fredag 8 januari 2010

Hyj Kallt!!!

Ja idag var det kallt att vandra hem från jobbet.. Att man är en aning trött gör ju inte saken bättre, fryser ju än mer då.. Ni som bor uppåt landet tycker säkert att det är rena värmen här nere, vi har just nu ca -13 grader, men här är det ju ovanligt med såna frostgrader.. Men jag klagar inte.. Hellre kallt och snö än nån plusgrad och slask.. Det enda negativa är att vi får elda i pannan så himla mycket men tur ändå att vi värmer med ved och inte med el eller olja, det är ju så jäkla dyrt..

Idag kom det ett paket i brevlådan som var adresserat till mig.. Spännande!! För ett tag sedan hade Uttan med bloggen Hemma hos oss en utlottning bland sina läsare och då valde hon ut bl.a mig som fick denna fina handduk som hon har maskinbroderat på.. Himla söt var den.. Nu hänger den på min fina Kitchen-krok i köket, perfekt att torka händerna på i köket.. Tack snälla Uttan!!

När jag vaknade idag, vid 12.30 så var det strålande väder ute med sol, klarblå himmel och ett antal minusgrader.. Så jag sprang ut en snabbis med kameran till ån som rinner precis utanför huset.. det är så vackert där nu med all is och forsandet i ån.. Första bilden är en rostig kedja som går till slussen från sjön där de reglerar vattennivån i ån..





En hel del bokar finns det ju här och det hänger lite bokollonsskal kvar och det var jag ju tvunget att föreviga så klart ;-)

Vill man se mer bilder som jag har tagit bl.a idag så kan man klicka HÄR..
.
Efter plåtandet så körde jag och Patrick till gymmet och tränade.. Kan ju inte skryta med att jag var så sugen på det men väl där så tränade jag på och efteråt var det så himla skönt..
Maxi och handling efter det.. Väl hemma så var det dags att fixa mat, idag gjorde vi piroger med köttfärs i några och ost & skinka i några med sallad till.. Det var flera år sedan jag gjorde piroger sist, såååå gott det var..
.
Nu sitter vi soffan och bara slöar med en mängd ljus tända.. Ev skall jag hämta Amanda hos en kompis i natt eller skulle hon sova över.. Jag hämtar henne gärna, om det inte blir för sent.. Men det får jag nog snart reda på hur hon skall göra..
.
Nu hoppas jag ni inte fryser för mycket utan har det bra med fredagsmys eller kanske nån som jobbar men jag hoppas även ni har det bra.. Tänd en massa ljus och njut av att få vara inne när det är så kallt ute..



12 kommentarer:

♥ Fyra årstider sa...

Här har vi -26..men det är riktigt kallt.
Kram Lotta

fröken Sätterlund ✯ sa...

Vi har mellan -25 och -30 här uppe i Dalarna - brr! Behöver jag säga att det är TOKkallt!!

Vilka fina vinterbilder du har tagit! Hoppas du får en underbar helg!
Kramar Therese

Uttan sa...

Så glad Jag blir att Du tyckte om den lilla handduken.
Underbara bilder Du tagit och så smart att lägga ut bilderna på denna sidan som Du har länkat till nått sånt skulle jag också vilja göra.

Nu blir det kvällspromenaden ,Minus 20 bara.

Trevlig Helg!
Kram

Nina sa...

Ja, nu har det varit kallt länge. Det är synd om de djur som inte kan värma sig nånstans.

Jag vet inte hur det är med den saken, men jag har hört att kylan i norr inte känns lika kall som kylan i söder, pga att det är högra luft, eller nåt...

Nåja, rätt vad det är så är våren här! :)

Ha en fortsatt skön helg!
Kram Nina!

Vardagens guldkorn sa...

Hallå där! Vilken fin handuk du fått!
Ja här är det också kallt som bara den. Tur att man får vara inomhus! Vilka vackra vinterbilder du tagit. Det gäller att passa på när det är ljust ute. Jag tycker att det är svårt att ta bra bilder nu, hinner liksom inte med när det är ljust å med blixt blir det ju inte lika bra.
Hoppas du får en bra helg!
Kram Linda

Åsa sa...

Grattis till din vinst.

Så duktig du varit som redan hunnit med 14 dar utan godis. Själv har jag sagt att jag ska börja efter den här helgen...om det går.

Kram Åsa

Inspiration i vitt sa...

Grattis du turgumma, roligt att få ett fint paket i brevlådan. Ja nu fryser man nästan ihjäl...
Kram på dig/Ingela.

Maritha sa...

Vad kul att du fick den fina handduken Mia.
Så duktigt att träna när du inte var sugen.
Fina foton som jag alltid säger!
Kram Maritha

nettan sa...

ja hu sååå kallt... och vilka fina blider.... en värmande kram i kylan

Sköna o Gröna Ting sa...

Uppdatering först...., här har vi 23 minus och inne har vi 17 grader så det var allt lite kallt om snoken när jag vaknade!!!

Mia.., vilka vackra bilder du bjuder på idag, naturbilder är jag svag för.
Dina bilder får mig att bli sugen på att ta med mig kameran ut och fota men jag drar mig för kylan:(
Idag skall jag försöka förvandla några lampor som jag ser möjligheter med.., får klura över kaffet först vad jag skall hitta på med dom.

Ha en skön lördag Mia...
Kram kram
Marianne

hemma hos lilla mej sa...

Grattis till din vinst .Den var u jättegullig din handduk.Vad duktig Uttan är.Här blev det Lets´ dance och nägra goa cider.Sitter med mitt goa kaffe.Men vad kallt detär 20 grader kallt burr.Ha en fin lördag gulliga du. Värmande kram Rita ♥

Signe 1 sa...

Ja nu är det riktigt kallt, burr...lite fööör kallt om du frågar mig;-)

Vilken fin handduk du har fått, så söt!:-)

Ha en fin lördag vännen!

Kram Sofia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade