onsdag 19 december 2012

Stolt mor!!!

Jag är ju så klart alltid, ja nästan alltid, stolt mor till mina två barn som numera titulerar sig som vuxna.. Men idag är jag lite extra stolt över min dotter.. Efter lite motgångar har hon idag skrivit teorin till körkortet och klarat det.. Jag som körde henne till provet var nog minst lika nervös som hon.. När hon kom tillbaka efter att ha skrivit satt jag i bilen, hon slet upp dörren och sa "Jag kör hem".. Så härligt att hon äntligen fått det älskade körkortet.. Men nu kommer nästa oro för mig, nu skall hon ut och köra en del och jag blir ju så nervös när de är ute och kör, ja jag har varit det med Johannes men antar att det blir lika med Amanda..
I går kväll fick jag för mig att göra Baileysbollar, hittade receptet hos Jeannette med bloggen Carpe Diem, de såg och lät så goda ut så det var tvunget att testas.. Nu hade vi ju inte Baileys hemma så jag bytte ut det mot Dooleys, gick lika bra det.. Fantastiskt goda, men så söta så man nöjer sig med en, och det är ju bra...
Baileysbollar.. Formar från IKEA..
Så nu är årets godis klart tror jag, skall ev. göra lakritstryffel med om jag hittar lakritspulver.. var inne på ett apotek i Kristianstad idag men där hade de inget, var också inne på Maxi i samma stad men när jag kom in så glömde jag helt bort lakritspulvret och kom ut med en kasse med massa annat i istället.. Får kolla här i Olofström med innan jag ger upp, det är ju inte livsviktigt att hitta..

Receptet på Baileysbollarna skall ni med få så klart, enkla att göra så testa, de blev jättegoda..


Baileysbollar

200 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
6 dl havregryn
3 msk baileys
2 msk jordnötssmör (kan uteslutas)

400 g choklad (runt 300 g gjorde jag av med)
Strössel av valfri sort

Vispa smör och socker med elvisp så det blandas ordentligt..
Tillsätt havregryn och fortsätt att vispa.. Blanda i Baileys och jordnötssmör..
Rulla till lagom stora bollar, är smeten för lös för att rulla så ställ den i kylen en stund.. Ställ bollarna i kylen att stelna till.. 
Smält chokladen i micro eller över vattenbad.. Doppa ner bollarna i chokladen, ha dem gärna på en gaffel när ni doppar så rinner överflödig choklad bort.. Lägg dem på ett bakplåtspapper eller i små formar.. Strö strössel eller hackade nötter på och ställ dem sedan i kylen för att stelna.. Förvara bollarna i kylen..

Önskar er nu en bra onsdagskväll och stressa inte inför julen, den kommer ändå så ingen idé att stressa..

9 kommentarer:

Vita Falkens Lantliv sa...

Åh ett stort grattis till din dotter!!!!!!!!!! Det är såå kul när dom klarar det:)

Gott det ser ut, mums!


Kram Susanne

Matilda Wik - fotograf i Norrköping sa...

Kommer ihåg känslan när man klarat körkortet, lättnad, stolthet, frihet och glädje i en härlig mix. Stort grattis till din dotter :)

Källeboda lantliv sa...

ja du ..alltid oro för en mamma..suck ! även när de flyttat hemifrån ...man försöker att inte ta ut oron i förväg .men det är inte lätt ...man får träna på det ...bollarna ser smaskiga ut ...kanske gör jag dom ..gjorde Ernst grönmögelbollar i går ..ja, så där goda..julkramar jeanette

Nyanser av vitt sa...

Grattis till dottern. Så härligt att få körkortet :O)
Sköt om dig
Kram Agneta

Vita huset 28 sa...

Grattis till dottern!

Åhh de såg goda ut..

Kram Camilla

Hem och Lycka sa...

Vad roligt att hon klarade sig, härligt! kram Mia

claudia sa...

vilken helt underbar känsla du beskriver, och så mycket grattis till din dotter !:d

Annika N sa...

Tittar in och önskar er alla en..God Jul !!! Kram Annika

Hanna sa...

Tittar in för att önska dig en riktigt GOD JUL.
Kram
Hanna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade