: Ja hon överträffar ALLT! :) <3

jeannette sa...

Gott Nytt År
Hoppas du får ett bättre år 2013. Inte trodde jag att det var så illa. Är lite omringad av människor med de problemen. Hoppas allt ordnar sig. Och jag håller med Nina. Vilka foto. Men du är ju som en proffs. Massor av kramar och tack för kommentarerna i min blogg

Anonym sa...

Åh, så fina bilder! Jag önskar av hela mitt hjärta attt du får ett bättre år 2013. Tänker på dig. Kram Eva

Annika N sa...

Den tanken har jag också tänkt när jag skrivit lite utlämnande. Men resonerar som du att man kanske kan hjälpa någon annan. För vi är inte ensamma, det finns många som mår dåligt men få vill berätta om det. Men det är som det är tabu att tala om att man mår psykiskt dåligt.

Massor av krya på dej kramar och ett gott nytt år !!! Annika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade