måndag 25 juni 2012

Hur är vissa funtade???

Oj så slarvig jag är på att uppdatera.. Och hur slarvig är jag inte på att läsa de bloggar jag följer?? Hur slarvig som helst.. Och jag kan inte skylla på att det är för bra väder så jag inte vill sitta inne.. Men jag kan skylla på att jag haft lite bilder att ta hand om.. Men nu kan jag inte skylla på det längre heller.. Så nu skall jag uppdatera och uppdatera mig själv genom att läsa fina och härliga bloggar..
I fredags, på midsommarafton, var vi på bröllop.. Det var en av mina bästa vänner sedan 20 år tillbaka, Anna,  som gifte sig med sin kärlek Thorbjörn.. Jag blev hämtad av Anna kl 8.20 på morgonen för att hänga med henne till frissan.. Jag hade hedersuppdraget att plåta förberedelser och bröllopsbilder under hela dagen..  Tyvärr blev frissbesöket längre än planerat så vi hann inte ta bröllopsbilder innan bröllopet som tanken var.. Men efter det fina bröllopet så hann vi ta lite bilder, men vi fick vara snabba då det började regna.. Så de där lite roligare bilderna som jag ville tagit och som jag tror Anna och Tobbe hade velat ha hanns inte med.. Men jag hoppas de är nöjda med de bilder som blev.. Nu är det på resande fot och har bara sett de bilder som ligger på min fotosida på Facebook.. 
Och så till överskriftens menande.. 
Pelle, vår Norska Skogskatt, har ju inte visat sig så mycket hemma på ett par månader, och vi har misstänkt att han varit hos någon annan.. Han har kanske kommit in en snabbis emellanåt men inte varit direkt hungrig, så antagligen har han fått mat någon annanstans.. I lördags när jag och Patrick var ute och gick så såg jag att ena grannen släppte ut Pelle från deras hem.. Jag sprang upp och knackade på.. Frågade om han brukade vara där, och jo det brukade han.. Bad dem att inte släppa in honom och absolut inte ge honom mat.. Hon tyckte det var svårt att låta bli eftersom han kom och jamade och ville in.. Jaha!!!??? Så då kan man sno en katt bara så??? Och varför jamar han och vill in?? Finns bara en förklaring och det är att han har fått börja gå in till dem..
Jag var så förbannad när jag gick därifrån, men jag höll mig lugn medan jag pratade med henne.. Hur fan är man funtad när man släpper in en katt som man vet tillhör någon annan?? Hon visste det var vår katt, och han har halsband med vårt telenummer i.. Det är ju faktiskt stöld..
Men jag tror och hoppas att hon har lyssnat för nu sedan i lördags har han varit hemma jättemycket, så han har nog inte fått komma in till dem.. Men förbannad på dem är jag än, jag fattar inte hur de tänker.. Vuxna människor!! En sak om han smiter in, men då slänger man ju ut honom igen.. Hoppas de inte gör om det och ingen annan heller..
Idag är det exakt en månad till jag går på semester, känns som länge till.. Men jag gillar att ha sen semester och jag hoppas att jag kan få några soldagar.. 
Det vi planerat under semestern är en helg i Göteborg då vi skall på Springsteen konsert och så skall vi till Stockholm på min svågers bröllop.. Tanken var att åka med svärföräldrarna upp på fredagen men vi har ändrat den tanken.. Vi tar tåget upp på torsdagen istället för att få lite egentid i Stockholm.. Åker vi med bilen som tanken var så kommer vi kanske upp på fredagskvällen, på lördagen skall jag vara med bruden och tärnan och plåta på förmiddagen, plåta brudparet innan bröllopet, bröllop, bröllopsfest, sova och sedan åka hem på söndag förmiddag.. Blir ingen tid till att tex strosa på stan och det vill ju både jag och Patrick.. Så tåg och en extra natt på hotell blir det =) Ser jag fram emot.. Så tar vi tåget hem på söndagen med.. Och billigt var det, både tågresan och hotellet.. Hade ju kostat nästan lika mycket att betala bensinpengar.. Annars har vi inget planerat i sommar.. Vi hoppas på någon fin dag då vi kan ta tältet och åka iväg.. Så bara ta dagarna som de kommer.. Jag och Patrick har ju bara två veckor gemensam semester med..

Nähä.. Detta blev långt =) Men det får ni stå ut med ;)

Ha nu en fin natt och en härlig tisdag..

Kram Mia

8 kommentarer:

Nina sa...

Förstår att du haft liiite annat att göra med dator o bilder efter alla fotouppdrag. Har du fått ordning på den nya datorn nu? Kul att läsa ett inlägg iaf, när det än kommer :)

Ja, hoppas verkligen att grannarna lyssnade!

Ha det fint!
Kram Nina

Malin - Ebbas änglar sa...

Ja du, det finns folk till allt!! Han är en riktig snygging eran Pelle =)

Längtar oxå efter semester, men det dröjer, har tagit sen semester i år.

Må så gott!
Kram Malin

Birgitta sa...

Skönt att katten nu vet var han hör hemma! Grannarna får väl skaffa sig en egen katt!
Semesterplanerna låter bra tycker jag. Man ska inte ha fulltecknat utan tid för spontanitet.
Kram Birgitta

Hanna sa...

Så roligt med bröllop.
Så konstigt att göra så med någon annas katt. Jag säger som föregående de får väl skaffa sig en egen katt.
Kram
Hanna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var fina bröllopsbilder. Och bra att du såg var katten höll hus, nu kommer han säkert stanna hemma. Grannens lilla kattunge kommer gärna över till oss, så länge jag är ute och grejar får han hoppa runt mig och kolla. Men när han försöker hänga med in säger jag bara att, nu får du gå hem. Och då gör han det, han har lärt sig redan.
Kramar
AnnaMaria

Ankan sa...

Vicka puckon,inte tar man in en annans katt så där,,,ja som far min sa....Den siste idioten är inte född än. Hoppas dom lyssnade nu .

Njut av era veckor ihop & hoppas på sol...

LOPPISLIV sa...

Jag har också sen semester, 2 veckor till efter denna sen äntligen ska man få vara lite långledig, jisses som man längtar nu :-) Fina bröllopsbilder och söt er lilla kisse är. Vilken tur ändå att du såg var han hållit hus för någonstans så han nu får vara hemma istället :-) Ha en fin kväll!
Kram Paula

Karin sa...

Jag misstänker också att en av våra katter får mat och husrum hos någon annan eftersom han är hemifrån en del!! Gillar det inte alls!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade