lördag 9 januari 2016

Skall jag eller inte??

Ja det är den stora frågan nu.. Eller stor och stor, men jag har iaf funderat på det.. Och frågan är då, skall jag ta upp bloggandet igen?? Eller skall jag avsluta bloggen helt och hållet??
Nu var det ju jättelängesedan jag bloggade och alla mina följare har förmodligen försvunnit.. Och en blogg utan läsare är ju inte lika kul.. Ha ha :D Jag har inte bloggat på 4 månader.. Vad har då hänt sedan dess tro..
Dottern har flyttat hem igen, och hon hade så klart sin fina Astrid med sig, så nu är vi en plus igen.. Hoppas hon kan få ett jobb så hon kan flytta till eget.. Inte för att jag vill bli av med henne men förstår ju henne, inte kul att flytta hem till mamma igen..

Vi har varit i Göteborg och tittat på Orup.. Så bra det var!! Man kan ju varenda låt så det blev en fantastiskt härlig nostalgitripp..
Vi har också varit i Malmö och tittat på Julgalan.. Fantastiska artister, men tyvärr förstördes helheten av ett otroligt dåligt ljud, på en så stor gala med så stora artister så får det inte hända.. Vi var så besvikna..

Sedan kom julen, den gick rätt bra vad det gäller mitt mående, fram till juldagen, då jag klappade ihop och sov mig igenom både dagen och natten.. Det är inte mycket det fina tål ;)
Det brukar ju vara på nyår jag rasar, men detta nyår så tog vi vårt pick och pack och åkte till Stockholm. Bara jag och Patrick.. Där strosade vi bara omkring och på Nyårsafton så var vi på Göta Lejon och tittade på Ulf Lundell.. En fantastisk konsert och en fantastisk nyår med massor av folk och raketer i den stora staden :)
Har märkt att folk inte riktigt förstår mitt mående, och det kan jag förstå för ibland förstår inte jag heller.. Men folk tycker det är konstigt att jag kan åka iväg till ställen där det finns så mycket folk.. Men för mig känns det jätteskönt att vara i stora folksamlingar där jag inte känner en enda kotte.. Jag behöver inte bry mig om dem, jag behöver inte prata med dem utan jag är bara jag, en i mängden.. Och det är helt underbart skönt!!
När jag är hemifrån över en helg behöver jag heller inte vara rädd att stöta på de som ger mig negativ energi, de jag får ångest av att bara tänka på..

Här hemma mår jag lite upp och lite ner.. Helt bra var längesedan jag mådde, men rätt så bra mår jag för det mesta numera, med små dippar emellanåt.. Jag har ju en ångest i mig som växer sig starkare när en viss person finns i min närhet eller när jag vet att det borde snart vara dags att jag möter h*n.. Igår kom dagen, men jag fick veta lite i förväg att h*n skulle komma hem till oss, så jag satte mig på mitt kontor och stannade där till h*n hade gått igen.. Hjärtat dunkade så det höll på att hoppa ur kroppen och ångestattacken var nära.. Detta är en person jag verkligen har försökt att ha en bra relation med, och vi pratade igenom allt för ett tag sedan, om vad vi känner och hur vi skall bl.a ändra oss.. Allt kändes så bra, i någon vecka, till h*n satte sista spiken i kistan.. Jag blev väldigt sårad och nu känner jag att detta går inte att laga mer.. Jag får ångest bara jag ser deras bil och hör jag namnet så börjar hjärtat hoppa i hela kroppen och jag känner mig spyfärdig.. Det är så tråkigt eftersom personen kommer alltid att finnas omkring mig.. Hade varit bra mycket enklare om jag bara kunnat resa mig och gå vidare..
Nu är det ju inte bara denna personen som får mig att må dåligt, men den har en stor betydelse till mitt mående..Jag skall jobba med mitt mående detta året, både det psykiska och det som mer syns.. Jag mår ju inte bra av min vikt och kroppsform heller, så nu kör jag Viktväktarna och så har jag börjat att träna så smått igen.. I nuläget har jag gått ner ca 7,5 kg.. Gick upp lite över jul och nyår men nu är jag på banan igen..Nu återstår att se om jag fortsätter att skriva blogg.. Just nu är jag lite sugen på att ta upp det igen.. Både för att få skriva av mig och få visa mina bilder..

Ha en fin fortsättning på nya året!!!

4 kommentarer:

Ulla sa...

Hallå fina Mia!
Usch vad jobbigt och behöva må så dåligt av en enda person men jag vet precis hur du känner det eftersom jag har en granne som är så fruktansvärd och jag mår verkligen illa när jag ser den personen i fråga!
Försöker att inte se den eller höra den men det är svårt när den kommer upp på vår tomt och gapar och skriker om allt möjligt så man bara smäller av men tack och lov så har jag en make som ser till att hjälpa mig och den har en fruktansvärd respekt för maken tack och lov men jag är ju kvinna vilket den tror att den kan behandla hur som helst och skrämma!
Hoppas allt löser sig till det bästa för dig min fina vän och att du får börja må lite bättre!
Skickar stora styrkekramar till dig!
Ulla

Nina sa...

Vad jobbigt att du ska behöva ha en sån person i din närhet :( Styrkekram!
Bloggen.. måste du bestämma dig för antingen eller? Vore kul om du hade den kvar och skrev när du vill och har behov. Men, huvudsaken du väljer det som känns rätt för dig.
Nu önskar jag dig ett riktigt bra år, med många framgångar i ditt mående <3
Kram Nina

Annelie L sa...

Fina Mia,
Jag hoppas att du kan få hjälp att bearbeta dina känslor för denna personen, så att du kan få verktyg att omarbeta ångesten till likgiltighet för henom.
Att behöva gå runt med ångest är så tungt och jobbigt. Vikten kommer du att fixa galant , allra helst om du får bukt med ditt själsliga mående.
Åtminstone brukar de gå hand i hand för mig..,
Bloggen kan kanske vara till hjälp, ett ställe där du kan skriva av dig och få respons på dina tankar.
Önskar dig ett fint 2016 ❤️ Det är du värd ❤️

Hanna sa...

Så roligt att du skriver på din blogg igen.
Ha en fin söndag
Hanna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade