fredag 19 februari 2010

Jullandskap...

Det är så vackert ute med all snö.... OM det hade varit jul.. Nu kan jag inte ens tycka det är vackert längre, bara jobbigt och helt onödigt i mina ögon.. Men det är bara att gilla läget..

Idag mår jag bättre än igår men det har varit lite si och så med illamåendet idag med, men inget som brutit ut och jag hoppas inte det gör det heller.. Denna helgen har ju vi barnen, ja utom Johannes då som åkt till tjejen, och några av Patricks yngsta dotters klasskamrater har legat i maginfluensa nu i veckan så nu hoppas vi att inte hon skall bli dålig i det..

Idag har jag kört min son, Johannes, till Växjö.. Därifrån åkte han bussen som skulle ta honom till Nyköping där Malin, hans tjej, och hennes föräldrar hämtade upp honom för färd mot Oxelösund där de bor.. Han skulle göra ett bussbyte i Jönköping.. När han är där ringer han i panik till mig, han hade råkat radera sin smsbiljett.. Man får ju alltid en "biljettkod" skickad som mail med när man bokar, men nu var det ju inte jag som bokat utan hans pappa.. Han ringer sin pappa och sedan mig igen, då hade inte hans pappa den på sin mail.. Jag ringer Swebuss express och får tag på koden.. När jag ringer Johannes så hade han lyckats fixa det ändå, de trodde på honom som tur var så han fick åka med bussen.. Tur!! Annars hade han blivit ståendes i Jönköping.. Efter detta ringer hans pappa mig och säger att han hade hittat mailet på sin jobbmail ändå, men då var det för sent.. Nu är han iaf framme hos sin kärlek så nu är det lugnt..

Färden till Växjö gick förresten bra, värre när jag skulle hem då det vräkte ner snö ett tag, men jag kom hem.. Väl hemma så så var det dags att fixa till kalas för Patricks äldsta tjej som fyller 14 på tisdag.. Jag hade bakat på förmiddagen och jag hade skalat potatis.. Vi bjöd på fläskfilé, pressad potatis, gorgonzolasås och sallad.. Gott!! Till efterrät hade Emelie valt en kladdkaka som heter Chocolate chip cheesecake fudge mudcake.. Tur man inte skall tilltala den med det långa namnet.. Den hittade hon i en gammal Härligt hemma tidning från Aftonbladet.. Supergod var den, och ja, ni skall få receptet i vanlig ordning ;-)


Chokolate chip cheesecake fudge mudcake

125 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 krm salt
100 g hackad mörk choklad
En pressad apelsin

Cheescakeröra:
300 g philadelphiaost
1 ägg
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
.
smör el margarin till formen
Ströbröd
.
Värm ugnen till 200 grader.
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt smöret. Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Vänd i den hackade chokladen. Pressa i apelsin.
Smöra och bröa en form och häll i hälften av smeten.
.
Blanda ingredienserna till cheescakesmeten med en elvisp så att det blir fluffigt. Bred på 2/3 av röran i formen. Häll på resten av chokladsmeten och sist resten av cheescakeröran.
Grädda kakan i ca 20 minuter, låt den svalna lite och servera med vispad grädde.. Såååå gott!!!
.
Det var allt för mig.. Nu skall jag jobba hela natten.. Cyklade för övrigt hit och det gick jättebra, slirade inte ens.. Kanske värre i morron när jag skall hem, men det är ju ett tag till..
Gods Natt på er!!!

15 kommentarer:

Nina sa...

Hujedamej, vilken himla tur att inte Johannes blev stående i Jönköping! Annars läser man ju ibland om chaufförer som vägrar vara lite medgörliga... Det var ju bra att den här chauffören var schysst! :)

Såg himlans smarrigt ut det där... Ska nog låta bli att göra det, för säkerhets skull...

Cykla försiktigt när du ska hem!
Kram Nina!

Maritha sa...

Oj vad den verkar god den kakan, kanske nåt till min middag nästa helg med vännerna!

Ta det lugnt med hojjen när du ska hem!

Kram Maritha

hemma hos lilla mej sa...

Gomorron!vad skönt att du känner dig bättre .Vilken tur att det löste sig för Johannes.Inte skoj att fastna i jönköping.Vilken smarrig mat och supersmarrig kaka.1000 tack för receptet.Ha en skön och härlig lördag när du vaknar vännen Varmkram Rita ♥

plingan sa...

Skönt att du mår bättre, magsjuka är inget man längtar efter precis...
Den där kakan lät väldigt farlig:) Tror jag måste göra en så´n idag till dottern som ligger och har ont.
Trevlig helg!
Kram

Penseldraget sa...

Tack söta mia =) vilket recept du bjuder på...mums !!!!
önskar dig en skön helg
kram pia

Tina sa...

Hej vännen!!
Oj, vad rörigt det blev där för er.. men tur att det löste sig tillslut!!
Sånt kan ju förstöra så mycket annars!!!
Jag hoppas att ni slipper den där hemska hyresgästen " Maginflensan". Den är så hemskt & inte betalar den nån hyra heller.. bara ställer till med elände!!!
Ha en fin helg!!
Varm kram Tina

lovefriidrott sa...

Hej Gumman:)

jag håller med dig om snön, så vackert o underbart om det hade vart jul,,,,,men nu vill man ha vår.
Tur att det löste sig med biljetten.

Kakan låter wonderful:)

ha en underbar lördagkväll

Kram Sari

Hanna sa...

Så gott det ser ut.
kram
Hanna

Sköna o Gröna Ting sa...

Hej Mia!
Vill börja med att berömma din nya touch på bloggen, älskar färgerna och sött med hjärtana!!!

Ytterligare en bild av Mia.., på Facebook, kul att se dig:)

Jädrans tur att busschauffören var på gott humör du!!
Hur skulle han annars tagit sig vidare???
I dag sitter vi verkligen fast här hemma, det vräker ner snö och blåser så det tjuter i fönstren:(

Receptet skall jag kopiera och spara, den såg så smarrig och kladdig ut:)
Ha en fortsatt skön helg vännen...
Kram kram
Marianne

Anonym sa...

Hej Mia !

Vilken tur att sonen kom fram ordentligt, och det fixade sig med biljetten. Kladdkakan låter riktigt smarrig, det måste testas !
Ha det så gott !!! Kramiz Annika

Pia sa...

Ibland underskattar man sina barn och det är bra om de lyckas klara ut situationerna själva. Härligt för Johannes att han gjorde det. Det växte han säkert av.

Kakan verkar syndigt god! Tack för receptet.

Ha en härlig helg!
Varm kram!
Pia

jeannette sa...

Hej vännen
Vilken tur att han kom rätt till slut. Och tur för dig att du inte blivit magsjuk. Kakan ska vi inte prata om Mums det blir väl att baka i morgon. kramar

Patricia sa...

Ja nog har vi vinter så det räcker och bli över, men jag tycker fortfarande det är mysigt och vackert, det hör ju årstiden till så heller vitt och massa snö, än mörkt med slask o regn o elände... =)

Vilken tur det gick bra för Johannes på bussen... ha ha. Bra för självständigheten att fixa sånt på egen hand som han gjorde... =)

Åh gud var du tvungen att visa en sån go kaka o lämna receptet på den...såååå god den ser ut!!!!!...*dreglar*... =)

Kram kram
Patricia

Uttan sa...

Ja nu vill man verkligen inte ha någon ute på vägarna....vilket busväder.
Jag har hållt Mej inne Hela dagen!
Magsjuka jag bara väntar på den...i onsdags när Jenny och barnen varit här så hann de precis hem och Ebba började kräkas sedan dess så har både Jenny och Johan haft det och jag kan ju undra om jag ska klara Mej för Ebba pussade Mej hur många gånger som helst och gosade rejält.....men det är bara att avvakta och se.

Jag vill inte ha det.
ska ha lite kalas här i morgon eftersom Jag fyller år då.

Ha en fortsatt bra Lördag kväll!
Kram!

Anette sa...

Tack för ditt goda recept! Det ska jag verkligen prova. Och tack för titten i din mysiga blogg...hittade hit från "livet som mest".

Kram Nettan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade