söndag 31 oktober 2010

Så var det vintertid och också månadens sista dag.. Ni har väl inte glömt att ställa om klockan?? Jag tycker det är mysigt med mörker men kanske inte så tidigt på dagen, och det kommer ju att mörkna än tidigare ju mer hösten går..

Idag startade jag dagen med trädgårdsarbete.. Räfsat löv och gissa om vi har löv.. Vi har ju en tomt som är naturtomt på ena sidan och där står det tre STORA bokar och på andra sidan kanalen har vi en bokskog.. De har inte tappat hälften av sina löv ännu och ändå finns det löv i mängder..

Inne idag så har jag spacklat igen en mängd skruvhål på en vägg uppe i vår hall.. Där satt det gipsskivor som vi plockat bort för jag tänker måla där istället.. På de andra väggarna skall vi sätta vit råspont och det hoppas jag att vi påbörjar snart.. Har bott här i drygt två år och vi har fortfarande en trasig blå tapet i trappuppgången.. Det ser hemskt ut och jag blir lika irriterad var gång jag går upp för trappen.. Men snart hoppas jag på att jag kan njuta istället..

.
Igår gjorde vi lammfärsbiffar med fetaost i här hemma.. Eller jag gjorde dem inte för det gjorde Patrick, men jag hade iaf receptet ;-) De är så vansinnigt goda och därför skall jag ge er receptet om det är något ni vill prova..
.
LAMMFÄRSBIFFAR MED FETAOST
8 port.
.
800 g lammfärs
2 ägg
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk färsk rosmarin ( ngt mindre om ni tar torkad eftersom det är mer smak i den)
300 g fetaost
smör
.
Gör så här:
Blanda lammfärs väl med äggen, salt, peppar och rosmarin. Smula fetaosten grovt och blanda med färsen.. Stek i smöret..
.
Till detta hade vi potatis, lök och champinjoner i ugnen och en äppeltzatziki gjord av grovt rivna äpplen (det rivna skall ligga på ett hushållspapper en stund och dra ur vätska) blandat med matyoghurt och så en god grönsallad till det.. MYCKET gott!!
Jag dricker ju sällan alkohol men ibland händer det och igår slog jag till och tog ett glas vin.. Men kände att jag inte var så sugen så det var inte gott, så efter halva glaset gick jag över till vatten istället..
.
Nu skall jag bara sitta i soffan resten av kvällen och bara vara.. Skall ev hämta Amanda sen, hon är hos en kompis, eller skulle hon gå hem tillsammans med en annan kompis, jag vill inte att hon går genom hela byn ensam sent på kvällen..
Ha nu en fin kväll och en fin start på nya veckan som innebär höstlov för våra barn..
.
Ps.. Dagens bilder är från Bilkyrkogården i Ryd där jag var och plåtade Patricks döttrar och en kompis till en av dem för ett par veckor sedan.. Ds..

2 kommentarer:

Nina sa...

Mycket mortion blire med alla löv :)

Ha en fin kväll och bra vecka du med!
Kram Nina!

Patricia sa...

Usch, räfsa löv är inte kul .. är glad vi inte har så många träd, och att Nicke sköter den biten .. hi hi.

Va kul att få göra i ordning trappen. Vi hade vår hemska trapp i 3-4 år innan det blev klart där, men nu är det dryga året sen det blev fint där, och jag säger som du, man retade sig på det var eviga gång man gick i eländet.. ha ha.

Åh va goa de lät biffarna, kanske mans kulle prova. Jag har aldrig köpt lammfärs, men gillar ju lammkött (Nicke är 6 år yngre än mgi) så det borde vara gott... hi hi.

Må så gott!!
Kram Patricia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade