måndag 4 januari 2010

Kreativitet...

Efter lite sömn idag och efter frukostgröten så körde jag Johannes hem till hans pappa och sedan körde jag till garnaffären här i Olofström.. Jag har länge varit sugen på att sticka något och häromdagen hittade jag i Allers ett mönster på en mössa som jag tänkte jag skulle sticka.. Jag är inte så haj på att sticka med rundstickor, säkert jättelätt men jag har bara provat nån gång och inte lyckats så bra, så jag blev glad när jag hittade detta mönster där man stickar med vanliga stickor och sedan syr ihop mössan.. Så nu har jag börjat att sticka och har kommit en bit.. Det är stickor nr 12 så det går ju ganska snabbt.. Så blir det bra så kanske det blir en mössa i någon annan färg med..

Fick ett sms med idag om att jag hade ett paket att hämta.. Jag satt en natt på jobbet och kollade igenom lite inredningssidor och hamnade bla annat på Par Courrier, en sida med mycket kul.. Där fann jag denna fina "ordkrok".. Vi hade såna krokar man klistrar på innan men de ramlade ju ner med jämna mellanrum.. Så jag beställde.. Nu sitter denna uppe med skruvar så det skall väl hålla..

Och så vill jag avsluta med att tacka Ulla med bloggen Välkommen in till mig för hjälpen med signaturen så den stannade.. Bra när man kan hjälpa varandra..
.
Ha nu en bra kväll.. Lite bloggläsande här sen mer stickande.. Sååå kul!!!14 kommentarer:

Pia sa...

Stickning är rogivande, och en mössa är inte så dumt att ha nu i kylan!

Jag har alltid flera stickningar på gång samtidigt, skulle inte klara mig utan en stickning på kvällen!

Kram

Patricia sa...

Att sticka är kul, det var länge sen jag med gjorde. Fick ju ett ryck och virkade lite i somras..nu är det liggandes igen mitt överkast som jag började på 80-talet.. ha ha.

Vilken rolig hängare du köpt...kul med nåt nytt.. =)

Lycka till med mössan!!
Kram Patricia

hemma hos lilla mej sa...

Stickning är skoj ,men jag gillar inte rundstickor.Stickar hellre med vanliga.men en god vän stickar alltid på rundsticka och det går som en dans.Vad skoj att sticka sig en mössa.Vad fint ord med krokar du har beställt det var fint.Ha en skön kväll vännen Varm kram Rita ♥

Nina sa...

Så du kan sticka oxå :) Jag stickade ett par vantar en gång... Den första blev ju bra :) Den andra blev dubbelt så stor! Vet inte hur jag lyckades, men jag konstaterade att stickning inte var min grej, lixom...
Lycka till med mössan/mössorna!

Ha det så bra!
Kram Nina!

Sköna o Gröna Ting sa...

God kväll Mia!!!
Ja du.., jag började på en halsduk för si så där tre månader sedan(måste ju tillägga att det är första gången jag stickar...)och den ligger tjusigt i sin lilla påse.., ofärdig!
Men där är drygt en decimeter kvar så jag skall ta mig i kragen till helgen och göra den klar.
Den kan behövas nu när det är så sablans kallt....

Kram till dig Mia

Marianne

Uttan sa...

Ja jag ska faktiskt ta en tur till garnaffären i morgon har jag tänkt.
Ska virka lite nya möss.
Tjusig hängare kollade in på deras sida uj så mycket fint det fanns.

Ha en God Natt och En bra Trettondagsafton!
Kram!

Tidsmästarinnan sa...

Tjena sticktjejen,
det såg ut som en cool mössa! Hmmm, skulle man ju nästan våga prova! Kan du inte visa sen när den är klar?
Kram på dig och ett riktigt gott nytt år till dig och de dina!
Susanne

fru Sätterlund ✯ sa...

Åh vad roligt att sticka :) Det var länge sedan... Hoppas det blir bra!

Vilken snygg krok du har köpt, har kikat lite på den men inser att jag inte har någon plats :)

Ha det gott,
Kramar Therese

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Åh vad jag också blev sugen på att sticka lite! Nr 12 är ju perfekt och jag klarar inte ut det där med rundstickning.
Fin krok du köpt! Kul med nya saker till hemmet.
Ha det gott!
kram
nina

oumberligating sa...

Som du ser så sitter jag och skriver på en underlig tid, men efter alla helger så är det "uppochnervända världen" i det Olofssonska hemmet! Fast så runt klockan halv fyra på natten är jag egentligen som piggast, synd bara att de flesta i min omgivning inte är det! (ler)
Blev glag över dina kommentarer inne hos mig, underligt att någon faktiskt ville skriva hos mig, nu när jag börjat året med att vara en riktig "gnällgubbe"! Fast gnällandet gav resultat direkt i "verkliga livet", telefonen gick var här på kvällen, det är fler än man tror som läser ens blogg. Fast jag vet att det är många som läser som jag känner, men som aldrig skriver någon kommentar! Fast för mig är det inget problem, jag säger vad jag tycker i "verkligheten" med, högt, ofta och mycket, gillas av somliga. Fast jag har inget gnällbehov direkt, säger gärna bra saker också, de få gånger saker verkligen är bra! (ler) Fast visst finns det mycket som är bra och fint!
Det här med stickning är kul, fast det är över 20 år sedan jag utövade den ädla konsten. När min Fru väntade vår äldsta kille så stickade hon hela tiden och jag ville inte vara sämre jag så jag stickade en babyfilt, resultatet blev inte direkt lyckat, ingen av våra tre barn har använt den och får jag barnbarn någongång så ska de nog slippa de med! Du har ju läst att jag inyr gillar att vara kall om fötterna så filten kanske kommer till använding när jag blir gammal och sitter och gungar i någon gungstol, blir fint att svepa in fötterna i. Annars så tycker jag det är kul med den här idén med "knitting" eller vad det nu heter, ser ofta det här i Stockholm, hur någon stickar fodral till brevlådor och stolpar, helt meningslöst, men kul!
Hoppsan nu blev det lång det här och det är egentligen ett problem, nej, nu ljög jag, det är inget problem för mig!
Ha det bra på alla sett!
God Fortsättning och hela köret!
Kram ifrån Peter!

Helan sa...

Heeij.. visst är den bra skivan.. har lyssnat å lyssnat som en tok idag.. härliga låtar.

Hoppas natta varit bra.. så fin kökshängare du skaffat dej.. rejäla krokar.. kram på dej. Helén.

Anonym sa...

Är det bara jag som inte gillar att sticka och sådant,vad fin handukshängaren var.

moonroose sa...

Visst är det kul att sticka..här går det lite i vågor jag får ett ryck och stickar ....sedan kan det bli långa upppehål mellan varven, just håller jag på att sticka vantar.
Brukar ta med till jobbet, gott att ha något att ta sig för om det blir alldeles för lugnt, ibland blir det av att jag tar fram det... andra gånger inte...

Det var en fräsig ordkrok, rejäl och bra.. ;0)

Ha det bra!
Kram Yvonne

Hanna sa...

Lycka till med stickningen.
Ha en bra trettondagsafton
Kram
Hanna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade