söndag 30 januari 2011

Ramletning och snabba skridskoprinsar..

Så var snart min jobbehelg över för denna gången.. Har denna natten kvar sedan är det ett par nätter ledigt, skall bli skönt.. Man är rätt mör efter att ha jobbat fyra nätter, á 10.31 timmar, på raken..
Igår när jag vaknade så tog Patrick och jag oss ut på en promenad.. Vi hamnade i antik- loppisaffären här i byn.. Shit vad saker han har!!! Det är hur stort som helst och saker precis överallt, man blir helt snurrig där inne.. Men han är dyr.. Jag letar ju lite gamla ramar i varierande storlek.. Jag skall ha dem till rekvisita när jag fotograferar porträtt.. Men de tavlor med snygga ramar han hade var allt för dyra så det blev inget.. Tänkte ta och kolla på något som heter Arbetscenter i morgon och se om de kanske har något.. Helst vill jag ha med tjocka ramar och gärna lite "krussidulliga", det gör inget om de är lite skavda eller i fel färg för jag tänkte lacka i olika färger.. Hittar jag inga där så skall jag ta mig till Kyrkhult och loppisaffären där i helgen.. Kommer jag till Karlshamn skall jag inom 34:an och se vad de kan tänkas ha.. Vill hitta det snart eftersom jag skall plåta brudpar i mars och där var önskemål om ram, så jag skall göra mitt bästa med att hitta det, vill ju ändå ha för jag tyckte det blev lite kul när jag plåtade barnen med det i studion sist..


Idag efter sömn så följde jag med Patrick på hockey.. Det var Olofström mot Skövde som spelade.. Jag är ju inte så himla intresserad av Hockey men ville testa att plåta lite bilder med rörliga, snabba motiv.. Första gången kameran var utanför huset sedan jag köpte den i torsdags.. Och oj vad jag behöver leka med den, för jag hittade inte rätt inställningar.. De ligger ju inte på samma plats som i min gamla kamera och så har jag inte plåtat så snabba motiv innan.. Men övning ger ju färdighet så det får kanske bli att kika på hockey fler gånger.. Bilderna blev inte alls bra men jag visar dem ändå på min sida på Facebook, Photo by Maria..
Så har du lite tips om hur jag skall ställa in min kamera på rörliga motiv så tar jag gärna emot dem..

Nu hoppas jag att det objektiv som inte kom till i torsdags kommer in nu i början av veckan så jag kan hämta det, ett perfekt objektiv till bl.a porträtt.. På onsdag skall jag plåta ett hus som skall ut till försäljning och jag tror att det objektivet hade passat även till det.. Skall ringa butiken i morron och har det kommit då så kör jag och hämtar det på tisdag.. Håll tummarna!!!

Sov nu gott alla fina människor och ha en riktigt bra sista januaridag,, På tisdag är det ny månad och den startar med att min dotter, Amanda, fyller 17 år..

11 kommentarer:

Lilla Brödhult sa...

Ja där kan man gå länge och titta, visst är han dyr men ibland kan man göra fynd där..

Är jag iväg och ser ramar till rimligt pris kan jag köpa till dig..

Ja det är långa arbetspass så visst blir man trötter...

Håller tummarna...
Kram Helene

Anna sa...

Morning, snyggt me gamla ramar till, ska bli spännande och se sen.
Är du självlärd fototgraf eller har du gått någon utbildning?
Du är jätte duktig!
Kram

Anna sa...

Morning, snyggt me gamla ramar till, ska bli spännande och se sen.
Är du självlärd fototgraf eller har du gått någon utbildning?
Du är jätte duktig!
Kram

Mitt Måleri sa...

Hallå tjejen

ja gamla ramar har blivit svårt att få tag i...och dom ränner gärna i väg i pris..kul du deltar i min utlottning och jag drar en vinnare 10 feb...;) önskar dig en skön vecka
kram

Fotograf Matilda Bäcker sa...

Sv: Kul att du hakar på också, det är några stycken som är med nu :)

Nyanser av vitt sa...

Jag tycker bilderna blev bra trots inställningsproblemen. Hoppas du hittar några ramar till bra priser.
Kram Agneta

Patricia sa...

Det är så tråkigt att vissa butiker är så dyra, men jag hoppas du hittar det du söker snart ... =)

På tal om dyrt, så blev jag väldigt besviken förra veckan när jag var och hämtade ut pengarna som blev över efter att auktionskammaren fått sälja lite saker åt mig. Jag hade fått info att de tog 20% i avgift vid försäljning, men sen la de på moms och en avgift som jag inte hade en aning om, så 50% försvann .. så det kändes tråkigt, kommer inte att lämna in mer saker där utan säljer hellre på Tradera då.. =)

Inte lätt med ny kamera, du kommer nog snart på hur du ska göra, du brukar ju få till så fina bilder ... =)

Kram

Hanna sa...

Ha en bra vecka.
Kram
Hanna

Ett Vitare Hem sa...

Håller tummarna för att du får fatt i ramar! Min systers sambo spelade i Skövde två säsonger men nu spelar han i Karlskrona, är inte heller hockeyintresserad men lite snappar jag upp ;o)
Ha en finfin eftermiddag!
Kram/Lena

Angels & Roses sa...

TACK rara du! Era är på väg så dom borde ni ha imorgon. Tack för kramen. Den värmer. Vet inte vad det tagit åt mig. Känner mig så låg. Det är väl bara en tillfällig svacka hoppas jag. Hoppas du haft en underbar helg vännen KRAM

Angels & Roses sa...

Å så roligt att ni är nöjda. Så roligt. Det gör mig också glad. TACK själv för allt. KRAM

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade