söndag 27 mars 2011

Klockan snurrar...

Oj vad tiden går fort.. Den var en timme tidigare vid samma tid igår så det är ju så klart därför.. Men konstigt ändå att det känns som att tiden går fortare för jag steg upp i samma tid som jag brukar, har inte hunnit något känns det som och vips så är klockkan i detta nu lite drygt halv åtta.. Vart tog timmarna mellan 15.30 och 19.30 vägen??


Okej, lite har jag ju hunnit med som att laga mat, en ny rätt fick provas på idag.. I måndags köpte jag en ny kokbok på ViktVäktarna, Grytor & Gratänger, mycket gott i den.. Ja jag tror ju att det är mycket gott i den för än så länge har jag ju bara provat en rätt och det var dagens middag.. TONFISKGRATÄNG.. Den var hyfsad god, lite mer kryddor bara så blir den ännu bättre nästa gång.. Nu i veckan som kommer så skall vi testa ett par recept till.. Vill man ha lite recept som är pro-pointsuträknade så kan man klicka in sig på min andra blogg, NattMias recept med pro-points, där jag lägger in VV-recept.. Den hittar ni HÄR!! 


I natt är det min fjärde natt i rad som jag skall jobba.. I morgon bitti är jag rätt trött, brukar jag vara, men helgen har gått snabbt trots jobb.. Brukar vara lite trögt att gå dit första natten när man vet att resten av familjen är ledig men när man väl är där så rullar det på och det går snabbt.. Tur jag har ett jobb jag trivs med, men skall inte sticka under stol med att jag gärna hade sluppit helgerna eller åtminstone jobbar var tredje helg.. Men nu är det som det är och det är bara att gilla läget, för jobbet trivs jag som sagt med.. Och skulle jag byta arbetsställe så lär det bli helger ändå för jag vill gärna jobba med dessa underbara personer jag jobbar med.. (Om jag nu inte kan bli så bra på att plåta så jag kan jobba med det ;-) )För er som inte vet så jobbar jag som personlig assistent till en funktionshindrad tjej.. Just nu 100% natt vilket jag trivs med i dagsläget men kan tänka att en dag vill jag in och jobba dagar igen och ha lite arbetskamrater..

Nu lite slapp (precis som jag inte slappat hela dagen ;-) ) och sedan en promenad på ca 23 minuter till mitt jobb där jag skall tillbringa 10.33 timmar..
Ha nu en fin söndagskväll och en härlig måndag i morgon.. Tyvärr skall det tydligen komma snöblandat här men snart så kommer värmen.. Håll ut!!


11 kommentarer:

Patricia sa...

Alltid kul och inspirerande med nya kokböcker .. vågar inte räkna mina kokböcker .. de är måååånga, har lådvis i källaren som inte kommit upp sen vi flyttade in .. =)

Gratängen ser ju i alla fall god ut.. =)

Må så gott och ha en bra natt på jobbet!
Kram Patricia

hemma hos lilla mej sa...

Vad skoj med lite nyheter angående mat.Ser kanongott ut.Du är en riktig kämpe tycker jag.Ha nu en skön kväll i soffan senare får du ha en god natt på jobbet vännen.Ha det gott .Vår Kramar Rita ♥

Lilla Brödhult sa...

Kul med lite nya recept, gratängen ser god ut..
Ja vi får väl härda ut tills våren kommer på allvar..
4 nätter på rad är inte illa, beundrar dig att du orkar jobba natt, men du har ett härligt och roligt jobb, dessa individer ger ju såå mycket.. Ha en goa natt kram Helene

Nina sa...

Det såg smarrigt ut det där. Vad skoj att prova lite nya rätter.

Hoppas natten gått bra och att du får lite skön ledighet nu (tror jag väl att det var sista natten för denna gång?..)

Kram Nina!

Annelie L sa...

Jag har så mycket kokböcker, men jag använder dom mest till att sitta och titta i...men ibland får jag för mig att göra något nytt recept. Grytor och gratänger gillar jag.
Hoppas nattens arbete har gått bra och att du nu kan sova riktigt gott. Att jobba natt är ganska ansträngande och trist utan arbetskompisar, som sagt, det är ur att du trivs.

Ha en fin dag (när du sovit färdigt) Kram Annelie

Nyanser av vitt sa...

Ja fy vad snabbt söndagen försvann.Kul att du är med i min utlottning. Du sover nog nu :O)
kram Agneta

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Nu börjar det kurra i min mage, när jag ser din läckra maträtt.
Vi har önskeschema på vårt jobb, så jag lägger nätter och dagar och kvällar lite huller om buller. Sen måste vi göra i snitt en helgtur i veckan. Som vi fördelar själva hur vi vill ha det på vår 10 veckors period.
Kram Anette

Vardagslycka sa...

Det är alltid lika roligt med en ny receptbok, och spännande att testa lite nytt. Gratängen ser jättegod ut! Jag köper gärna nya receptböcker men dras ofta till de där farligt goda med smarriga kakor...
Det låter tufft att jobba natt och jag beundrar er som orkar med omställningen.
Önskar dig en fin start på nya veckan.
Kram, Carina

Roses & Angels sa...

Helgerna går på tok för fort. Det skulle behöva vara med dagar på helgerna =). Ser riktigt smarrigt ut det där. Jag skulle vilja ha massor med kokböcker men har ingen plats. Den där orkideen är säkert inte långvarig hemma hos mig haha jag är urkass på att sköta blommor. Tack rara, sak göra om askarna lite. Ha en fin kväll kramen

Jen Fotografi - Fotograf i Västervik sa...

Tack! De är lika underbara som de ser ut :)

Nej jag fattar inte hur folk tänker. Det värsta är ju att det känns som att de är en majoritet mot oss som bryr oss om djuren, känns så ibland iaf. Vår första katt, den vita överst.. hennes mamma fick kullar varje år.. o de sa "vi kastrerar inte för vi har ju ingen hankatt!?" Nej, men uppenbarligen hittar hon ju en annan hankatt, vad tror folk liksom?

Källeboda lantliv sa...

oj ! vad mycket gott ...ja jag håller med söndagen bara rann iväg ...man får väl vara nöjd med sitt jobb ,, ibland upp ibland ner ...man måste ju jobba ...lycka till ! kram jeanette.kallebodalantliv

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade