fredag 6 november 2009

Julkycklingsmiddag...

Vilken tråkig dag.. Vad det gäller vädret alltså.. Grått och trist, men perfekt sovväder.. Sov till 14.15 idag, en timme till hade ju inte gjort något men det gick inte..
Steg upp och tog det lugnt till klockan 16.30 då jag körde till Kyrkhult för att hämta mamma.. Hon skulle göra något ärende i Olofström och sedan bjöd jag på middag.. Är ju inte så kul att äta själv för henne och så behöver hon komma hemifrån så att hon får lite annat att tänka på än pappa.. Patrick började tidigare på jobbet idag så han kom hem tidigare med, lagom till maten var klar..
.
Idag gjorde jag Julkyckling.. Ett recept jag fick av Nettan med bloggen Livet på landet.. Ett lite märkligt recept med julmust i, men det var verkligen gott.. Tack Nettan!!
Och jag delar så klart med mig av receptet till er andra.. En mycket enkel och god rätt..
.
Julkyckling 4 port.
4 st Kycklingfilé
2 tsk Flytande margarin
2 dl Fraiche (max 2%)
2dl Julmust Light
1 Hönsbuljongtärning
1tsk malen Ingefära
1 tsk Dragon
1 msk Kinesisk soja
.
Dela kycklingfiléerna i 2 bitar och bryn på båda sidor. Blanda de övriga ingredienserna i en gryta, lägg i filéerna och låt koka i 10-15 minuter.
Servera med ris och en grönsallad.
Detta är ett viktväktar recept o vill man inte vara så nyttig så kan man ju byta ut fraichen mot fetare creme fraiche och Julmusten mot riktig och inte light.
Om någon undrar så är receptet 3 points om man viktväktar, detta är då enbart grytan som är inräknat, inget ris eller så.

I morgon när jag vaknat till liv så skall jag och Patrick köra till pappa.. Det är ju fars dag å söndag men då skall min bror och hans familj till honom så då tar vi i morgon.. Han blir ju trött snabbt så vi tycker det blir lite mycket om alla åker samtidigt på söndag och så vill jag ju att han skall ha besök var dag så i morron åker vi..
Eftersom det inte känns som ngn idé med en fars dag present i nuläget så har jag gjort ett kort till honom som han kan titta på.. Det är på mig och barnen.. Tror han blir glad för det..
Min svägerska var hos honom idag så han har fått besök idag med.. Ingen förändring i hans tillstånd men vi hoppas ju så klart att de snart säger att det håller på att gå rätt väg..
Igår när barnen var med så blev de väldigt tagna, men jag tror att det var bra att de var med, både för deras egen skull och absolut för pappas skull.. Han blev så glad..
Nu skall jag jobba tre nätter till här, men det funkar.. Lite besviken på att jag inte kan följa med Patrick till hotellet i morron och lyssna på ett par band som skall spela där men men, en annan dag får jag nog höra dem..
.
Ha en bra natt alla och sköt om er.. Ta vara på livet idag för det kan snabbt förändras..
.
Kramar
Mia

Ps idag med.. Blir galen på att det inte funkar med satser.. Nu funkade det på ett ställe iaf och jag har försökt redigera flera ggr.. Grrrrrr!!!! Lade en punkt emellan så nu ser det lite vettigare ut.. Ds..


9 kommentarer:

Anonym sa...

Kollar om ditt tips funkar! I morgon tänkte jag baka din cheesecake och jag undrar om du tror att den håller till söndag eller är det bättre att baka den på söndag? Tutti

hemma hos lilla mej sa...

Vad gulligt att bjuda mamma på middag inte så kul attt äta ensam.1000 tack förreceptet.Alltid skoj med nya.Vilket fint kort du har gjort och ska ge din pappa.Ha nu en bra jobbarnatt stora kramizen ~~~~~RITA~~~~~.

Nina sa...

Vilket fint kort du har gjort! Skönt för din pappa att få lite påhälsning varje dag!

Smart med en punkt för att få lite mellanrum! Ska jag tänka på när det krånglar nästa gång :)

Må så gott och var rädd om dig!
Kram Nina!

P.S. Tack för svaret om webbsidan, ska kolla lite närmare sen :)

Tess på Tilda och Mamma sa...

Tack för tipset.
Kram Theres

Helena sa...

Jättefint kort.
Minns när min pappa var som sämst efter by pass operationen och han knappt fattade att vi var där men senare hade han tittat på ett kort som jag lämnat...En jobbig tid.
Kram

nettan sa...

kul att ni gillade kyckling grytan..
hopps du sovit gott och att du får en mysig stund hos papsen.. kram på dig

fröken knopp sa...

Du min är precis lika dan att det inte går att dela upp i stycken..så irriterande!!!

Det receptet ska jag prova någon gång, jag som älskar julmust!!!

Ha en fortsatt bra helg o hälsa pappsen från oss...

kramar elin

Ana sa...

Så fi nt kort far/morfar kommer att få...här är en som totalt glömt bort sin far...men inte dessvärre barnens far, honom har vi handlat till...om han nu hinner komma hem imorgon innan barnen hunnit somna!
Den grytan måste provas...lät spännande!
Kramis

VARDAGSLYCKA sa...

JULKYCKLING! :)
---------------
Tack snälla för receptet :)
MÅSTE bara provas - lät ju gudagott! TACK!!

Kram Lisette
www.vardagslycka-lisette.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade