söndag 7 februari 2010

Extra vinst och kalas..

Jag vann en extra vinst hos Monika med den ursöta bloggen Tant Theas lilla torp, och detta söta var vad jag vann.. Ett gulligt roskort med en virkad ram runt och en liten hemmagjord tvål med en rosknopp i.. Jättegulligt.. Tack söta Monika!!

I fredags var vi på något som heter Midvinterton i Folkets Hus här i Olofström... Det är en liten folkmusiksfestival.. Det var kanon i början med vårt lokala band PPM som spelar Amerikana och bluegrass.. Vi fortsatte in till den större scenen där ett Kanadensiskt band spelade Kandensisk/keltisk folkmusik och jisses så bra de var.. Vilka musiker och vilken glädje på scenen, helt underbara.. Men efter dem så kom det någon kille som spelade egna visor och drog ner stämningen rätt bra.. Han skulle varit i början och inte efter detta band, tyvärr.. Så då gick vi hem efter vi hade hört ett par låtar med honom.. Men vi hade en trevlig och bra kväll ändå tillsammans med min bror, hans fru och ett par kompisar..

Plåtade mina vackra vissna tulpaner idag.. Visst är de fina även vissna... Men jag har bytt ut dem nu mot en ny färsk bukett..

Igår hade vi kalas med för min dotter Amanda som fyllde 16 i måndags.. Min bror, hans familj och Patricks föräldrar kom på middag.. Vi bjöd på "Annas greiska delikatesspanna".. Ett recept ag "stal" av Agneta med bloggen Nyanser av vitt, receptet kan ni hitta hos mig om ni klickar HÄR.. Den är supergod.. Fast potatisen tog urlänge innan de blev klara och vi fattade ingenting och skyllde på potatisen.. Men idag när jag skulle göra lax till mig så tog det jättelänge i ugnen så jag stekte den till slut, vi satte en termometer i ugnen och då visade den ca 150 grader när ugnen visade att den var på 200 grader.. Så i morron får vi ringa till Hemmabutiken och se om de kan fixa det.. Kollade efter en ny spis på nätet, en med induktionshäll och i rostfritt eftersom allt annat är det i köket, men den billigaste jag hittade låg på dryga 10 000 kr och det känner jag inte för att slänga ut just nu, så vi lagar den gamla om det går.. Den är bara ca 3 år gammal så man tycker ju den skall hålla lite längre..
.
Vi bjöd oxå på
KLADDKAKA MED POLKAGRISAR OCH AFTER EIGHT.... Mumma!!
och här kommer receptet:
200g smör (rumsvarmt)
3 dl krossade polkagrisar
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
10 st after eight
Florsocker
.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form. Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda i de torra ingredienserna och rör ned det i smeten tillsammans med de krossade polkagrisarna. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Kakan skall vara kladdig i mitten. Häll på smälta After Eight, gärna när kakan skall serveras. Pudra på florsocker. Servera med vispad grädde.
.
Minns ni att jag berättade om Patricks brors sambo som inte ens hälsar när vi ses? Igår fick jag ett svar på varför.. Det var Patricks mamma som berättade vad hon trodde.. I somras så hade vi en massa tjejer som stod här och fiskade från en del av vår tomt och vi sa till dem att vi inte ville de skulle stå där.. Ena gången så var det min sk svägerska som var där och fiskade och jag var nere och pratade med henne.. Nu har hon sagt att jag var nere och skällde på henne, vilket jag absolut inte gjorde utan pratade lugnt och trevligt.. Kan ju tyckas lite snålt av oss att de inte får stå där och fiska och för att hon just är i släkten, men tillåter vi henne så har vi alla hennes polare här..
Jag tog iaf lite illa åt mig av detta.. Jag vill ju inte att hon skall tycka jag skällde på henne, kan vara språksvårigheter som gör att hon tolkade det fel, hon är thailändska.. Hon har ju burit sig märkligt åt innan med men har iaf hälsat innan.. Tänkte se om man kan prata med henne, svårt efetrsom hon inte vill prata med oss, eller får jag prata med Patricks bror om det så får han framföra det till henne.. Hade hon inte varit Patricks brors sambo så hade jag inte brytt mig men nu tycker jag det är lite jobbigt, det blir ju lite tryckt stämning när man träffas på kalas och det är ju synd.. Får göra något åt det..
.
Nu skall jag kolla på En annan del av Köping och sedan dyka i säng.. Har mått lite konstigt idag så jag tror att sömn kan vara medicinen..



12 kommentarer:

fröken knopp sa...

Hej Mia..

Jo då det blir både plantskolan o Maxi..fullt ös..:)

Du är så välkommen så!! kommer säkert att skriva på bloggen när det blir dax för öppning..:)

Varma Kramar Elin

nettan sa...

mmmmmmmmmm de lätt gott... men det dröjer ett tag innan jag kan stoppen en sån god kaka i munnen.... nästa helg är det vi som har kalas 18 år blir stora killen .. köpe tårta..är beställt och de gjorde mig glad för en gång skull.. kram N

fröken Sätterlund ✯ sa...

Vad mycket gott ni har ätit i helgen :) Trevligt med kalas!

Tråkigt med missförstånd :( Jag förstår att du tar illa vid dej... Jag är också sån som inte vill att någon ska gå runt och tycka illa om mig... Men hoppas att det reder upp sig så ni kan träffas utan att det blir krystat.

Sköt om dej!
Kramar Therese

Uttan sa...

Grattis till den gulliga vinsten.

Usch det är jobbigt med tjafs iallafall när det är släkten hoppas det löser sig.

Har titta på En annan del av Köping tycker det är så bra.
Den kakan låter spännande men oj så många points det måste va i den.
Men kanske att jag ska testa göra den till jag fyller ändå.Kan ju bjuda släkten på den ;o)

Hoppas Du får sova gott inatt!

Kram!

Unknown sa...

gott gott - tack för receptet, här har det också varit kalas och bakning...

allt gott till dig
kram catthie

Tidsmästarinnan sa...

Hej Mia!
vad kul det lät med lite skön musik... och kakan!! Gode tid!!
Jag såg också bygglov, vad kul att du kände till huset... det såg ju helt fantastiskt ut, men vad STORT!
Jag tycker Mija Kinning är så himla duktig.
Kram på dig Miavännen!
Susanne

Nina sa...

Så bra att du fått reda på orsaken till Patricks brors, sambos beteende! Det kommer säkert att lösa sig när du väl får möjlighet att prata med henne.

En annan del av Köping såg vi här med, jag gillar det programmet! :) Önskar att Sandra får det så där bra som vuxen, fast på sina villkor, förstås, för dom gör ju mycket som hon skulle tycka vara jobbigt.

Så vackra foton! Jag gillar när man lyckas fånga det vackra i sånt som man först inte tänker på som vackert. Jag kommer ihåg en maskros du fotade en gång. Så fin!

Ha det så bra!
Kram Nina!

Maritha sa...

Vilken fin vinst du fick!
Skönt att du fått veta orsaken till hennes beteende, det löser sig säkert.

Härligt med skön musik.

Massa goda recept du ger oss.

Kram Maritha

Tanja, 30+ sa...

Ja, tänk vad folk kan vrida o vända på saker o ting.. Precis som de letar efter trubbel. Hade de känt dig, så hade de vetat att du inte menar nåt illa... Hoppas det löser sig.

Ja, om du VILL får du jättegärna skicka beskrivning på mössan.. Jag skulle så gärna vilja prova...

Kramar

Sköna o Gröna Ting sa...

Ojoj.., grattis till dom fina priserna Mia.., så söta båda!!!

Receptet på den goda kakan har jag kopierat och lagt in i min bakbok alleredan, tror tjejerna här hemma kan tycka om den:)))

Och du har hunnit med kalas och grejor Mia.., du är en redig tjej.., själv har jag mest latat mig hela helgen men jisses vad skönt det varit:)

Hoppas du får en bra start på den nya veckan...
Kram kram
Marianne

Nyanser av vitt sa...

Hej Mia
Grattis till dina vinster och vad kul att du gjorde delikatesspannan. Visst är den god.
Hoppas det ordnar sig med spisen
kram Agneta

mo sa...

Vilka smarrigheter du har bjudit på då...låter gott.
Jaså det var kul nere i folkets hus, roligt när det händer något, fast jag är ute väldigt sällan. Tydligen ska i alla fall vi som var på hotellet när vi blev utslängda få lite rabatt på biljetter till ett nytt framträdande med samma grupp, endast förköp gäller tydligen oxå, det får vi ju inte missa...

Vad fin vinst du kammat hem, grattis....ha en fin kväll, kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade