fredag 10 december 2010

Träsktroll!!!

Mia = Godisträsktroll!! Japp det är jag det.. Har ätit en del godis och det är ju inte bra.. Men jag kan inte låta bli.. Borde inte köpa hem och borde inte göra som jag gjort idag, göra eget godis.. Men jag tycker det är så himla kul att göra eget godis.. Men denna gång hade jag tur, jag blev inte så förtjust i det jag gjorde.. Det var så himla sött så man tar endast en bit för det räcker liksom..
Men ni skall få receptet på det.. Det är skumtomtefudge jag har gjort.. Älskar ju skumtomtar så det var jag tvungen att prova..


Skumtomtefudge

12 skumtomtar
1 dl socker
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 g vit choklad

Blanda skumtomtar, socker, grädde och smör i en vid gryta.. Koka upp och låt koka under omrörning i 10 minuter.. Lägg i chokladen och rör till en smidig och glansig smet.. Ta från plattan och fortsätt röra tills smeten svalnat lite.. Häll över smeten i en smord eller bakplåtsklädd form (15x20 cm), sätt i kylen för att svalna och stelna.. Skär fudgen i bitar..


Ikväll har jag och tre av mina arbetskamrater ätit mat från Toddez salladsbar.. Vi har fått 150:-/pers av arbetsgivaren som vi får äta för nu till jul.. Tyvärr kan inte alla på jobbet gå samtidigt eftersom ett par måste jobba så vi delade upp oss i två grupper.. Trevligt hade vi men som sagt synd att vi inte kunde göra det tillsammans allihop.. Men i februari skall vi träffas alla, då har de som skulle ha jobbat tagit semester.. Det ser jag fram emot..

Nu sitter jag och kollar på Idol.. Jag har ju inte sett ett enda helt program av Idol denna säsongen men jag har ju ändå hört en del av idolerna och jag tycker Minnah och Jay är värdiga finalister.. Den jag håller på är Jay, älskar hans rockiga röst och jag hoppas det blir något stort av denne kille.. Han är grym!!

Nu skall jag bota min huvudvärk med en piller och kolla klart på Idol.. Ha en fin fortsatt kväll..


5 kommentarer:

Uttan sa...

Mmm godis....
Jag skulle göra knäck i kväll men hade för lite sirap....kanske var tur det.
Jag har inte tittat på IDol jag kollar på webben sen i stället.

Trevlig Helg!
Kram!

Nina sa...

Mysigt att gå ut och äta tillsammans, även om ni inte kan gå alla samtidigt. det var ju lika på vår julfest vi hade, några måste alltid jobba.

Ha nu en fortsatt skön helg!
Kram Nina!

Källeboda lantliv sa...

Hörde ett tips häromdagen ..nu ska man titta och tänka sig mätt på godsaker det hjälper säger experterna ..om man tänker sig riktigt in i det och tittar på allt som finns i butikerna så skulle man bli mättad ..kanske ett tips !värt att prova kanske ...hi.hi..visst är det kul att gå ut och umgås med sina jobbarkompisar...synd att ni inte alla kunde vara med bara.. fin vinterbild på längan ..ha en bra lördag nu ..kram jeanette.kallebodalantliv

Nyanser av vitt sa...

Här har du en till som inte sett ett enda avsnitt av Idol. När sonen inte vill så blir det inte att vi kollar heller. Kul att du är med i min utlottning :O)
KRAM

Patricia sa...

Jag var duktig idag när vi var och handlade, köpte inget godis alls till mig. Nicke köpte sina Dillchips som vanligt men de gillar jag inte ... =)

Och som jag sa på FB, tur i oturen att de inte var så jättegoda dina skummisar ... hi hi.

Och tänka sig vår favvo-kille vann...HURRA!!! .. =)

ha en fortsatt skön helg!
Kram Patricia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade