lördag 25 juni 2011

Midsommar!!

Så var midsommarafton över och nu är det väl som det vänder med längre nätter och kortare dagar, eller hur är det??
Igår hade vi en härlig dag som firades på två olika sätt.. Traditioner båda fast den ena var inte tradition för mig utan det var första gången men säkert inte sista..
Jag startade dagen med att sova några timmar för att orka med att vara pigg hela kvällen.. Till "frukost" åt jag och Patrick matjesill och nypotatis, mmmmm så gott.. Efter det så körde vi till Holje Park här i Olofström för att kolla den årliga traditionen som är kröning av en midsommarbrud.. Detta var första gången för mig men det var 55:e gången det gjordes.. Hon kom åkande med häst och vagn och sedan kröntes hon med ett vackert silverhalsband.. Årets midsommarbrud var några av våra vänners dotter Annie.. Hon var så fin..


Det är Holje Folkdansgille som anordnar och utser midsommarbruden vart år och de visar upp lite av sina danser med..


Och självklart var det dans kring midsommarstången med, så där fick man en dos av de gamla traditionerna som lever kvar.. Härligt!!


Efter detta for vi till Hällevik utanför Sölvesborg där vi traditionsenligt skulle fira midsommar tillsammans med vänner.. Vi har vänner som har stuga där och där samlades vi alla.. De hade startat lite tidigare på dagen men jag ville ju sova innan vi körde och så ville vi se kröningen av midsommarbruden.. När vi kom var det full fart med lekar, och det förevigade jag precis som resten av kvällen, och vill man kika på bilder från min midsommarafton så gå gärna in på FB, där ligger det bilder på min sida som heter Photo by Maria..
Vi hade en jättekul, trevlig och bra kväll.. Ett par skurar kom det men inget som störde.. Mycket sång, god mat och god dricka blev det innan det var dags att bege sig hemåt..

Idag har vi varit hos mina föräldrar och rensat ogräs i en rabatt och Patrick har  ansat en granhäck.. Så nu skall vi bara slöa vid tv'n resten av kvällen, ja middag med förstås som Patrick står och fixar nu men sen blir det en goer slappardag..

Ha nu en fin fortsatt midsommarhelg..

Kram Mia

7 kommentarer:

Annelie L sa...

Mysigt med midsommarbrud, det har jag inte hört om innan, och midsommarstången ser ut som den ska, kan jag se.
Om du läser min blogg ser du att jag inte gärna dansar runt stången, men för det så kan jag ju tycka att det är vackert. Du har många fina bilder här idag.
Skön helg till dig och ha det skönt framför tv apparaten.
Midsommarkram // Annelie

Källeboda lantliv sa...

ja traditioner ska hållas kvar såklart ..mysiga bilder du tagit ! vi var också i hällevik hos vänner ..vi hade också en bra kväll ..men visst är man sliten idag ...ha det gott ! kram jeanette .kallebodalantliv

Nina sa...

Vilken fin midsommar ni har haft. Är det något särskilt som avgör vem som blir midsommarbrud? Rolig tradition hursomhelst :)

Ha en skön söndag!
Kram Nina!

Nyanser av vitt sa...

Vilka fina midsommarbilder. Man kan ju tro att det är uppifrån Dalarna. Hoppas du har haft en fin midsommar.
Kram Agneta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du har haft en fin midsommarhelg, roligt och hinna med två firande.
Idag kom det fina vädret hit, känns som det är sommar igen.
Kramar
AnnaMaria

Nyanser av vitt sa...

Hej Mia
Hoppas du mår bra. Behöver ett råd. Tänkte köpa en enklare systemkamera. Behöver en bra när jag ska fotografera mina smycken och annat till webshoppen. Kan du ge mig lite tips. Jag är en glad amatör och behöver den som sagt för lite bättre kvalitet på bilderna till shoppen
Kram agneta

Vita drömmar och choklad/Milla sa...

Åhh, mysigt! Riktigt dalastuk :O)
Ser ut som ni hade en alldeles underbar midsommar :)
Önskar dig en fortsatt bra vecka! Kramar Milla

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade