lördag 18 december 2010

Skidföre..

Man borde kanske skaffa sig ett par längdåkningsskidor.. Tror att det hade varit det säkraste sättet att ta sig till jobbet och oxå det  lättaste.. För fy tusan vad dåligt skottat det är på trottoarerna här.. Riktigt jobbigt att gå i och sista biten till jobbet fick jag gå på vägen och under snön var det blixterhalt.. Får trösta mig med att det är bra motion att gå i detta dåliga väglag..


Efter att jag sovit och ätit så fick jag ge mig ut för att skotta.. Patrick har inte varit hemma på hela dagen då han först har jobbat, sedan har han varit i kyrkan där Lions anordnade en julkonsert (han är medlem i Lions) och sedan på julbord med sina Lionsvänner, så han ha inte hunnit att skotta.. Men han behöver inte vara ledsen över det för det snöar igen nu så han kan säkert få skotta i morgon ;-)
Så där fick jag lite motion till.. Snön var lätt förutom vallarna som plogbilen lagt så vackert till oss, de var hur tunga som helst men jag fick bort dem med..


Ikväll har jag och Amanda rått om varandra.. Lagat  mat tillsammans och åt det vid tv'n där det var Narnia.. Härligt att få lite mamma-dotter tid.. Blir ju inte så ofta som vi har egen tid, och ej heller är det ofta jag har mamma-son tid heller för den delen eller ensam tid med båda barnen ihop.. Så man får ta tillfällena när de kommer..

Nu jobbar jag natt två av tre här..
Ha en bra natt och en härlig fjärde advent..

12 kommentarer:

godastunder-tokigaidéer sa...

Ja detta skottande, här är kommunen väldigt dåliga på att skotta overhuvudtaget, ur dåligt. När Alivin och jag är uta och går tycker han det är toppen men jag som har en massa kläder på är helt svettig när jag komemr hem.....visst är det bra träning men...

Ha de
Kram anna

låter trevligt med egetid med dottern det får man ta vara på.

LjuvligtLantligt sa...

Hejhej.
Här har vi ca 1 m att skotta bara, men jag håller med dig om trottoarerna..man får gå på vägen helt enkelt annars bryter man troligtvis lårbenshalsen :)
Vad är det du jobbar med på dina nätter..vaken natt förmodar jag men med vad?
Kram Git

LjuvligtLantligt sa...

Aha..misstänkte att det var ngt sånt. Hur många nätter jobbar du per månad o hur långa är passen? Ok lön? Funderar på att byta karriär så småningom ;)

Kram Git

Inspiration i vitt sa...

Hej Mia, jaa det gäller att ta tillvara de små mysiga stunder man får med barnen, snart är de stora och har inte så stor lust att mysa med mamma hihi.
Du är då en stark kvinna du som skottar och står i. Kram på dig/Ingela.

Nina sa...

Det var då för väl att det kom mer snö, så ni slipper bli ovänner.. ;)

Om kommunen betalade benbrotten som blir av halkan, eller Landstinget betalade snöröjningen, så skulle det nog skötas bättre, tror du inte?!

Så mysigt med lite mamma-dotter-tid! Det förstår jag att det inte händer så ofta när barnen börjar bli stora.

Ha en fin dag!
Kram Nina!

Anna sa...

Godmorgon, lika dåligt plogat i våran lilla stad, och vilka vallar också, gamlingarna kommer ju inte över gatan med sina rullatorer.

Fina bilder!

Mysigt med dotter o mamma tid, de uppskattar jag jämnt.
Kram

Ett Vitare Hem sa...

Visst är det härligt med egentid med barnen, försöker få lite sån tid minst en gång i veckan med mina fyra nu vill väl kanske inte tonåringarna umgås så mycket med mamma längre men de får i alla fall möjligheten till nån timmes egentid om de vill ;o)
Här vräker snön ner igen blir så less på det.....
Ha en fin dag!
Kram/Lena

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Har det varit Narnia på tv, det har jag missat. Det är så roligt och titta på, mysig stund du hade med dottern. Hoppas vi slipper skotta idag, nu får det räcka med snö!
Ha en mysig adventssöndag
Kramar
AnnaMaria

LjuvligtLantligt sa...

Aha,ok..en heltidstjänst då va? Uräkta att jag e så nyfiken men har alltid varit intreserad av en sån tjänst. Jag är som dig, jobbar heltst med människor som har speciella behov..det gör jag nu oxå.
Ha en fin 4:e advent.
Kram Git

Emelie sa...

Svar: HAHA, det var INTE lätt kan jag lova! Det här var typ enda bilden de satt så fint båda två, och jag tog 150 bilder :) Så det är inte lätt alls! Både jag och svärmor som har de här katterna fick oss världens träningspass ;)

Vit som snö sa...

Så vackra vinterbilder!
Joo, skottning är en bra motion och häruppe verkar det bli som förra året...hur mycket snö som helst:(
Joo tack helgens trevligheter var suuuperkul. Ikväll blir det att åka på träning så det trevliga inte sätter alltför stora spår;)
Ha det gott! Kram Cilla

Mitt smultronställe sa...

Fina bilder!!

Hej förresten..
Ja det är väl mysigt med lite tid åt ett barn i taget, gäller att passa på.

Ha det gott, kram Camilla.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade