fredag 9 oktober 2009

En dag med träning och tanke på livet..

Ja idag på eftermiddagen fick jag en tanke på hur snabbt livet kan förändras.. Fast jag skall börja med hur min dag startade..

Sov lite längre idag eftersom jag jobbar nu i natt och skall hålla mig vaken till ca 8.45 då jag är hemma i min säng igen.. Tog det lugnt på förmiddagen, läste bloggar och lite sånt innan jag och Patrick, som tagit ledigt idag, tog och körde till min bror för en snabb fika.. Sen vidare till vårdcentralen för att lämna in en lapp om att jag vill vaccinera mig.. Jag har varit tveksam till om jag vill vaccinera mig och t.o.m sagt att jag inte skall men började tänka om igår så nu har jag sagt ja.. Jag kan ju ändra mig ännu om det är så.. Efter detta så körde vi till gymmet där jag uppvärmde med 10 minuter cross, körde 35 minuter styrketräning och avslutade med intervall träning på löpbandet i riktigt rask promenad.. Var totalt genomsvett efter detta men sååååå skönt det är efteråt..

Efter träningen så körde vi mot EKO i Fjälkinge, strax utanför Kristianstad.. När vi kom en liten bit förbi Bromölla så såg vi på håll att det var mycket bilar och när vi kom närmre så såg vi att en totalkvaddad bil låg på taket.. Vi måste ha kommit precis efter att det hade hänt.. Det fanns folk vid bilen så vi körde bara förbi.. Jag var helt övertygad om att de som satt i bilen inte hade kunnat överleva och det är då mina tankar på livet kommer.. Hur snabbt det kan gå.. Börjar tänka på min son som i april fyller 18 och håller på att ta körkort.. Tänker på när han skall ge sig ut på vägarna och hur orolig jag kommer att vara var gång han kör iväg.. Den här olyckan som vi såg idag tänkte jag på hela tiden under dagen och kvällen och funderade på hur det gick för den/de som satt i bilen.. Jag kollade iaf Kristianstadsbladet på nätet och där stod det om olyckan och döm om min förvåning när jag läste att föraren hade tagit sig själv ur bilen.. Hur gick det till?? Bilen var väldigt kvaddad.. Men vilken lättnad det var att läsa att han inte dog.. Hur allvarligt skadad han är visste de inte men han överlevde.. Jag blev så glad trots att jag inte vet vem denna människa är.. Han/hon fick leva vidare och anhöriga fick behålla honom/henne ett tag till.. Enligt tidningen så väjde föraren för en stege som låg på vägen som någon hade tappat, kom ner i diket mot mitträcket, fick sladd och voltade.. Det är ju 110 på den sträckan och säkert höll föraren det.. Ett lyckligt slut trots allt..

Efter detta så kom vi iaf till EKO där vi shoppade lite smått och gott och då bl.a en spikmatta.. Ja inte en i "äkta" vara men jag tror nog att denna funkar med.. Den kostade endast 199:- så då slog vi till.. Jag har legat på den i 20 minuter ikväll.. Jag tycker det gör ont att ligga på den men tror nog att jag vänjer mig och jag tror på allt som den skall hjälpa mot.. Så nu skall jag försöka hinna med att ligga på den var dag..

Sen skall ni få ett mattips, eller ett lunch/kvällsmattips kanske.. Jag är ju med i MåBras lättviktare, med hjälp av det så har jag gått ner 10 kg, tyvärr har jag tappat motivationen så vågen har ökat lite men jag gör allt för att hitta motivationen igen.. Men igår kom jag på att jag gjort en varm macka med MåBra recept som är supergod, så jag letade fram det receptet och åt igår.. Mumma!! Så nu skall jag dela med mig av det till er..

Varma Dubbelmackor
(1 port.= 373 kcal)¨
Ingredienser (2 portioner)
6 skivor grovt formbröd
75 g philadelphia light oliv (jag hittade ingen med oliv så jag tog annan light Ph.ost)
rucolasallad
3 strimlade soltorkade tomater
6 skivor MåGott salamikorv
Servera med: en fräsch blandad sallad med melonbitar i.
Så här gör du
Bred färskosten på brödskivorna. Lägg på några rucolablad. Fördela tomatstrimlor och korv på två av skivorna. Lägg de två andra ovanpå och kläm till. Grilla i smörgåsgrill/våffeljärn. Skär i trekanter.
Smaklig måltid..
Nu önskar jag er en god natt med skön sömn..
Kram
Mia

15 kommentarer:

Pia sa...

Du är så himla duktig Mia! Jag blir trött bara jag läser allt Du gör. :)

Livet kan förändras fort, som Du skriver, och min son tar ju körkort om två månader så jag kommer att vara en ännu värre hönsmamma än vad jag redan är, även om jag vet att han är jätteduktig och kör bra.

Ska också ta tag i vikten ordentligt nu... blir lite peppad av Dig faktiskt.

Ha en fin helg, trots nattarbete.

Kramar!

Nyanser av vitt sa...

Usch ja man ska stanna upp ibland och tänka på vad man har.
Den där mackan ska jag testa
Kram

Nina sa...

Ja, livet är inget vi ska ta förgivet. Vad lätt man glömmer det.. I våras fick jag ett sms från mamma om att pappa somnat vid ratten.. Bilen kvaddad, mamma skadade nacken, men annars klarade dom sig bra. Det går så fort.

Vad du är duktig med träningen, hoppas du kommer över tröskeln snart så motivationen är där igen! Och lite resultat på vågen är du allt värd nu! *tummar hållna*

Ha det så bra!
Kram Nina!

nettan sa...

Usch.. för dessa bilolyckor... min son blir oxå 18 ...i feb..hu...
snart e de jul!! var på eko i malmö i går och snacka om jul saker.. jag blir matt...
kram

Ulla sa...

Hallå vännen!

Vilken tur killen i bilen hade men det var nog så att hans tid inte var ute riktigt ännu eller vad tror du?

Dina mackor såg väldit goda ut så jag ska testa dom på maken i kväll till tonerna av körslaget!

Ha nu en bra helg för jag förstår att du jobbar.

Kram
Ulla

Uttan sa...

Ja man får sig en tanke ställare när man kommer till bilolyckor.
Jag är alltid orolig när man har nån av de sina på vägarna.
Så har jag en dotter som är kart läsare och det är rally jämt tycker jag.Det är ju deras hobby men Mamma är orolig iallafall.
Önskar jag kunde göra lite goda mackor men jag törs knappt äta nått jag får ont i magen av allt:(
Men ska spara det goa receptet till senare.
Duktigt av Dej att gått ner.
Och nån svacka blir det ibland men då får man ta nya tag.
Det är nog bra med mycket motion det ger ju snabbt resultat då.
Gick ner 6 kg innan jag blev sjuk men nu rasar kilona ändå så nu är det tur jag har lite att ta av.

Ha en bra Lördag!
Kram!

Helena sa...

Usch för bil olyckor! Men de är bra att bli påmind och tänka till lite. Tur att du hittade artikeln så du fick veta att han överlevde.
Kram

Signe 1 sa...

Den där mackan ser riktigt smarrig ut, tack för recepet:-) Ha en fin kväll, kramen Sofia

nettan sa...

NJUT AV DIN SPIK MATTA...HA EN BRA JOBBE NATT,, KRAM

FURNISH.etc inredningsblogg sa...

Så sant! Livet kan förändras på en sekund. Så man bör nog stanna upp ibland och inse hur bra man har det. För som sagt, när som helst kan det man älskar mest ryckas ifrån en.

Nu får vi dock njuta av en underbar lördag! Trevlig kväll! Kram Emmy

♥ Fyra årstider sa...

Tittar in och önskar dig en skön helg. Otäckt med olycka
Kram Lotta

Penseldraget sa...

hej mia
så fint du skriver....livet kan verkligen ta en annan vändning,skönt att de gick bra..vilken god macka den måste vi prova =) tack för din fina kommentar ha en skön kväll
kram pia

Patricia sa...

Va du är duktig o tränar o har dig...eloge till dig!!! =)

Ja du, livet kan ändras på en sekund. Det går ju inte att gå och oroa sig för det men nog kan det vara nyttigt att få sig en tankeställare ibland och uppskatta det man har, att man är relativt frisk o har ett ganska bra liv o.s.v.

Jaha så du har med blivit spikmatte-ägare... =)
Ja nog sjutton gör det ont att ligga näck på den, men i början kan man ju ha ett tunnt tygskynke över och vänja sig succesivt... =)

Ha en skön helg!
Kram Patricia

Made in Persbo...Carina sa...

Tack goa söta Mia för dina rara ord!
Så otäckt att se en olycka så...det är något av det värsta jag vet. Blir så illa berörd även om det är människor jag inte känner.
Min bror var med i en svår bilolycka när han var yngre och jag har tankar precis som du...tänk så fort livet kan ta slut eller förändras förevigt...och tänk när min lille son sen tar körkort och ger sig ut på vägarna. Uamej, jag ryser. Kommer att vara värsta hönsmamman.

Kram på dig!
Carina

Anonym sa...

hej. läste din blogg om olyckan och tänkte bara tacka för att du tänkte på personen i bilen. Det var nämligen min man, och han hade ängla vakt, klarade sig med endast nack och ryggbesvär, vilket jag och hans dotter på 1,5 är väldigt tacksam för. Tänkte bara tala om att allt gick bra. mvh tacksam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade