onsdag 15 december 2010

Härliga ledighet...

Så är jag ledig nu då.. Ja bara två nätter men ändå.. Skall njuta av att få sova i min säng nattetid..
Nu i eftermiddag har jag varit på en utbildning som gav mig nada.. Vi skall få ett nytt system för våra tjänstgöringsrapporter på jobbet och det skall gå via datorn.. Idag fick vi en utbildning i hur man loggar in och skickar mail via det programmet och ja, jag kan ju det sedan innan.. Vi hade 3,25 timmar att lära oss det på, jag fick gå efter 1½ timme för då tyckte hon som höll i det att jag inte behövde mer.. Då hade jag hunnit och fika och hjälpa damen som satt bredvid mig plus att ha haft dötid, så jag och några tjejer till fick alltså gå vilket var skönt..


Här i fönstret ligger lilla Sassi och har det gott, kikar på fåglarna utanför och försöker rädda sig från Gusten, vår andra katt.. Han har blivit så himla elak eller leksugen om man så vill.. Var än Sassi ligger så skall han väcka henne och börja bråka med henne, så idag tröttnade jag på han och slängde ut honom, vilket inte gillades av honom men Sassi tyckte det var skönt att få lite ro..


Och så visar jag er vårt lilla utrymme ovanför trappen.. Så här ser det ut just nu fast jag hoppas det snart är ändring på det.. På väggen där fönstret är och ner i trapphuset skall det bli liggandes vit råspont och på väggen där den gamla sågen står lutad skall jag måla över den gamla tapeten, det skall bli vitt där med.. och så skall det ju givetvis komma upp taklister.. Jag vill ha breda gammaldags lister.. Finns ju en sorts frigolit som man bara limmar dit, tänkte faktsikt kolla på sådana.. Kompisar till oss har sådana och det ser ut som fina i trä när man målat dem.. Golvet skulle jag med vilja måla men det får bli vid ett annat tillfälle.. Skulle annars vilja ha ett ljus ljus grått golv..

Nu skall jag fixa till middag här så det är klart när älskade Patrick kommer hem om en timme.. Kanske drar ut och handlar med sen så slipper jag det i morgon..

I morgon skall det komma massor av snö :-( Det vill INTE jag, det räcker nu.. Nu kan det få vara den snö som är, lite minusgrader på det så det håller sig över julen med bara..

Ha nu en fin kväll..

14 kommentarer:

mo sa...

Jaså ska det snöa mer..Vi har beställt längdskidor så jag vill verkligen ha kvar snön så länge som möjligt, längtar tills det är dax för premiärturen..

Jaså P:s dotter svimmade..ja tyvärr är det ju rätt vanligt, men det klarade sig dottern o de andra i hennes Luciatåg sig ifrån...Hoppas hon inte slog sig.

Ha en skön kväll, kram

Små steg till ett enklare liv sa...

Ja,nu vore det väl snopet om snön skulle smälta bort...när man 'stått ut med' den såhär länge innan jul.
Jag har fått extra motion när jag ställt cykeln...men tur man ska på julbord ikväll och äta upp sig.
Ha nu en go' ledighet!

Så fint Du pyntat till jul & jag blir så glad för dina kommentarer!
kram *piah*

Pierre sa...

Vad tråkigt när man slösar sin tid på utbildningar som inte ger något. Hade hoppats du skulle skriva hur ni skall använda er av er nya iPad för att tidrapportera eller nått ;) Vad mysigt ni har hemma hos er. Jag tror tyvärr inte vi har någon stil alls hemma hos oss längre.

Njut av den lilla ledigheten nu.

Anonym sa...

Hejsan
Vad trevlig att du hittade till min blogg =)
Vilken mysig sida du har, här tittar jag in igen.

Ha en underbar afton

Mvh /Bella

Hanna sa...

Vilken söt katt.
kan också känna att man får lära sig sådant man redan kan eller något man inte har så stor nytta av på jobbet. Jag är lärare och kan få sitta på kurser där de enbart diskuterar andra ämnen än vad jag har hela dagar. visst är det roligt ibland. Men ibland behöver man få tid att jobba med sitt eget också
kram
Hanna

Anna sa...

Vi har också allt på datan, vårat heter Medvind :)
Mysigt de ser ut hos dig!
Kram Anna

Signe 1 sa...

Njuut av din ledighet och allt härligt som är nu inför julen!!

Vilken bedårande liten kissemiss:-)

Kram Sofia

Roses & Angels sa...

SÅ härligt att du får vara ledig. Sköt om dig nu ordentligt. Här pluggar man till den 23 dec. Inget ledigt här inte. =( KRAM

Det vita dårhuset sa...

Heej!
Kommer bli jätte fint med plank på väggen :)!

Hoppas du har en skön kväll. Jag ska snart blunda så godnatt på dig vännen.

kallebodalantliv sa...

hej ! jag känner igen den utbildningen den gick vi också ..men jag är nog lite trögare än du ...tyckte inte det var så lätt ..men jag kan ju inte så mycket med datan som du ..du är ju duktig ...gillar ditt symaskinsbord ...mysigt ! ja vit färg piffar ju upp ..det blir nog snyggt ..lycka till ! ha en bra kväll ..kram jeanette.kallebodalantliv

Unknown sa...

Vill bara sända dig en varm vinterkram!!!!/ Petra E

Inspiration i vitt sa...

men vilket gulligt litet utrymme du har där. Sån härlig plats att finna ro i. Din kisse är så fin där han/hon ligger och myser. Ha det gott Mia och kram på dig/Ingela.

Nina sa...

Trist att ni inte kunde få veta vad kursen skulle innehålla innan, så dom som kunde det där inte behövde dit. Det är ju ändå rätt många som kan den biten idag...

Jaså, har Gusten blivit kaxig?! Stackars Sassi, fräser hon inte ifrån?

Jag känner igen det där lite när Åke levde, även om dom ju lekte och inte var taskiga mot varandra. Men alltid var det nån som var leksugen och fick igång den andra så fort en av dom la sig till ro.

Ha det så bra, jag är lite dagvill efter sjukan men du är väl ledig inatt med?!

Kram Nina!

Annika N sa...

Skönt med lite ledigt :-)Vad bra att Sassi får lite lugn och ro ibland. Hoppas Gusten hållit sig i skinnet idag för det är inget kul att vara ute..blåst gillas inte :-(

Ha det gott !!! Kram Annika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade