torsdag 23 juni 2011

Kvack kvack..

Ännu en dag har snart gått och blivit igår, ja faktiskt i detta nu blev den igår.. Men jag tillåter mig att kalla gårdagen idag ett tag till.. Rörigt?? Ja men jag tror du förstår ;)

Ännu en dag som gått utan att jag gjort allt för mycket, fy tusan vad lat jag har blivit, men men, det är ju jag som får lida för det i slutändan iaf vad det gäller städning som jag bör göra, det springer ju tyvärr inte ifrån mig.. Men lite dammsugning är gjort idag och så har jag ju lagat mat medans Patrick fortsatt med väggarna i trappen.. Väggen jag visade igår är nu gjord så långt som Patrick räcker utan ställning och han har nu fortsatt på nästa vägg.. Tyvärr syntes spikhuvuden som han satt i sponten så jag har gått och målat över dem idag, var ju inte så snyggt att de syntes, men nu ser det bra ut..


Tog en halvtimmes promenad med idag, har ju inte rört mig varken måndag eller tisdag så nu kändes det tvunget att komma ut på en rask promenad.. 
Har inte känt för att plåta sedan Sweden Rock, fick ju mitt lystmäte då i 5 dagar så jag småtröttnade lite.. Men mina perioder då jag tröttnar på att plåta varar ju inte så länge så idag var jag rejält sugen igen.. När jag tog promenaden så såg jag dessa små liv vid kanalen som vår tomt gränsar mot.. Så när jag kom hem sprang jag in och hämtade kameran och gick ner för att plåta dem.. De var inte ett dugg rädda men mamman höll ett vakande öga på mig..


Som tur är var hon inte lika ilsk som måsföräldrarna jag råkade på förra veckan.. Jag var på väg hem från ett möte och såg att en liten fågelunge gick nedanför trottoarkanten och tänkte att jag måste rädda den innan den blev påkörd, stannade cykeln och skulle gå mot den.. Det var ett misstag.. Då började ett gäng måsar skrika och ta sikte mot mig.. De dök ner mot mig och vände upp precis innan de nådde mitt huvud, jag kände vinddraget.. Så det var bara att slänga sig på cykeln och trampa för glatta livet.. De är otäcka de där fåglarna och jag som bara tänkte göra en god gärning men tji fick jag.,. Var inte första gången jag jagas av dessa otäcka fåglar, riktigt hemskt är det.. Hoppas ungen klarade sig ändå, utan min hjälp..


I morgon (idag) blir det att sova halva dagen då jag har jobbat och sedan MÅSTE jag ta en promenad eller en cykeltur.. Vill ju hemskt gärna fortsätta den bra vägen som jag lyckades hamna på efter SRF.. Hade gått ner 1,3 kg på en vecka nu i måndags och jag vill ha nedgång på måndag med.. Så pro-pointsräkning och motion gäller nu..

Ha nu en fin natt alla fina så ses vi i morgon (idag)..

KRAM Mia

7 kommentarer:

Nina sa...

Det var en fin liten andfamilj du fångade på bild :) Ja, hua att bli anfallen av arga fåglar... Jag minns när ni hade eländet på taket.

Lycka till med nedgånen nu, även om det är svårt efter en vecka med minus 1,3. Vad duktig du är!

Kram Nina!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fina fågelbilder, på den sista poserar fru and så fint. Och måsar är inte och leka med, när dom skyddar sina ungar är dom närgångna. Jag blev anfallen när jag skulle fota en svan, den tvärilsknade till. Jag hann precis trycka av ett kort, blev på en näbb! sen hade jag galningen över mig, efter det är jag väldigt noga med och inte gå nära svanar.
Glad midsommar
Kramar
AnnaMaria

Selma sa...

Fin liten familj och de kunde posera också!

Ha en fin midsommar.

Kram britt

Fotograf Laila Villebeck sa...

Hej Mia!
Klart du ska testa fler gånger! Ge inte upp! Det är lite klurigt att få till allt som man vill ha det, men när man väl lyckas är det värt allt besvär. Och har du väl lyckats en gång blir det lättare nästa gång ;) Övning ger färdighet heter det ju...

Annika N sa...

Grattis till minuset..Bra jobbat :-)
Ja man låter inte precis kameran vila länge ;-) man kan ju få abstinens..ha ha..

Ha en trevlig midsommar !!! Kram Annika

Annelie L sa...

Grattis till ett så pass stort minus, jätte bra jobbat.
Fru And ser ut att vara stolt över sina små vackra ungar, hon kanske trodde hon skulle få en bild till familjealbumet...
För ett par veckor sedan hände samma sak för mig med en fågel som gick till anfall när jag kom för nära hennes unge. Som sagt så otacksamt när man bara vill hjälpa.
Tur att du kom iväg på cykeln, skulle vilja ha sett dig där, vilt cyklandes medan måsen argt seglade runt ditt huvud.
Midsommar kram //Annelie

katta sa...

Tack finis!!!!
Det är egentligen helt sjukt att jag kan göra flera koreografier utan att tveka, det sitter som en smäck. Men sen ska jag få ihop en armm höft och en liten fot. Där dör det ut hahaha kram!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade