onsdag 13 januari 2010

Paket, träning och gardinsömnad..

Idag när jag kom hem från jobbet så såg jag att Amandas skor och jacka fanns kvar i hallen.. Jag om hem 8.45 och hon börjar skolan kl 8.15, så det var att springa upp till henne och väcka henne.. Det sista jag säger till barnen innan jag går till jobbet på kvällen är just "Glöm nu inte att ställa klockan".. Men det var då detta som hade hänt, hon hade glömt att ställa klockan.. Hon fick snabba på lite, jag bredde en macka till henne hon snabbt fick slänga i sig och sedan körde jag henne till skolan.. 1½ timme försent kom hon men hon kom i alla fall.. I och med att det blev sent för mig så fick jag ställa fram min klocka lite så jag fick 3 timmars sömn..

Medans jag sov fick jag ett sms om att jag hade ett paket att hämta i en affär som heter Jennifers.. Jag har innan jul beställt två små hyllor av Pia med bloggen Mitt måleri.. Jag hade först tänkt att jag skulle ha latinsk text men så ångrade jag mig och frågade om hon inte kunde måla våra namn, så det gjorde hon och här är det fina resultatet.. Tack Pia, jag är jättenöjd!! Lyktorna har jag fått av en kompis när vi hade kräftskiva i augusti..



Jag har även tränat idag.. 10 minuter cross, 35 minuter styrka och 20 minuter på löpbandet.. Fast på löpbandet promenerade jag i rask takt och sprang de sista 3 minuterna.. Tanken är att jag till slut skall orka springa alla 20 minuterna, men jag tar det lilla lugna och ökar bara med en halv minut när jag känner att jag vill det.. Skönt var det att träna..

När jag kom från träningen så hade Amanda gjort middag, thai kycklinggryta med ris till, gott var det.. När jag hade ätit så började jag på gardinerna till köket... Jag köpte ju tyg på IKEA i måndags.. En miss gjorde jag när jag sydde som jag inte kom på förrän de hängde uppe.. Gardinen i lilla fönstret fick inte den svarta grenen i mitten, men nu får det vara så och det störs ju inte jättemycket.. Men snyggare hade det blivit om jag hade tänkt på det, hade ju haft tyg så det räcker.. Innan jul köpte jag två gröna glaslampor på Indiska som skall hänga i stora fönstret men jag skall fixa lite med elen på dem innan de får komma upp.. Tror det kommer att bli bra..

Ikväll har jag kört Amanda till sin pappa och eftersom han bor i samma by som mina föräldrar så gjorde jag en snabbtur in till dem.. Pappa har idag kommit hem efter 6 veckor på lasarettet och 4 veckor på ett kortidsboende efter en hjärnblödning.. Men nu skulle han komma hem, på prov först så de ser att det funkar för honom och för mamma.. Han var glad att han fått komma hem nu och jag hoppas att det funkar med allt som måste funka i vardagen för dem båda..

Nu kollar jag på Room Service och skall slänga undan datorn och titta lite mer aktivt på det.. Ha nu en riktigt bra kväll och en bra torsdag i morgon, en torsdag som jag är LEDIG :-D


16 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Vad gulliga hyllor pia har gjort.Ja det var läckert.vad duktig du är med din träning.Tack dör hjälpen med hur man länkar.Ska be den Robin om ha kan kolla är inget duktig på datorer.Vad fina gardiner blir snyggt när du får dit lampor.Vad koj att pappsen var glad.Ha en skön kväll och en underbar ledig torsdag vännen.Goa kramen Rita ♥

Penseldraget sa...

hej mia
tack själv...är så glad att du blev nöjd =) vad fina dom ser ut med dom vackra lycktorna...kul att få se dom på plats...
massa kramar
pia

Signe 1 sa...

Men åhh så fina hyllor du har beställt!! De passar säkert perfekt hemma hos er!:-) Ha en fin torsdag vännen, kramenkram Sofia

Uttan sa...

Fin,fina hyllor!jätte mysigt det blev och med de nya gardinerna.
Späckade dagar och nätter Du har just nu men Du hinner ändå massor.Gardiner, träna, skjutsa barn jobba och sova.phu....
Håller mina tummar att det går bra för din mamma och pappa.

Sköt om Dej!
Kram!

Maritha sa...

Snyggt blev det med hyllorna och missen i gardinerna är det bara du som märker, snygga var dom!

Hoppas det fungerar för pappa och mamma, det är så mycket vi tar som självklart och inte märker svårigheter med förrän vi hamnar i såna situationer.

Hoppas du får en skön ledig dag!
Kram Maritha

Nina sa...

Vad duktig du är med både träning och pyssel. Fina gardiner! :)

Hoppas det ska funka bra för din pappa nu!

Ha en skön dag!
Kram Nina!

Malin - Ebbas änglar sa...

Jättefina lyktor & hållare. Jag är oxå ledig torsdag, skönt! Beundrar dig som kan jobba natt, jag skulle inte palla!!!

Njut av din lediga dag =)

Kram Malin

nettan sa...

skönt för pappa och för er.... det går säkert bara... och vilka fina hyllor..... vill ha ... skall kolla in sidan .... kram på dig

oumberligating sa...

Hej Mia! Vill börja med att ursäkta mig, så många och fina kommentarer ifrån dig men dåligt av samma vara ifrån mig!
Fast nu ska jag råda bot på det och skriva en mastodont kommentar inne hos dig och din alltid trevliga och finstämda blogg!
Vi är ju bara i början av vår "bloggvänskap" så det tar ju lite tid att hitta "varandra" (ler)
Har förstått att min humor är lite "svår" ibland och under de åren jag nu bloggat så har det blivit lite komplikationer ibland!
På gott och ont!
Angående mitt sista inlägg så vill jag verkigen poängtera att jag är fasiken så duktig på att smörja in mig både sommar som vinter, precis som du skriver så ska man vara rädd om sig på alla sett!
Personligen så gillar jag inte att vara kladdig och så verkar det vara med mina tonårspojkar också, men vi låter oss gladeligen bli insmorda av Fru och Flickvänner, det är då det blir extra mysigt!
Men det är obehagligt med alla dessa människor som bränner sig i solen! I den förening som jag startat upp och drivit i över ett år (nu gått upp i andra föreningar) så har jag haft kontakt med ett tiotal hudcancer patienter, alla unga, nu är 6 av dem döda av sin spridda hudcancer alla under 40 år och 5 av dem har varit solarie och utlandsbrännare av klass! Det är nog dax att tänka om, 10 000 tals svenskar ligger just nu och pressar på varmare breddgrader, fast vi biologiskt med urvalsprincipen är skapade till något helt annat!
Sedan det här med manighet! Skojar ofta om det fast det är jag som skött hem och barn i 15 år och även fast min Fru varit frisk så hade jag gjort det, när hon var frisk och arbetade som byggchef och jag inom vården på röntgenavdelning så fick jag ta hand om mycket i hemmet, precis som det ska vara!
Fast sedan tror jag att vi ska hålla på mycket "manligt" och "kvinnligt" i andra sammanhang, kanske inte sudda ut alla gränser, då kan mycket gå förlorat, men det är upp till varje "par" att leva sitt liv!
Men jag träffar ofta på kvinnor som undrar var alla "gentelmän" tagit vägen!
Själv undrar jag det när jag ser hur min Fru blir bemött av mitt "kön" när hon är ute på stan och går antingen med kryckor eller de dagar hon har det svårare att gå då hon går med "gåbord", få som öppnar dörrar, hjälper till med stolar!
Ja, det här kan man skriva hur mycket som helst om, men avslutar här!
Ha det så bra och ha en fin dag!
Kram ifrån Peter!

Sköna o Gröna Ting sa...

Hej Mia!!!
Måste börja min hälsning med att jag tycker det är roligt att din pappa har fått komma hem.., skönt för er alla!

Usch, försovit sig, ingen bra början på dagen:(
Tur att du kom när du kom annars kanske hon hade sovit till middag...:)

Underbara vägghyllor och extra kul med era namn tyckte jag.., jättefina!
Gardinerna blev super duper...

Ha en underbar dag vännen!!!
Kram
Marianne

P.S.., du är duktig som ligger i med träningen, bra kämpat Mia!!!

AkH sa...

Jättefina hyllor, passar fint med lyktorna. Hoppas att det går bra för din pappa på att vara hemma!
Tack för din kommentar om att inte ha dåligt samvete för att vara hemma utan tvärtom! Så sant!
Härligt att få middagen serverad när man kommer hem!
Ha en fortsatt fin vecka!
Kram Anna-Karin
hemochting

petra sa...

Tack för fina kommentarer hos mig.

Jättefina hyllor.
Det skulle man ju kanske skaffat sig, dem var superfina.
ha det bra
kram petra

Vit som snö sa...

Vilka söta hyllor!
Förstår Amanda, jag skulle aldrig vakna utan klocka!
Vad du är flitig att träna!
Jaa visst är det skumt att ha 20 mil till Ikea, här i norr har dom inte direkt prioriterat... Kanske lika så billigt för min del;)
Kram Cilla

LOPPISLIV sa...

Hej Mia! Hoppas du haft en skön ledig dag. Uj vad jobbigt att försova sig, det är så hemskt är det att behöva börja sin dag med att stressa vilket man gör när man inser faktum. Söta hyllor du införskaffat. Jag kopierade receptet du hade i tidigare inlägg med fläskfile och gorgonzola sås, det lät så himla gott, ska testa det till helgen tror jag :-) tack för att du delar med dig. Ha en fin helg. Hälsa din mamma från mig, vi har ju jobbat ihop för länge sen :-) Kram Paula

Anonym sa...

Hej Mia !
Så fina hyllor du köpt, lyktorna blev jättefina där. Snygga gardiner du har sytt.

Kram ! Annika

Penseldraget sa...

hej mia
ja du de hade jag ingen aning om att vin inte kan stå så länge =) men de får ju lätt rum 2 bag in box där oxo =) bra ide där ....hi hi
önskar dig en skön helg
kramar pia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade