söndag 22 november 2009

Boktips..

Det är redan söndag kväll och om bara drygt en timme så går det över i måndag.. Trots att jag jobbar så går helgerna riktigt fort, ja inte bara helgerna utan veckorna över huvudtaget.. Denna veckan som kommer ser jag verkligen fram emot, jag skall ju vara ledig hela veckan.. Jag skall bara ta det lugnt, adventsstäda lite och träna en del.. Och på onsdag har jag lovat min mormor att komma till henne och putsa fönster.. Och så ett par dagar skall jag ju så klart åka och hälsa på pappa.. Han tycker det är urtrist att vara på sjukhuset nu, men snart så hoppas vi han blir utskriven och kommer till ett boende, och det hoppas han med..

Idag har jag inte gjort många knop.. Vaknade 14.30 och då kom barnen.. Båda kom t.o.m.. Amanda brukar komma senare i veckan men idag valde hon att komma tidigare.. Tycker ju hennes mamma om när hon får rå om båda sina barn så mycket som möjligt.. Strax efter jag hade stigit upp kom en kompis, Karin, som skulle hämta sina Aloe Vera produkter som hon hade beställt.. Sen bara en stund efter det kom våra kompisar Per och Katta för att även de skulle hämta det Katta beställt på Aloe Vera visningen.. Jag bjöd in dem på kaffe.. Putte var inte hemma.. Han är ju med i Lions och idag så hade de annordnat dans för handikappomsorgen så han var där..

Mer har inte hänt idag så jag tänkte ge er ett boktips.. Denna bok som jag tipsar om har jag precis läst ut och jag gillade den, även om man kan bli lite arg ibland..

Boken heter POJKEN SOM ÖVERLEVDE FÖRINTELSEN och är skriven av Thomas Buergenthal.. Detta är en sann berättelse om när Thomas tillsammans med sina föräldrar flydde till Tjeckoslovakien och sedan till Polen där de sedan forslades till Nazisternas dödsläger, då var han tio år.. Thomas är en av de yngsta överlevande från Auschwitz och har skrivit boken som han minns tiden från ett barns ögon.. Han skildrar också livet efter förintelsen..

En mycket läsvärd bok som är gripande.. Denna tid är också något som jag tycker vi skall påminnas om hur hemskt det än är.. Och jag tror man behöver föra vidare till kommande generationer och visa hur det var, hur hemska människor det fanns och även finns idag..

Det kommer säkert fler boktips av mig så småningom, jag läser ju ganska mycket, fast det går rätt sakta då jag enbart läser när jag gått och lagt mig.. Lite ljudböcker kommer kanske också att tipsas om här.. Ljudböcker har jag ju när jag är ute på promenader och enbart då så ibland går jag mycket och lyssnar klart fort och ibland går jag mindre och då tar det längre tid.. Vad jag lyssnar på och vad jag läser just nu finns i kolumnen till höger, och klickar man på bilderna så kommer det upp en recension..

Nu skall jag se till att göra lite nytta här och sedan läsa lite bloggar jag missat under dagen..

Njut av natten och ha en bra start på en ny vecka..



15 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Vilken skön och mysig söndag du har haft.vad skoj att du fick dina aloevera grejer idag alltid skoj när man beställt att få dom.Lite besök oxå skoj.Vad härligt att ha barnen hemma.Jag läser Magdalena Graafs bok .Rätt okey.:Ha nu en skön kväll och en härlig start på din lediga vecka stor kramiz vännen ----Rita.

Nina sa...

Vad duktig du är med din blogg! Kul idé med boktips..

Nu önskar jag dig en riktigt skön ledig vecka! Ta hand om dig ordentligt!

Kram Nina!

Unknown sa...

Åh så skoj med boktips den boken ska jag lägga på minnet! Kram petra

Signe 1 sa...

Jag är oxå en boklover, läser otrooligt mycket! Ska kolla in den där boken...

Ha en bra dag, kram Sofia

Patricia sa...

Oj va du piffat till din sida sen jag var här sist.. =)

Skönt för dig med lite långledigt, även om du har en massa inplanerat. Jag skulle med behöva vara ledig så jag han/orkade adventstäda hemma..men men. Hoppas få lite gjort på onsdag när jag är ledig och i helgen.

Må så gott!
Kram Patricia

Unknown sa...

Hej
tack för boktipset jag läser också mycket böcker periodvis. läser just nu en bra bok. "Louis Drax nionde liv av Liz Jensen"
allt gott till dig. /Catthie

Noll54/Eva-Karin sa...

Nej vi byter inte vill nog behålla min vind!
Tack för boktipset!

E-K/noll54

Tess på Tilda och Mamma sa...

Underbara bilder och tips.Ha en underbar dag.
Kram Theres

Sköna o Gröna Ting sa...

Käre nån.., du har redan haft fullt ös med massvis med härliga vänner på kaffebesök.., kommer du kunna vara ledig Mia :-)....?
Låter som du kommer få en urmysig vecka med bara en massa mys och välmående.
Ha en skön tisdag....
Kramar till dig!
Marianne

VARDAGSLYCKA sa...

Hej Mia!
Hoppas din vecka börjat bra!
1:a advents förberedelser - mysigt:)) antar att du har fullt upp av dom eftersom du inte bloggat...? :))

Aloe vera party har jag aldrig varit på! Skoj låter det!

NJUT av 1:a advent! /Kramis Lisette

Tanja, 30+ sa...

Hej MIA!

Va fin bloggen är!! Jag kan se i hörnet, vart du fått layouten ifrån..och jag försöker också..men får inte "till det"... HUR Gör du?? Tacksam för svar...

Välkommen in till min blogg!!

Tanja

lovefriidrott sa...

Hej Vännen
tusen tack för boktipset, fast just nu är d så stressigt så jag hinner inte. Så kul att du har mormor i livet min är borta sen många år tillbaka och jag saknar hon så
Ha d gott
Kram Sari

Tanja, 30+ sa...

Hej igen!!

Nu gick det!!! Tack ändå!! (förlåt att jag härmades lite...men det var så FIIINT!!! Snöflingorna då?

Blir du lessen om jag gör som du??
Du e ju min "blogg-idol" ju.. :-)

Tanja, 30+ sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

hej igen
ha ha din idé var ju toppen pynta när inte barnen är hemma, hmmm fast jag vet mina hade nog tagit ner det igen..synd bara att deras fönster är på framsidan..
allt gott till dig/ catthie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade