tisdag 15 februari 2011

Livet är inte så långt..

Ibland tror och tycker man att man har ett långt liv och att det är mycket kvar av livet... Men livet går så himla fort.. Och tyvärr är livet inte lika långt för alla och en del rycks bort från jordelivet allt för snabbt.. I går natt så dog en kille jag känner lite ytligt, han fick en hjärtinfarkt endast 43 år ung..
I helgen fick också min älskade sambo in på lasarettet, nu var det inte så allvarligt men det var några oroliga timmar ändå innan man fick veta och man fick upp ögonen på hur livet snabbt kan förändras eller faktiskt sluta.. En tankeställare.. Tankar på hur mycket tid man lägger på helt onödiga saker.. Sådana tankeställare behöver man ibland för att få upp ögonen på att livet är HÄR och NU!!! Att man skall ta vara på det och prioritera om vissa saker i sitt nuvarande liv, man vill ju ändå få ut så bra saker av livet som det bara går och om man kan.. Vissa saker kan man inte ändra på och vissa göromål måste göras men till stor del kan man ta vara på det man har NU och göra det så roligt och bra det bara går..


Denna söta kruka med plättar i luften fick Patrick av mig idag när jag hämtade honom från sjukhuset.. Han är värd så mycket mer.. Hjärtanen symboliserar kärleken jag har till honom..

Innan jag hämtade Patrick i Karlshamn så var jag på en tre timmars utbildning.. Nu skall t.o.m vi som jobbar inom personlig assistans slippa alla papper man skriver löner och ledigheter med och allt skall bli datoriserat.. ÄNTLIGEN!! Så det var det vi skulle lära oss hur man gör idag.. Inte så svårt så jag skall nog kunna se till så att jag får lön i framtiden med ;-)

Så dagens bild i February Photo Challenge.. Bokstav nummer 15 i alfabetet har vi kommet till och det är ju den runda och fina bokstaven O.. Och mitt substantiv idag är en Ost och även en Osthyvel..


Nu lite bloggläsning och sedan tv-soffan tillsammans med kärleken.. <3 <3 <3

Ta vara på er och ta vara på livet, det lever vi bara en gång.. Iaf vad vi vet så det är ju dumt att chansa..

13 kommentarer:

Patricia's mode sa...

Visst är det märkligt att en så dramatisk händelse som någons bortgång ska få en att förstå innebörden av att leva här och nu .. dessvärre behöver vi påminnas om det ofta för man är snart inne i vardagen lunk igen och rusar vidare i livet.

Senast jag fick den typen av påminnelse var i september när min arbetskamrat dog på jobbet utan någon som helst förvarning (hjärtinfarkt).. det var riktigt jobbigt.

Hoppas Putte mår bra och att ni tar hand om varandra <3

Kram Patricia

Anna sa...

Ja man ska vara rädda om varandra. Tänker på när mannen var sjuk för 2 år sedan, han ramlade baklänges vid frukostbordet och slog huvudet i elementet så han började blöda och var helt borta, då var jag så rädd.
Men allt gick bra, lågt blodtryck som gjorde att han tuppa av.
Hundra saker for i huvudet!
Kram till er båda

Anna-Karin sa...

JA, det är konstigt att man måste bli utsatt för något sådant för att man ska stanna upp och tänka efter.
Hoppas det inte var något allvarligt med Putte och att tar vara på varandra.
Egentligen skulle man leva som om varje dag är den sista med jag vet inte om jag skulle orka det :-)

Kram

Änglarum sa...

Hej! tittade in hos dig, villken fin blogg, klart man ska vara rädda om varandra ♥
Jobbar oxå inom vården och ska snart gå samma utbildning! håller med att det kommer bli skönt. Ha en fin kväll! kram Jessica

hemma hos lilla mej sa...

Ja man ska vara rädda om varandra.Livet kan bli långt och livet kan bli kort.Men man ska bara vara rädd om varandra.Vad fin kruka han fick av dej.Jag tycker också att plättar iluften och hjärtan på tråd symboliserar kärlek.Önskar dej en fin kväll med kärleken.Ha det gott vännen.Varm kram Rita ♥

Fotograf Laila Villebeck sa...

Carpe Diem!

Nina sa...

Kram!

Min vindsvåning på landet sa...

Hej vännen...'

Håller med konstigt att de måste hända saker för att vi ska stanna upp & tänka efter.
Vi vet inte hur länge vi har varandra... Så de gäller & ta vara på allt tid vi har.
Ha de så gott'
Kramisar
Sus

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Tankeställare behöver vi ibland för att inse vad som är viktigt i livet.
Här och nu!
Kramar
nina

Ett Vitare Hem sa...

mmmm livet är dramatiskt, min äldsta dotter förlorade en vän i en trafikolycka för tre år sedan och det har präglat våra liv mycket, bla väljer vi att leva mer i nuet, stanna upp och komma ihåg att tala om för dem man älskar att man gör det....
Ha en finfin dag!
Kram/Lena

Källeboda lantliv sa...

ja jag håller med om det ..ibland så måste man stanna upp och tänka efter hur bra man har det...skönt att din sambo tillfrisknade ...var nu rädd om honom ...kram ...jeanette.kallebodalantliv

godastunder-tokigaidéer sa...

Låter inte som ni har haft någon bra helg men ibland får man något som gör att man vaknar upp. Hoppas din Patrik är bättre och blir frisk och kry igen.
I julas fick jag veta att jag hade en tumör och två veckor efter fick jag besked att den var av god art och ingen fara. Detta fick hela familjen att stanna upp och fundera hur vi lever och jag lever för varje dag just nu och har lovat mig själv att njuta.

Kram Anna

Annika N sa...

Fy vad hemskt ! Ja ibland får man sig en rejäl tankeställare, speciellt om något händer.
Skönt Patrick är bra nu !

Ha en fin onsdag !!! Kram Annika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade