torsdag 3 januari 2013

Tomtar krypa in i vråna.....

Nu har de få tomtar vi hade framme fått krypa upp på vinden igen, alla utom en.. Den tomten jag köpte på Julmarknaden tycker jag så mycket om så den får minsann stå framme i hallen och välkomna alla lite till.. Ljusstakarna och stjärnorna i fönstren får med vara framme lite till liksom julgardinerna.. Men snart åker de med ner..

På skänken i hallen ser det nu ut så här.. Lampan fick jag av svärföräldrarna när jag fyllde år i november.. Ljusstakarna som är i samma serie som lampan fick jag av min dotter, Amanda, i julklapp.. Hon vet vad hennes mamma gillar.. De är så fina.. Kalendern köpte jag till förra julen.. Både lampan, ljusstakarna och kalendern är köpta i Jennifers Presentbod här i Olofström..

Rostigt och snyggt som jag gillar, och i härligt mörka färger som jag också gillar mot det vita i hallen..

På tal om vitt.. Nu är det helt vitt i vardagsrummet med, på väggarna då alltså.. Där hade vi en brunaktig tapet som förra ägarna satt upp.. Inte ful men jag var trött på den.. Vi har ju bott här i 4,5 år så det var absolut dags att se till att det blir något eget, som är vårt..
Än så länge är det bara en renoveringsduk uppsatt på väggarna, men vitt och fint är det.. Vi valde att sätta upp en sådan duk istället för att göra en massa underarbeten som att spackla osv.. I morgon skall tapeten börjas sättas upp, en vit tapet med vitt mönster.. Så snygg!!! Kommer att bli så bra.. Men måste måla bakom öppna spisen med, för den väggen som såg så vit ut innan ser mest smutsig ut nu när listerna fått vit färg och de andra väggarna är vita.. Skall också måla vitrinskåpet och vår "skåphylla".. Tror att vår hylla som har två skåp med får bli svart, eller vitt, eller svart.. Hmmm... Har svårt att bestämma mig, men det lutar mer åt att det blir svart, eller kanske vitt... Ja ja, jag bestämmer väl mig någon gång.. Vitrinskåpet skall iaf bli vitt.. Men jag skulle hemskt gärna vilja ha ett större vitrinskåp, det vi har är allt för litet och ser mesigt ut där det står, plus att vi har en del glas jag skulle vilja få plats med i det..

Nu en kväll i lugnets tecken och sen en natt med sömn hoppas jag.. Har ju inte sovit ordentligt på massor av nätter, men i natt sov jag hyfsat bra så jag hoppas det håller på att vända..
Ha nu en bra kväll!!

5 kommentarer:

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Jättesnygg lampa och ljusstakar.
Lycka till med rummet!
Ha en fin helg!
kram Anette

Hanna sa...

roligt med renovering.
ha en fin kväll.
Kram
Hanna

Källeboda lantliv sa...

Önskar dig en bra helg .. Hoppas du känner dig lite bättre! Ja nu vill man ut med julpyntet .. Kram Jeanette

Hem och Lycka sa...

Spännande med lite omtapetsering och målande! kram Mia

A House With A View sa...

Åh så fint du har det på skänken! Jättefin lampa och så vackert med ljusstakarna i samma stil!! Gillar din fina tomte också:) Hemma hos mig är det maaaassor med jul för det har ju gjorts ett julreportage:))

Vad spännande med ert vardagsrumsprojekt:))))

Önskar dig en finfin lördagskväll!

Kaaaaam aka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade