söndag 10 januari 2010

Julen ute..... nästan...

Nu har vi rensat ut det mesta av julen på nedervåningen.. Gardinerna i vardagsrummet får hänga ett tag till, de är inte så pass juliga att man störs av det.. Gardinerna i köket hänger oxå uppe men det bara tills jag hittat något roligt tyg att sy nya av.. Vill helst inte ha upp dem jag hade innan jul, men hittar jag inget annat så får de upp igen..

Men vad mörkt det blev i vardagsrummet när granen åkte ut men ändå var det rätt skönt att bli av med den för den barrade så in i bomben..

Lite nytt i blomväg fick det bli i köket.. Just denna färgen stämmer föga mot verkligheten men fin är den och lyser upp i köket..

En bukett tulpaner inhandlade jag igår med.. Tyvärr var de nog lite smågamla men jag tog dem ändå.. Det fanns en vit bukett kvar i affären men de var i ännu sämre skicka.. Får ta och köpa en ny bukett nästa vecka..



Idag har jag stickat klart en ny mössa till Amanda, i gråmelerat.. Och nu håller jag på med en till Patricks yngsta dotter.. Den blir nog klar ikväll tror jag..
Jag och mina barn har varit och hälsat på pappa med.. På onsdag skall han få flytta hem till mamma igen och det är han så glad för.. Nu hoppas vi på att det kommer att funka så han slipper flytta en gång till..
.
Nu skall jag ta och ge mig ut i blåsten på en promenad.. Vi har inte så många minusgrader här men det blåser så det känns kallt.. Men en promenad måste jag ge mig ut på för nu har jag inte rört på mig på två dagar..
.
Igår hade vi ju kompisar på middag och jag gjorde mat från ett recept från tidningen Allers.. Och det var så gott så givetvis skall jag dela med mig av receptet..
.
Fläskfilé med sparris och gorgonzolasås
4 pers

1 fläskfilé, ca 700 g
salt och peppar
smör till stekning
2 dl kraftig kalvbuljong
1 tsk majsstärkelse
.
Gratinerad sparris
1 knippa sparris
4 skivor bacon
½ dl rostade pinjenötter
1 dl riven parmesanost
.
Sås
1 msk smör
50 g gorgonzolaost
3 dl grädde
salt och peppar.
.
1. Sätt ugnen på 175 grader. putsa filén från hinnor och senor. Krydda med salt och peppar och stek gyllenbrun i smör. Efterstek i ugn i 20 min.
2. Höj värmen i ugnen till 225 grader. Koka ur pannan med buljong och sila den. Red med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Häll i redningen lite i taget tills du får önskvärd konsistens.
3. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Lägg över i kallt vatten.
4. Dela upp sparrisen i 4 knippor och vira in varje knippa med en baconskiva. Lägg i en eldfast form. Strö över pinjenötter och permesanost och gratinera i ugnen i ca 10 min.
5. Sås: Smält smöret i en kastrull. Mosa ner osten och häll på grädden. Låt koka tills osten är smält och såsen börjar tjockna något. Smaka av med salt och peppar.
6. Skiva fläskfilén, servera med stekskyn och sparrisen. En sallad och pressad potatis är gott till.
LYCKA TILL!!
.
Nu skall jag ta en liten promenad innan En annan del av Köping som startar idag.. Njut av kvällen..




13 kommentarer:

Nina sa...

Tulpaner! Det är grejor det! :) *vårkänslor*

Så skönt att din pappa får komma hem i veckan! Hoppas det går bra alltihop!

Promenad ja... Det har inte blivit på hela jullovet det... hm...

Ha det så bra!
Kram Nina!

fru Sätterlund ✯ sa...

Tulpaner är så fint :) Har precis slängt mina...

Vad skönt att pappa får komma hem igen!

Ha det gott,
Kramar Therese

Maritha sa...

Jag är inne på min andra bukett och igår fanns det mycket att välja på men jag tog gula, jättefina!
Vad skönt att pappa får komma hem, förstår att han är glad för det.

Ha en bra måndag!
Kram Maritha

Nettan sa...

Hej och go morgon ... jag är så inspirerad och kände inte minsta av ditt recept...-4.9 i dag ... och inte hungrig .. men då jag jag fuskat med thaisoppa från kelda samt dom färdiga nutrilett drickorna.. jättenöjd. skall ha gått ner 8 till den 21.... tack för ditt stöd.... kram

Uttan sa...

Så glad jag blir att läsa att Din Pappa ska få komma hem igen.Hoppas verkligen att det kommer att gå bra.
Visst är det skönt att få undan julen nu och få in krispiga vackra tulpaner och så söta lilla vivan nu känns det liiiiite vår även om det är kallt ute.
Fläskfilen lär toppen gott!
Ha en bra Måndag!
Kram!

Sköna o Gröna Ting sa...

Kikar in för att jag behöver inspiration.., idétorka men det kliar i fingrarna som attans!!!
Måndag, ny vecka och nya tag....
Hoppas din helg har varit lugn och skön.
Önskar dig en härlig start på veckan...
Skickar med en massa värmande kramar
Marianne

Lilla Provence sa...

Hej Gumman,

skulle bara säga att jag är tillbaka i bloggvärlden igen:)
Nu ska jag läsa ikapp det jag missat

Ha d
Kram Sari

livet på utanäs sa...

Tulpaner kan verkligen få hjärtat att klappa extra, de är verkligen sååå fina ...

Mmmm, vilken god mat du bjuder på,
tack för tipset =)

Ha en fin fin vecka !
Kram Susanne O

Anonym sa...

Hej Mia !

Vad flitig du är med ditt stickande, här är en som det har hoppat över ett led :-) Mamma och Mormor var några hejare på det men int´jag. Låter gott det receptet ! Fina bilder som vanligt !
Ha det så gott ! Kram Annika N

mo sa...

Ja här har det oxå julats ut ;) Fast jag tycker det blev ljusare i vardagsrummet, lamporna som jag har istället för julbelysningen är starkare, så lite mer "omysigt" blev det...

Mm, det där receptet måste jag kopiera, låter precis som det skulle falla oss i smaken, tack..

Ha en fin vecka, kram

hemma hos lilla mej sa...

Tulpaner det är ju bara så uderbart och fin primula.Vad du är snäll som fixar recept till mej.1000 1000 tack gulliga Mia du är bara så himla snäll och goer.Ha en skön kväll Vännen.Varma kramar Rita ♥

Inspiration i vitt sa...

Men guuu vilken mat Mia, det måste jag prova. ha en härlig vecka och kram på dig/Ingela.

kungen o majkis sa...

Men åh så smaskigt det receptet lät :-P!! Får jag absolut ta och prova nån gång! Kram!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade