fredag 15 januari 2010

Reklam, 3 cm och räkor :-P

Idag skall jag starta med reklam.. Och det för Tanja med bloggen Trettioplus.. Hon har hemförsäljning av barnkläder från Rabdido.. Kläderna är från strl 50/56-134/140, färgglada med bra kvalitet.. Så ni som har barn i den storleken och bor i närheten av Bromölla (Tanja bor där) ta kontakt med henne (klicka på bloggnamnet så kommer ni till henne) och boka en tid för visning :-) Klickar ni på det röda Rabdidonamnet så kommer ni till deras hemsida där ni kan se en del av kläderna..

Idag låg jag och drog mig till klockan 11... Såååå skönt och framförallt välbehövligt eftersom jag jobbar i natt och skall hålla mig vaken i 10.31 timmar.. När jag kom upp och tittade ut på altanen så möttes jag av denna synen, ursäkta bildkvaliteten, men klickar ni på bilden så blir den större och ni ser vad gode Sassi sysslar med..

Ja just det.. Hon hade varit duktig och jagat för brödfödan.. Helt normalt för en utekatt men GUUUUUUU SÅ ÄCKLIGT!!!! Halva musen och en spya blev kvar på altanen och när jag kollade någon timme efter så var även den halvan borta, men den hade inte Sassi ätit för hon var inne..

Så här gott sov hon efter den jakten..

Strax efter tolv idag så körde jag sonen till bussen.. Han skulle till tjejen som är hos sin syster i Oskarshamn som bor där.. Han skulle ju komma fram sen eftermiddag och jag försökte ringa honom men mobilen var avstängd eller om batteriet var dött.. Blev lite orolig men fixade det så pass att sonen nog tyckte jag var pinsam.. På Facebook är han vän med tjejens syster och hon har ett lite udda efternamn så jag letade upp henne på Eniro och ringde :-D När jag fick Johannes i luren så var första kommentaren "Hur visste du detta nummer" Ja du lille vän, din mamma borde bli detektiv ;-)
.
När jag lämnat Johannes vid bussen så stack jag ner på fiket och köpte 5 semlor som Patrick och hans jobbarkompisar skulle mumsa på, sen Maxi och sedan hem..
Väl hemma så kollade jag en sida som heter matdagboken.se, fick tips av en kompis som hjälper sin sambo med att räkna kalorier på den sidan.. Tänkte jag skulle se om jag kan börja med den på måndag.. Där skriver man in vad man äter och hur man tränar så räknar den ut kaloriintaget och hur mycket man gör av med.. Den räknar ut hur många kalorier man skall äta på en dag om man vill gå ner i vikt, utgår då från vikt och längd.. Jag har väl inte helt den rätta motivationen än men skall göra ett försök.. Förresten så har det gått 21 dagar sedan jag åt något godis eller kakor sist *stolt*, så där går det bra men med maten måste jag med skärpa mig..
Jag har iaf minskat 3 cm kring magen och gått ner 0,9 kilo.. Alltid något men mer hade det ju kunnat vara om jag bara skärpt till mig..
Har ju promenerat 45 minuter idag med, så motion har jag fått även idag..
.
Ikväll har vi fredagsmyst med räkor *nyttigt*, sallad *nyttigt*, rostade mackor *onyttigt*, goda såser *onyttigt*, men ack så gott.. På måndag får allvaret börja.. Träningen har jag ju kommit igång med igen så nu är det "bara" matintaget kvar..

Nu skall jag jobba vidare här.. Har ju en del timmar kvar.. Jobbar denna natten och två till så hela långa helgen..
Ha nu en bra natt alla fina människor, och så en bra lördag förstås..

16 kommentarer:

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh så härligt med räkmys det var länge sedan tack för tipset kan bli våran lördag kväll.
Kram Theres

Nina sa...

Jag förstår att du blev orolig ett tag. Skönt att du fick tag på Johannes tillslut iaf.

Jag tycker du är jätteduktig! Ju äldre man blir, desto svårare är det ju att gå ner i vikt. Jag har oxå svårt med matbiten... Lycka till med den där matdagboken!

Ha det så bra!
Kram Nina!

Linruz sa...

Hej Mia
Vad duktig du är som inte har ätit godis och kakaor på så länge.
Måste komma i gång nu med att äta nyttigare igen. Sommaren närmar sig ju med stormsteg.
Kram Lina

hemma hos lilla mej sa...

Vad duktig du är som inte har åtit godis och kakor kanon.Har det gott bra att sy gardiner?Är lite nervös idag ärligt talat för att åka in i tunnel-1000 tack för tipset ska ta med em cd som jag gillar.ha en skön lördag gulliga du.....Varmkra Rita ♥

Sköna o Gröna Ting sa...

Grattis till 3 centimeter Mia.., bra jobbat!!!
Ja, det sägs att vi skall skita i vågen och bara mäta oss istället, inte bli fixerad av siffrorna på vågen.

Äta möss och fåglar...., mumsfillibaba!!
Det gillar vår lilla kisse här hemma oxå och det är ganska ofta man kommer ut i farstun på mornarna och där ligger en halv stackare kvar.., piii!
Men..., dom håller mössen borta ifrån allt vi är rädda om här hemma och vi slipper musätna papplådor och textilier i källaren:)

Jobba lugnt Mia...
Kram
Marianne

Nyanser av vitt sa...

Hej Mia
Hoppas det gått bra inatt. Det brann hos en "fyllekärring" på våning 2 men röken går ju uppåt så det var jätteotäckt.
Vi hade ju ingen aning om var det brann. Hon ska enligt domstolsbeslut ut i maj bara för att det är så kallt nu men nu kanske det blir tidigare.
Ha en fin helg.
Kram Agneta

nettan sa...

Hu så äckligt med musen .. fast hunar kan oxå komma med möss helst vår lilla tysk... Visst är hon söt lilla Ava... nån gång i februari kommer hon och det är chrille s egen hund då...
du är visst duktig ... lite motivation delar jag med mig ... jag behöver inte allt ... kan du inte prova med att pulvra en dag i veckan... brukar ge mersmak... tack för allt ditt stöd... kram, kram ...N

oumberligating sa...

Jag gillar kontraster det gör jag och att besöka olika bloggar gör livet härligt och kontrastrikt, själv har jag lätt för att "bekymra mig" och "snös in på allt för filosofiska detaljer i livet"! Så hamnar jag på din härliga blogg och läser om din vikt! Kvinnor och vikt har varit som en röd tråd genom mitt liv, jag ler åt det, men inte av ironi, tycker bara det är intressant, min Mamma gick upp och ner 2 kilo under hela min uppväst, sedan min Fru och Nu min Dotter, sedan ska vi inte tala om alla min kvinnliga arbetskamrater som bantat under alla år vi jobbat tillsammans!
Några kilos övervikt dras jag med och njuter av att blodsockret ligger jänare då, när jag fr många år sedan sprang marathn och inte hade en gnutta fett var jag "livfarlig" humörmässigt sett!
Fick borrelia och var sjuk i 3 år fick hur många kommentarer hur fin jag var av allehanda kvinnor som kände mig, men djävlar vad jag mådde dåligt!
Ja och varför skriver jag det här då? Ingen aning, men trevligt är det och det är trevligt med kommentarer av skilda slag!
Maten denna helg blir katastrof, jag har skickat hela den budgeterade matkassan (det som finns kvar från denna månad)till Rädda barnen, så idag ska jag försöka få ihop något av fryst julskinka ris och broccoli, smakar säkert inte gott alls, men det mättar nog! (ler)
Ha en fin helg alla kategorier och Kram ifrån Peter!
PS: Kom inte i mina arbetsbyxor igår när jag skulle börja jobba igen efter alla helger! Farligt att vara ledig i tre veckor! (ler)

oumberligating sa...

Ursäkta min dåliga stavning men min dotter minilaptopp är lite stökig att skriva på!
Kram ifrån Peter!

Anonym sa...

..och sen pussade du väl katten ?..inte speciellt kul när det små husdjuren äter möss men du får vara tacksam för att katterna äter möss. Då är ju risken mindre att de tar sig inomhus självmant :)
Har du minskat 3 cm kring midjan så är det nog dom som svägerskan fått :)
Men kämpa på Mia! Jag håller med Nina om att det är svårare att gå ner i vikt ju äldre man blir. Ämnesomsättningen är väl inte precis på topp ju äldre man blir (eller så skyller jag på det). Men vi vet ju alla hur enkelt det är att gå ner i vikt. Äta mindre o motinera mer. Men det är ju så gott med mat!..och man orkar ju inte radikalt ändra om hela kosten heller.

Vi ses ikväll!
/Kram Berit

Maritha sa...

Vilken mys kväll med räkor, säkert färska också! Avis!

Bläää.... så äckligt med musen men det är ju egentligen så det ska vara för katten.

Jag har så smått börjat på matdagboken och det finns flera från Må Bra som finns där!
Kanske vi ses!

Kram Maritha

Hanna sa...

Ha en fortsatt bra helg.
kram
Hanna

Unknown sa...

hej
räkor mums så gott.
även våran katt är en god jagare, och visar gärna upp bytet för familjen på altanen men äter den ej..
ha en trevlig kväll
Catthie

mo sa...

Inga pussar på Sassi då va? Ja, helt trevligt är det ju inte när de fångar sin egen mat, men det är ju inte så mycket att göra...

Ja, när det gäller våra barn/ungdomar kan vi nog göra vad som helst för att få veta att de mår bra, bra jobbat, jag hade inte tvekat att göra samma sak ;)

Myskväll är inte fel, synd att jag inte äter räkor bara för det verkar så trevligt att sitta o äta räkor ihop..o lite annat smått o gott.

Ha en skön kväll, kramar

Tanja, 30+ sa...

TACK Mia!! Va gullig du är!! Tror jag lånar dina bilder, eftersom du skrivit så bra, att de är "lånade". Hoppas det är ok. Blev kanonglad!!!

Grattis till dina centimeter.. Hur det går för mig??? Tja... nu "pratar" vi inte mer om det... det är ju lördagkväll ju....

Kramen!

VARDAGSLYCKA sa...

Urk va läskigt med musen!!! :(

Räkor är så LJUVLIGT GOTT - det äter vi ofta :))

Rabdidoo är inte alls min typ av barn kläder - gillar inte basfärgerna o det modera stuket dom kör. Tur för försäljarna att ngn gillar det!
Här e det mest Hello kitty, DisneyPrinsessor o nu Hannah Montana som gäller o då segrar ju pastell o rosa, svart o vitt :)
*I LOVE* :)

Ha nu en forts fin helg, Mia!
Kramis Lisette

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade