torsdag 10 november 2011

Tänk om man vetat innan..

Idag har jag fredag =) Jobbar idag sista passet innan jag har långhelg.. Egentligen skulle jag jobbat i helgen men jag har bytt den så att jag kan ta mig till Ullared i morgon.. Skall bli så kul!! Var nästan ett år sedan jag var där sist och det är min absoluta favoritaffär, alla kategorier.. Allt man kan önska under ett och samma tak.. En hel del julklappar hoppas jag få inhandlade där i morgon och på lördag..
Och då det där om man vetat innan.. Ja för så där en 20 år sedan, då kanske jag inte hade haft några barn.. Hemsk tanke egentligen..
Min son blir 20 i början av nästa år, tog körkort förra året.. Ni som följt mig vet hur orolig jag var då, när han var ute och körde.. Det har inte blivit bättre kan jag ju säga.. I tisdags köpte han en bil så nu är han ju ute och far än mer, och lite tung gasfot har han och det hjälper ju inte vad jag säger.. Han jobbar ibland på Eriksberg, utanför Karlshamn, ca 4 mil är det dit.. Och när han jobbar så är det från kl 17 fram till det är klart vilket brukar vara framåt natten.. Igår jobbade han tex och jag kunde inte sova förrän jag visste att han var hemma.. Strax efter 12 kom han äntligen, men så tog det ett tag innan jag kunde somna ändå.. Hade jag vetat att jag skulle vara så här orolig även när de är så gott som vuxna så hade jag aldrig skaffat barn.. En skitjobbig känsla att ligga vaken och ha den oron i kroppen.. Och det händer ju ofta med.. Nu skall han jobba tre kvällar till och med andra ord tre nätter som jag skall somna sent..
Snart är det halt ute med så då kommer jag väl oroa mig ännu mer.. Han måste hitta vinterdäck nu med så jag kan vara lite lugnare iaf.. Och det måste han göra typ NU!! Billiga men bra helst, om sådana finnes..
I morgon Ullared alltså.. Det är jag, min dotter Amanda och min vän Camilla.. Vi skall hyra husvagn där uppe, stugorna var tyvärr uthyrda.. Skall bli kul och mysigt och jag längtar.. Jag skall köra, tar ca 2½ timme upp och vi kommer att rusa in i butiken och handla innan vi checkar in på campingen.. Sen kan man ju ägna kvällen åt att prova och kolla och se om man verkligen vill ha allt man köpt.. Så kan man lämna tillbaka det man möjligen inte ville ha på lördag.. En runda inom lär det bli då med innan vi styr kosan hemåt, utfattiga men lyckliga =)


Nu till jobbet..


Ha en fin dag alleman..


Kram Mia


Ps.. Även idag kommer bilderna från Julkvällen hos Jennifers Presentbod i Olofström.. Ds

9 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag har tänk samma tankar, det är många timmar man väntat och varit skitnervös. MEN när han flyttar hemifrån blir det mycket bättre, för då vet du inte när han är ute och kör. Tung gasfot har vi lite till mans, fast min lättar betydligt med halkan.
Kramar och ha så roligt i Ullared.
AnnaMaria

Vita drömmar och choklad/Milla sa...

Lycka till med shoppingen! Hade varit skoj att åka dit någon gång, har ju aldrig varit där...

Kram Milla

Patricia sa...

Jag är till en viss del oxå en oroare men du är nog värre än mig .. *fniss*.

Jag är ju i samma situation som du, en 20-åring med lite för tung gas-fot, men jag har nog slutat oroa mig, tänker inte på det så ofta utan har jobbat med det en hel del och lärt mig att det hjälper ändå inte att jag oroar mig och att det som sker det sker ändå, jag kan inte övervaka allt .. men svårt att släppa kontrollen när de växer upp och blir stora.

Hoppas du kan släppa oron och tänka lite som jag fått lära mig .. =)

En sak jag gör som jag kom på nu, är att be mina hjälpare och änglar att samarbeta med den personens änglar och hjälpare som jag oroar mig för .. ber dem t.ex att se till att han kör lugnt .. och lägger över lite "ansvar" på dem då .. hi hi.

Ha så kul i Ullared, hoppas du hittar en massa bra fynd .. =)

Kram Patricia

A Cup Of Emilia sa...

Det var mycket kul i Ullared och allt gick bra :) Jag blev urfattig. Man går ju runt och tycker att allt är så billigt så det slutar att man plockar på sig allt man ser..hihi.. Hoppas ni får det trevligt nu när ni ska dit! Smart att prova kläderna när ni har mer tid på kvällen :)

Många kramar från Emilia

Pia sa...

Att vara mamma innebär alltid oro för barnen, vilka situationer de än befinner sig i...

Min son tog körkort för två år sedan och har nog fortfarande lite tung gasfot som Du kallar det. Även om jag litar på honom så finns det ju andra i trafiken.

Jag litar till våra skyddsänglar och barnens sunda förnuft, men hönsmamma kommer jag ju alltid att vara.

Ha en härlig helg i Ullared!

Varm kram i novembermörkret!

Källeboda lantliv sa...

Hej mia .. Du låter nästan som mig .., men man måste försöka att släppa på sin oro .. Man blir tokig annars .. Varför oroa sig i onödan innan något hänt ? Det brukar jag tänka på .. Det tar ju massor av onödig kraft som du kan ha till annat .. Tänk på det .. Du kan ändå inte göra åt det .. Ungdomarna måste ju leva sina liv nu .. En tanke som kanske kan hjälpa dig .. Ha så kul på Ullared nu .. Kram Jeanette. Kallebodalantliv

Vitt hus med svarta knutar sa...

Min mor brukar säga små barn små bekymmer och stora barn stora bekymmer och det stämmer ju till viss del...när de var små hade man dem allra oftast framför ögonen, men nu när de är stora och ska ut och göra saker på egen hand, då är det svårt. Man vill ju inte att det ska hända dem något eller att de ska råka ut för något...

Någon gång skulle jag vilje åka till Ullared, blir ju så nyfiken när så många varit där...

Önskar dig en fin fortsättning på helgen!
Kram,
Regina

Lotta sa...

Hoppas att ullaredsresan blev lyckad. Det låter väldigt roligt!! Kram Lotta

Tidsmästarinnan sa...

Oh! Vad handlade du? Jag blir så nyyyyfiiiken :-)
Ja hjälp, mina är bara åtta och fem men då vet man vad som väntar...gulp.
Kram vännen!
Susanne

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade