söndag 8 november 2009

Fars dag..

Ja idag har det varit fars dag.. En dag jag egentligen inte gillar.. Mors dag, fars dag och Alla hjärtans dag har jag lite smått agg till, inte så jag avskyr dem men jag tycker att det är fjantiga dagar.. Enbart till för att affärerna skall få sälja lite extra.. Visst kan det vara mysigt att träffas och äta något gott osv, men det kan man väl göra andra dagar på året utan att media skall påminna oss om att vi har en mor, en far och en hjärtevän.. När barnen var små så gjorde vi ingen större affär av det hela utan de ritade en teckning eller så.. Nu när de är större så händer det att de köper något men oftast inte.. Jag har ju alltid firat min pappa men det är ju för att så har vi alltid gjort hos oss och jag tror han skulle bli besviken om vi inte gjorde det.. Just i dagsläget tror jag inte att han är medveten om att det är fars dag men vi gav honom ändå ett kort igår, och min bror har gjort liknande idag när han var hos honom..

(Lånad bild från Googles bildarkiv)

Efter att jag vaknade idag så tog jag och Patrick oss till hans pappa, ja mamma med förstås.. Jag promenerade dit, tog 32 minuter och det var så skönt att gå.. Har inte hunnit med motion nu när jag har farit till lasarettet så ofta och jobbat med.. Hos Patricks föräldrar blev vi bjudna på blåbärspaj och lite andra kakor, men jag tog bara en liten bit paj och en klick grädde.. Gott var det, men jag borde inte..

Nu MÅSTE jag skärpa till mig vad det gäller det jag stoppar i munnen.. Jag ökar hela tiden i vikt och är snart tillbaka på vikten där jag började.. *suck* Men jag har nu en lång tid inte haft varken karaktär eller motivation till att jobba på matintaget.. Motionerar gör jag (utom denna veckan då) så det är det inget fel på, men jag har ju super super lätt att gå upp i vikt.. Minsta lilla fel jag gör så ökar jag direkt.. Det är så jäkla tråkigt att man inte kan unna sig ett skit utan att det sätter sig runt magen.. Och det är just runt magen det sätter sig, där det är som farligast.. Annars har jag ju smala armar och ben.. Men jag skall försöka nu IGEN att bättra mig och gå ner de kilon jag gått upp och sedan jobba ner till den vikt jag vill ner till..

Nä nu skall jag göra nytta på jobbet, sista natten av fyra...

Ha en bra natt och ta hand om er..

Kram

Mia


7 kommentarer:

Nina sa...

Samma här! Det är så orättvist!!! Går upp bara av att tänka godis. Fast min största bov är inte sötsaker utan mat. Det hjälper lite att dra ner på pasta, potatis, bröd... Men huvva så svårt! Jag tycker du var duktig som bara smakade lite på pajen! Och du är jätteduktig med motionen! Lycka till med resten, du fixar det!

Kram Nina!

Sköna o Gröna Ting sa...

Härligt med musiker i familjen Mia!
Själv så kan jag knappt beskriva hur en gitarr ser ut.., helt omusikalisk och tondöv!
Vi får njuta av dom som kan.....

Nu skall jag ta mig ner till butiken och packa ner det sista som blev över efter utförsäljningen..., känns inget vidare kul att åka dit när jag inte skall jobba.., snyft!!

Hoppas din dag blir underbar och ta väl hand om dig...
Kram Marianne

Uttan sa...

Ja Du denna kamp med kilona är jobbigt.
Jag har kläder i alla storlekar för jag pendlar upp och ner.
Ibland är jag bra på att hålla igen och ibland är jag bra på att äta.
Visst som det har varit nu är jag glad att jag hade lite att ta av när jag varit sjuk eftersom jag inte kan äta vad som helst.
Så nu har 10 kilo bara försvunnit..
men jag är hellre frisk med lite övervikt.Då menar jag lite..Men än finns det att ta av ;)
För det är jobbigt när det är trångt och pöser över....usch man trivs inte riktigt med sig själv då.

Lycka till men jag tror att Du kommer att gå ner du är ju så duktig att motionera,att gå är det bästa sägs det.

Ha en bra dag och hoppas Du kunnat sova....

Kramar!

Signe 1 sa...

Ja det där med vikten är ständigt ett dilemma, fy;-)!! Önskar dig en finfin dag, kram Sofia

Anonym sa...

Det där med vikt och hälsa - att det ska vara så svårt! Johnny kämpar också i bitvis med sin och jag ser hur svårt det är. Själv ska jag ju äta "rätt" pga min diabetes men inte ens det kan motivera att hålla ordning på det jag stoppar i mig. Är så vansinnigt glad för onyttigheter...
Kram Tutti

mo sa...

Vad tråkigt att läsa om din pappa, hoppas att han kommer bli bra. Jag håller oxå med om att det är lite löjligt med dessa dagar, fast sen firar jag ju min pappa o barnen sin så det blir lite dubbla känslor där. Sen kan jag tro att alla de som inte har någon mamma, pappa eller käresta i livet så blir ju dessa dagar väldigt jobbiga, så jag är nog lite för att slopa dem....

Vad busig katten har varit (tänker på tapeten..), just katter kommer ju upp lite överallt oxå, inte som en klumpig hund precis..men men, då får det bli omtapetsering då ;) (måste ju se något positivt i det hela va...hihi)

Ha de fint o jag hoppas din pappa kryar på sig, kram

Ana sa...

Äsch vännen, tänk inte så mycket på det, det är oftast då man blir sugen på det ena och det andra...bra i alla fall att du håller igång, det är det viktigaste...Ha en bra kväll!!

Kramis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade