lördag 9 oktober 2010

Härliga lördagen!!

Vilken underbart fin höstdag vi har haft idag... Strålande solsken med blå himmel.. Jag kunde inte sova så länge idag men kände att det gjorde inget, jag klarar att hålla mig vaken ändå i natt, och så hann jag ju njuta av det vackra vädret.. Jag och Patrick var ute på en dryg timmes promenad.. Sååå skönt!!

Igår var jag ju på Hörnsjöns Plantskola utanför Kyrkhult.. De hade ju fredagsmys på kvällen.. På gårdsplanen sken det härligt från en massa ljuslyktor och eldkorgar.. Mycket folk var där som ville handla höstväxter, ljuslyktor eller annat fint i inredningsbutiken som Elin med bloggen Fröken Knopp står för.. Elin fanns i butiken med..

Själv var jag ju ute efter en ljuslykta till vår trapp.. Den som stod där var så himla ful nu efter väder och vind och inte en sådan jag ville ha i vilket fall.. Jag hittade två olika jag kunde tänka mig men hade lite beslutsångest så jag gick runt med dem båda i handen när jag tittade på allt annat fint.. Träffade två bloggerskor, Camilla som har den fina bloggen Millas Hem och Paula med den fina bloggen Loppisliv, två härliga bloggar som jag rekommenderar er att kika in i.. Pratade med dem och de sa vilken av lyktorna de hade valt så till slut bestämde jag mig för den de oxå tyckte.. Gick ut för att betala och då stod det en annan lykta och ropade på mig.. En sådan jag letat efter, med värmeljushållare i olika höjd inuti.. Så jag ändrade mig lite hastigt och lustigt.. Det var den sista de hade kvar så den norpade jag.. Och jag är helnöjd, den står just nu och lyser så fint ute på vår trapp.. Man kan plocka bort värmeljushållarna och ställa in ett blockljus om man vill men just nu vill jag ha värmeljusen, tycker det är snyggt när de är i olika höjd..

.
Just nu sitter jag i soffan med en filt om mig och en mängd ljus tända runt om i huset.. Vanliga ljus, värmeljus och blockljus i stakar, brickor och lyktor.. Älskar ljus, det är ju så grymt mysigt.. Om ca två timmar är det dags att hoppa upp på cykeln för att bege mig till jobbet.. Natt tre av fyra är det som skall jobbas.. Hoppas jag kan sova lite längre i morron sen för annars kan det bli extra jobbigt att hålla sig vaken sista natten.. Fyra nätter är ju rätt mycket på raken, jobbar ju 10,31 timmar per natt så det är ju över en normal arbetsvecka jag gör på fyra nätter.. Men det är värt dessa fyra nätter som jag har var åttonde vecka, det gör ju att jag är ledig fyra nätter var åttonde helg, och den helgen gillas :-D
.
Nu skall det bli lite tv och en mugg te här.. Njut av er lördagskväll och glöm inte att visa dina nära att du bryr dig om och älskar dem.. <3




11 kommentarer:

Uttan sa...

Mysigt. Så skönt att Du kan mysa till det även om Du ska i väg och jobba.
Mannen har också sin jobb helg och sk i väg inatt igen.Jag ska ha en hel dag med mina döttrar i morgon det var längesedan nu.
Jätte fin lykta Du köpte så fint det blev på trappan.
Sol har vi inte haft idag.

Kramar!

kallebodalantliv sa...

Kvällen på dig ...vad sött du har gjort det på din trappa ...lyktor är ett måste denna mörka årstid ..tyvärr så missade jag att besöka fröken knopp i går ...men hon har såå mycket fint som man vill ha ..jag vinkade på dig idag när du var ute på din promenad ..vet inte om du såg att det var jag ..hi.hi..nu ska jag med tända ljus här i huset ...du får ha det så bra på ditt jobb ikväll ...kram jeanette.kallebodalantliv

Patricia sa...

Åh de där lyktorna är så snygga, stod och tittade på en sån förra helgen.. =)

Men jättefint blev det på eran trapp... =)

Ja, vad vore hösten och vintern utan alla dessa ljus som man tänder, fy va mörkt o trist det skulle bli.. =)

Ha en bra natt på jobbet!!
Kram Patricia

Åsa sa...

Lyktan är superfin. Bra att man även kan ha blockljus i.
Kul att du är med i tävlingen.

Kram Åsa

himlaverket sa...

Nämen så fin blogg jag hittade här då...
mycket och vacker inspiration,
Trevlig helg.

Millas hem sa...

Hej goa Mia!

Såg nog allt det fina du skrivit om mig inne hos Petra.

Tack så jättemycket! Kul att du hittade en lykta du gillade, då var den helt rätt när du bestämde dig så fort för den! =)

Nu är det så mysigt att tända en massa ljus, både ute och inne. Jag fick faktiskt med mig den stora lyktan hem, men igår var jag och bytte den för den kändes helt malplacerad här utanför, så det blev en del annat istället som fick följa med hem isället! =)

Hoppas att du får en mysig söndag!
Och tack igen för dina rara ord!

Kram Camilla

Madame Morell sa...

Jag gillar ert inbjudnings kort! Nu ska jag kika runt lite mer på din blogg.
Kram Jessika

Boutique Nytt & Nött♥ sa...

Sååå fint de blev..
Härligt med hösten när man kan krypa in & bara vara...
Hoppas du sover gott just nu..
Kraamisar
Sus

mo sa...

Tjenixen i stugan...Det blev jättefint med den lyktan på trappen, ser verkligen inbjudande ut. Liiite mysigt är det allt att det mörknar lite tidigare så man kan tända ljus o lyktor på kvällarna..
Vi har så kul med våra grannar..vi skojbattlar om kvällarna. Vi tänder lyktor härute, då tänder de oxå, men en mer, sen måste vi ut o tända ännu en...o så håller vi på så..sen går vi ut o står o snackar i carporten ett tag med ett glas...i handen (ja på helgkvällarna då). På Fredag åker vi till Ullared med dem, sen tar vi in på hotell på kvällen (i Halmstad), sen ska vi ut o äta o göra stan..ska bli så kul.

Ha en skön kväll, kramar på dig

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var jättefint när det lyste i hela lyktan, bra att ljusen sitter i olika höjd. Du har så höstfint på trappen, snyggt med pumporna. Har jag läst rätt så jobbar du inatt också, ha det så bra på jobbet.
Kramar
AnnaMaria

Annika N sa...

Hoppas sömnen blev god.Vilken mysig ljuslykta du köpte, blev ju finfint ljus.

Ha det gott !!! Kram Annika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade