fredag 8 oktober 2010

FREDAGSMYS!!!

Idag är det fredag!! De mesta jobbar sin sista dag för veckan.. Jag har precis startat min jobbevecka.. Har jobbat en natt och har tre kvar.. Men likväl skall jag hinna att ha fredagsmys.. Den skall jag starta på Hörnsjöns Plantskola i Kyrkhult... De har Mysfredag där ikväll kl 18-20 med 10% på ljuslyktor.. Sist jag var där letade jag efter en större lykta som jag kan ha ute på trappen men då hade de ingen jag ville ha.. Kanske de fått in fler nu, så det skall jag titta efter.. Annars kommer jag säkert hem med något annat från deras inredningsaffär som för övrigt ägs av Elin med den fina bloggen Fröken Knopp.. Kika gärna in till henne, hon har så fint i sin blogg och visar underbara bilder från sitt hem..

Visar er hyllan i mitt kök idag.. För någon vecka sedan köpte jag de små glasburkarna med gröna porslinslock när jag var i Karlshamn och nu pryder de hyllan med torkade trattisar i den ena och torkad svart trumpetsvamp i den andra.. Det är inte så jätteofta jag byter ut något på hyllan för jag trivs med det som finns där men ibland så kommer det dit något nytt.. I de större glasburkarna på undre hyllan bor det just nu pasta men det hade jag tänkt byta mot saffransskorpor lite närmre jul.. Och de skall bakas från just den bok ni ser främst på övre hyllan, en favvobok.. En annan favvobok står bakom Leilas och det är Per Morbergs.. Jag har ännu inte lagat något från den men jag har tänkt att göra det en dag.. Finns hur mycket gott som helst i den...

.
Bilden här över visar hur det ser ut på vår öppna spis just i detta nu.. Mycket ljus går det och snart måste jag ta mig till det stora varuhuset i Älmhult för påfyllning.. Man kan ju köpa ljus på annats ställe med men jag gillar deras ljus och jag gillar ju varuhuset så det är ju perfekt att ha den anledningen till att åka dit ;-) Fast jag har annan anledning med för det skall köpas bokhylla till Johannes och hyllplan till Johanna.. Men ett tag till får jag vänta för jag kan inte åka dit pga en anledning som ni inte får veta just nu ;-)
.
Nu snart skall Patrick iväg på hockey och jag skall ju som sagt till Kyrkhult.. När jag kör därifrån skall jag hämta mat till mig och Johannes.. Bara vi hemma ikväll så då får man lyxa till det ;-) Sen är det cyklingsdags för mig och den skall ju ta mig till jobbet för natt två av fyra..
Ha nu en härligt mysig fredag..



13 kommentarer:

Veronica sa...

Du/Ni har det så fint & mysigt i ert hem :)

hemma hos lilla mej sa...

Hoppas att du hittar en lykta som du gillar.Jag håller med föregående talare .Vad fint ni har det.Hoppas att du får tag i någon god mat och får mysa med sonen innan det är dags att jobba .tack för alla go och gulliga kommentarer hos mej.Dom har värmt i mitt hjärta.Önskar dej en skön kväll /natt gulliga du.Kram Rita ♥

Inspiration i vitt sa...

Hej Mia, hoppas du hittar din lykta, att tända lyktor nu den här årstiden höjer stämmningen och det är så roligt att gå förbi något hus där det lyser lite lyktor.
Du är rik du som har så mycket torkade trattisar i fina burkar. Kram på dig/Ingela.

Ett Vitare Hem sa...

Håller tummarna för att du hittar en lykta du gillar!
Ha en fin helg!
Kramis/LenaS

Jannicke sa...

hei Mia :o)
tusen takk for veldig koselig hilsen :o)
det er bra at du koser deg, selv om du har jobbehelg!
Flotte bilder fra ditt fine hjem :o)den kokeboken til Leila har jeg og :o)
Gode vakter i helgen!!
Klem J.

Godastunder-tokigaidéer sa...

Gillar din a bilder skarpt du har verkligen ett ögaför det, mysigt.

Ha det gott
Kram Anna

Små steg till ett enklare liv sa...

Ja,Du har myst till det ordentligt.Visst är det härligt med alla ljus nu!Själv ska jag ner till Malmö och måla i brorsans lya.Ska bli så kul att hjälpa till att inreda där.Uppe med tuppen nu o njuter av kaffet...kanske det hinns med lite shopping där. Bidde de nåra fynd igår?
Ha en mysig helg,bloggkompis!!!
kram *piah*

japp sa...

Heij.. härligt me ljus, å de är ju rättan tid nu.. såå mysigt.

Jaadu, detta me bilder.. jag blir galen på de, vet itne om de har me de nya bloggdesigns mallarna å göra.. kanske de. Vill inte ha de så att man inte kan få in bilder jämt.. jag vill ju kunna ta bilder direkt från mina dokument direkt.. inte via picasa eller nätet, där de verkar lagras för mej.. (picasa).
Menmen.. jag får ta mej tid å mixtra me de tror jag.

Hoppas allt är bra.. hoppas du får trevlig på jobb åså.. kram på dej. Helén.

kallebodalantliv sa...

vad fint du har det på din hylla mysigt med glasburkar när man ser innehållet ...tycker mig känna igen en bok du har där ...Leila bakar ..den är helt underbar ..bara bilderna ....visst är det kul att hålla på att pyssla hemma...hoppas du får en bra helg trots jobb ...kramizar jeanette.kallebodalantliv

Nina sa...

Vad du är duktig på att pyssla och få det ombonat och fint :) Ser så mysigt ut på bilderna. Nästa gång jag är neråt vill jag hinna in till dig med! :)

Ha en bra jobbhelg!
Kram Nina!

Patricia sa...

Hoppas du hittade något fint på Myskvällen.. kul evenemang.. =)

Fint du har på hyllan, och torkad svamp går ju alltid åt, har funderat på att prova att torka svamp, har aldrig gjort det.
De där saffrans skorporna bakade jag förrförra julen, de är riktigt GODA... =)
Och Pers bok har jag med, men har heller inte lagat något ur den men bläddrar ofta i den för boken är fin och mycket låter gott.. =)

Ha en fortsatt skön jobbarhelg!!
Kram Patricia

Boutique Nytt & Nött♥ sa...

Tack för titten inne hos mig & gullig komentar.Hoppas du fick en riktigt mysig Fredag..Önskar dig en härlig helg. Kramisar Sus

Roses & Angels sa...

Har du hittat lyktan i din smak? så fina bilder. Ja du det är inte skönt att ha så ont som Sandra har. MEN nu är det på bättringsvägen lite i alla fall. Att lämna bort en familje medlem är som att förlora någon för gott. MEN har kommer att få det bra och jag kan åka och hälsa på och se med mina egna ögon att han faktiskt har det bättre. Det underlättar sen. tack goa du! Ha en fin lördag kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade