måndag 1 november 2010

Ett recept till..

Idag har det varit en bra dag vad det gäller träning och mat.. Startade dagen med att sova lääänge eftersom jag skall jobba i natt.. Efter frukost packade jag min träningsväska och körde till gymmet.. Jag kände absolut inte för det men väl där så gick det ganska lätt och efter drygt en timme så var jag supernöjd med mig själv..

Ikväll har jag varit på vikt väktarna och det gick ju som jag trodde, en viktuppgång på 0,3 kg.. Men jag vet ju varför, jag har ju haft megasvårt att hålla mig ifrån sötsaker och har ofta ätit mer pro-points än vad jag skall.. Men nu skall jag kämpa och försöka hålla mig till de 29 pro-pointsen jag har per dag.. Mina bonuspoints skall jag spara till lördag då jag skall på Ladies Night i Kristianstad.. Kommer säkert att gå över mina points den kvällen men kommer ju ändå vara bättre än om jag använder bonuspointsen under veckan.. Jag hoppas ju att kunna gå ner de 3 hg jag gått upp nu till nästa vecka trots att jag skall på galej..

Ikväll har jag lagat god mat från en VV-kokbok som heter Smala Italien, rätten var en Variant på Spagetti Carbonara och det skall jag ge er receptet på nu :-)

VARIANT PÅ SPAGETTI CARBONARA
4 port.. 8 pro-poins/port
.
250 g rökt skinka
140 g okokt fullkornsspagetti
2 gula lökar
1 msk hackad vitlök
200 g gröna ärtor (frysta)
2 tsk flytande margarin
2 ägg
½ dl mjölk, 3%
4 msk riven parmesanost
hackad persilja
.
Tina ärtorna, hacka löken och tärna skinkan. Koka spagettin al'dente och sila den. Hetta upp margarinet i en vid kastrull, fräs lök, ärtor, vitlök och skinka. Vispa ihop ägg och mjölk. Vänd ner spagettin i kastrullen och slå på äggröran, rör ordentligt och vänd i parmesanen. Smaka av med salt och peppar. Strö på persilja.
Smaklig måltid!!!
.
Efter vv-mötet så var jag nere i en butik i byn som heter Jennifers presentbod och som namnet avslöjar så är det just en presentbod med inredningsdetaljer.. Ikväll var det Julkväll med 15% rabatt på allt.. Det var så mycket folk och jag ville hem och äta, var hungrig, så jag kollade runt lite snabbt, plockade till mig ett hjärtformat träfat i vitt och två olika sorters te.. Hade kunnat plocka till mig hur mycket som helst men idag fick det bli detta..
.
Nu skall jag snart cykla till jobbet, två nätter nu sen ledig två.. Har tagit två semesterdagar i helgen så nästan en ledig helg för mig :-)
Önskar er alla en bra natt och en fin tisdag nu..

14 kommentarer:

Uttan sa...

0,3 var väl inte så farligt heller.

Tack för receptet låter gott.
15 % kan tänka Mej att det fanns mycket fint men visst är det jobbigt om det är mycket folk när man vill titta på sakerna.

Trevlig jobbnatt.Skönt att se framemot lite ledighet.

Kram!

Annika N sa...

Det var ju inte så stort plus, det fixar du nog till nästa vecka. Vad kul att kolla på Ladies Night och snygga Martin :-)

Ha en skön kväll !!! Kram Annika

Maritha sa...

De stackars hektona är snart borta Mia, du är super duktig.
Vad kul med Ladie Night, rocka loss rejält.

Ha det gott!
Kram Maritha

Moonrose/ Vonneli sa...

Du som är så flitig med din träning fixar det här galant, det brukar alltid vara så skönt efteråt fast det kan ta emot att komma iväg.... de 3 hg´na är snart bortflugna,ett minne blott... du är superduperduktig med din viktminskning :0)

Försöker här också att få ner några kilon, träna och äta bättre, så tusen tack för ditt recept, ska bli intressant att pröva på.

Ladies night låter skoj :0) En lördag att se fram emot!

Ha det nu så gott och en skön härlig vecka!

Kram Yvonne

Linruz sa...

Mums receptet låter verkligen smaskens
Kram kram Lina

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad duktig du är som kämpar på! Vi har också börjat tänka liiiite på kosten här hemma. Svårt med alla kalas och så bara...

Barbien var kvar i tårtan! :0) Niklas sa att de skulle blunda eftersom hon var naken under kjolen *haha*.

Kram/ Anna

Nyanser av vitt sa...

Låter ju som en riktig carbonara förutom bacon och grädden då....
Du är så duktig och tänk att du fyller 40 den 14/11 :O)
Ska jag komma ihåg...
KRAMIS

Nina sa...

Vad gott det där lät då :) Du är så duktig med recept och nyheter..
Ha en fin fortsättning på dagen!
Kram Nina!

plingan sa...

Mmm.. jag älskar spagetti Carbonara. Måste nog prova denna variant någon gång - betydligt nyttigare än den jag brukar göra :)
Lev & må!

Boutique Nytt & Nött♥ sa...

Hej Vännen
Bra kämpat med vikten...
Du lär tappa lite bara genom & rocka till musiken på Lördag.
Ha en härlig Fri helg..
Kramisar
Sus

Källeboda lantliv sa...

Du kämpar på Mia ...verkligen duktig med din träning ...jag är kass för tillfället ...efter en dag på jobbet så vill jag bara hem å mysa ...inte bra ...måste ju träna ...men var är orken till det ..suck ! tur att man inte var på jennifers då ...jobbigt med mycket folk ...semester ! vad skönt det låter , ibland behöver batterierna laddas ..ha en bra kväll ..trots jobb ..kram jeanette.kallebodalantliv

A Cup Of Emilia sa...

Svar: Det är nog sant det :) Receptet på Carbonaran måste jag spara. Det är en favoriträtt :) Kramar från Emilia

Tidsmästarinnan sa...

Hej Mia,
tack för receptet, och HEJA dig som kämpar!!
Kram!
Susanne

Roses & Angels sa...

Mumma så gott det där ser ut. Tack du. Samma här snålhet men nu kunde jag inte motstå längre.Kramiz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade