lördag 31 oktober 2009

Höstig promenad och cykel...

Idag skulle jag ha sovit lite länge på morronen var det tänkt eftersom jag skulle jobba i natt.. Men vad händer?? Först så hade Amanda en kompis hemma igår som körde hem på sin moppe runt 3 tiden.. Inte för att de förde liv men jag var så orolig att de skulle väcka Patrick som skulle upp kl 5 att jag låg vaken.. Korkat för jag hade ju inte kunnat göra något åt det i så fall.. Sen på morgonen förmiddagen kom som var tänkt till sömn så började katten springa runt som en galning, han leker och busar alltid på förmiddagen.. Han lugnade ner sig vid 9.30 så då tänkte jag att NU kan jag sova lite för jag var trött som bara den.. Somnar.. Kl 10 ringer telefonen.. *suck* Sen gick det inte att sova så jag drog på mig kläder, tog tag i mina gångstavar och gick en rask runda på 45 minuter..

När jag gick förbi sjön så var den så himla vacker, alldeles spegelblank och med ett härligt ljus, jag tänkte vända tillbaka för att hämta kameran men bestämde mig för att gå rundan först och bege mig tillbaka till sjön på cykel sen och hoppas på att det var lika vackert då.. Det var det inte riktigt, lite krusningar på sjön hade börjat och ljuset var inte lika härligt men ändå så pass vackert att jag tog bilder..

Väl hemma så blev det en snabb dusch och sedan begav jag mig till Kyrkhult.. Min pappa ringde igår och sa att jag hade en cykel som väntade på mig hos Wickells i Kyrkhult, han hade köpt den till mig i för tidig födelsedagspresent.. Glad jag blev.. Jag har ju 24 växlad sak annars, en bra cykel men jag ville ha en som jag sitter ordentligt upp på och som jag kan ha cykelkorg på, och det fick jag nu.. Detta var för övrigt den sista cykeln som såldes i denna affär eftersom den upphör idag, lördag.. Tråkigt för bygden att affären slår igen men jag är glad för Janne, min kompis pappa för övrigt, som äger den.. Han har jobbat alldeles för många timmar genom åren för att det skulle fungera.. Nu har han fått erbjudande om jobb i samma sorts affär i Mörrum.. Nu kommer han få normala arbetstider, kunna ägna sig åt sin familj och vara en "vanlig" arbetare.. Jag säger Lycka Till Janne, tror detta kommer att bli hur bra som helst..
Min pappa har varit lite hustomte hos Janne i många år, sedan han blev pensionär så för honom blir det nog lite konstigt nu men han kommer säkert på något annat att göra..

Är alltså på jobbet i natt.. Natt ett av tre eller natt tre av fem denna veckan.. Blir nog segt att hålla sig vaken men det funkar säkert bra.. I morgon skall jag sova i min dotters säng eftersom hon for till sin pappa idag.. Bättre och sova där när hon ändå inte är hemma.. Det rummet ligger längst in på ovanvåningen och jag kan stänga om mig vilket jag inte kan i vårt sovrum, så då hör jag inte katten heller..
I morgon kväll skall vi till min brors pojk och fira att han fyllde 11 år i måndags och sen är det åter dags för mig att ta mig till jobbet..
Nu skall jag göra lite nytta här och efter det så skall jag läsa lite bloggar jag har missat under dagen/kvällen..
Ha en bra natt alla och en härlig lördag..
Kram
Mia

6 kommentarer:

Uttan sa...

Här kommer en hälsning från en som också är uppe i natten...Mannen åkte till jobbet för en timma sedan och jag har inte kunnat somna om.Men då kan man ju alltid Blogga lite ;)

Det är tufft att jobba natt om man inte får sova.Men jag hoppas Du får sova ordentligt på fm.
Fina höstbilder Du visar och Grattis till Din nya fina cykel.
Det är en fin bild där den står i alla guldgula höstlöv.
Visst är det tråkigt när affärer måste stänga men det börjar bli så att allt dras till de större städerna och det är tufft för de yngre att ta vid när någon slutar som har hållt igång en butik i många år.
Jag saknar de små butikerna det är ju sååå skönt när man känner de som jobbar där.
Men men var sak har sin tid....

Här regnar det just nu så det verkar inget lovande för dagen.

Ha en fortsatt bra natt och Sov Gott på fm.
Kramar!

Nina sa...

Typiskt det där att ligga och oroa sig istället för att koppla av och sova. När man ska sova blir ofta minsta småsak ett "stort bekymmer" av nån märklig anledning.

Hoppas det går bra att hålla dig vaken ändå. Och hoppas du sussar gott om sisådär tre timmar!

Vilka fina bilder, som vanligt! Alla tre! Och fin cykel du fick :)

Kram Nina!

Malin - Ebbas änglar sa...

Fina bilder du tagit som vanligt Mia. Precis en sån cyckel vill jag oxå ha, med rejäl sadel & en bra korg. Får väl önska mig när jag fyller!!

Hoppas du får en bra helg. Kram Malin ^^,

Vit som snö sa...

Vilka vackra bilder från sjön!
Jag bor ju vid vattnet o av o till när det är spegelblankt o ljuset är det rätta är det såå förtrollande. Det händer oftast just under hösten.
Vilken gullig pappa du har som köpt dej en härlig cykel! O hoppas han hittar nya saker att pyssla med nu din hustomtepappa:-)
Ha en mysig helg! Kram Cilla

hemma hos lilla mej sa...

Vilka underbara bilder du tagit.Vad gulligt av din pappa att få en sån fin cykel.Ha en mysig lördag kramiz~~~~~~RITA~~~~~~.

Marie sa...

Att vara ute i naturen och se allt det vackra, alla underbara skiftningar i takt med årstiderna. Du har verkligen fångat höstens vackra ögonblick i dina bilder.

Kul att hitta en ny blogg. Kram Marie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade