fredag 12 februari 2010

FREDAG!!!!

Ja idag är det fredag och jag är ledig .. Har varit ledig i natt och har tre lediga nätter kvar.. Underbart skönt.. Den bästa helgen på hela schemat.. Fast jag jobbar ju två helger sedan efter detta, men nu skall jag njuta av ledigheten och jobbet kommer snart nog ändå utan att jag tänker på det.. Men ändå tur att jag trivs med mitt jobb så det inte gör allt för mycket att man jobbar obekvämt, fast lediga helger då resten av familjen också är lediga gillas ju mest så klart, hur bra man än trivs på sitt jobb..

Lite bilder från mitt skåp.. Ni tror väl inte jag har något annat snyggt än skåpet, det är ju oftast det jag visar.. Och så är det, något annat snyggt har jag inte ;-) Jo då, jag trivs i mitt hem även om jag vill göra en del förändringar och tex införskaffa lite nya (och gamla) möbler.. Men det är just detta skåpet jag gillar allra mest faktiskt, så därför får det ofta vara modell.. Jag har ett annats skåp/bokhylla med som är gammalt och tungt utav bara tusan som jag gillar skarpt, men inte riktigt fått till vad det gäller "pyntet".. Det är i körsbär och kommer att så få vara.. Vill inte måla det vitt då det är i jättefint skick, jag är ju inte av den sorten som vill "förstöra" fina gamla möbler med vit färg om de är i bra orginalskick.. Så det skåpet/hyllan får vara i körsbär men däremot så skall jag måla om ett nyare vitrinskåp i vitt, köpa en vit tv-bänk och ett vitt soffbord och då tror jag att skåpet/hyllan kommer att passa in bättre än idag.. I vårt vardagsrum så är det i dagsläget inget som passar ihop, soffbord i ek, vitrinskåp i betsad furu, tv-bänk i vitt och furu och så då skåpet/hyllan i körsbär.. Men lite i taget så skall det nog bli bra tror jag..

Provade med att fixa ugnen igår med det element som Hemmabutiken trodde det var fel på, men , det var inte det som var felet tyvärr.. Så nu måste en reparatör hit och han kan inte komma förrän på måndag eller tisdag.. Så i helgen då vi skall ha främmat får plan B gå in vad det gäller matlagningen men det skall nog gå bra det med..
Tyvärr blir det ju liiite dyrare nu, det kostar ju ca 900 kr för dem att bara köra hit och sedan tiden det tar att laga och materialet, men billigare än att köpa en ny spis iaf.. Vi skall ju i framtiden renovera ganska kraftigt i köket och då skall det ju in nytt då så vi vill ju att detta som vi har håller fram till dess.. Och detta är ju inte så gammalt, max 4 år så lite till vill man ju att det skall hålla..
.
På vår naturdel av tomten så har vi nu om dagarna ganskamycket besök.. Det är änderna från ån som hittat upp till oss.. De gräver stora hål i snön för att hitta, vad jag tror, bokollon att smaska på.. Idag har de fått lite bröd med att gotta sig med av mig.. De har svårt att hitta mat de med nu..

Alldeles strax skall jag ta ochköra till Kyrkhult för att hämta min mamma, hon ville till Olofström för att handla lite.. Så självklart ställer jag upp på det..
Efter det så blir det hem och njuta lite innan det är dags att kläupp sig lite och bege mig till en fd arbetskamrat där jag skall träffa henne och fyra fd arbetskamrater till.. Skall bli kul och ni får säkert höra mer om det i morron eller på söndag..
.
Det är ju som sagt fredag idag och det är ju min vägdag.. Och det såg rätt bra ut på vågen trots allt slarv förra helgen.. Den visade -0,7 kg och det är jag nöjd med.. Så nu har jag minskat 3,8 kg,"bara" 12,9 kvar.. Det går sakta och det är jag nöjd med..Denna helgen kommer ju oxå bli en kladdhelg med mat och annat gott men sen har jag ett par veckor jag kan skärpa till mig ordentligt så jag ser fram emot lite skutt nedåt de veckorna med.. Träningen sköter jag ju klanderfritt iaf och det är jag helnöjd med..
.
Ta nu och njut av fredagen...




20 kommentarer:

nettan sa...

njut du med och hoppas att du kan fixa mat utan ugn.... kram på dig

Nina sa...

Vad synd att det blev en dyrare reparation av ugnen! Men är den bara fyra år så är det ju värt att laga ändå. Hoppas det inte drar iväg för mycket!

Vår spis är ca 15 år! Kyl o frys med, man hoppas det inte går sönder samtidigt. Vår mikro är, hör och häpna, närmere 20 sisådär! Det var den första vi köpte. Dom gjorde rediga grejor förr ;)

Lycka till med plan B på lördag! Det blir säkert kanon det med :)

Kram Nina!

Ulla sa...

Hallå!

Ville bara önska dig och familjen en riktigt skön Alla Hjärtans Dag!

Kramisar
Ulla

hemma hos lilla mej sa...

Vad synd att det blev dyrare.Hoppas att plan b blir bra.Ha nu en mysig fredag vännen Varmkram Rita ♥

Maritha sa...

Det är skrämmande vad det kostar att få in en hantverkar i huset att greja.

Skåpet är så vackert så jag förstår att det får vara modell!

Ha en underbar helg!
Kram Maritha

Anonym sa...

Hej Mia !
Grattis till minuset...Toppen :-)
Vackert skåp och fina blommor du har.
Vi har också lite blandat i vårt vardagsrum, lite nya och gamla svarta möbler,något i ljusbrunt trä och bokhylla i mörk brunt trä. Men får byta efterhand.
Ha det så gott på din lediga helg !!! Kram Annika N

Tina sa...

Hej Mia!!!
Ja, nu är det Fredag!! Min enda lediga dag & den har varit allt annat än vad jag tänkt mig.. suck.. men ibland blir det så.
I morron jobbar jag & ska dela ut små hjärtan till mina kunder =))
Ha en underbar Fredag!!
Kram Tina

Anonym sa...

Hej Mia!

"blandstilen" vad gäller inredning kallar jag för mitch match..den blir säkert poppis vad det lider, som du vet så ha ju vi den själva :-) Hittade ju "vårt" kök i en trendig inredningstidning för ett tag sen som berättade att detta kök som var helt nytt var i trendig retrostil med utanpåliggande gångjärn, lägg märke till skärbrädan som är infälld under bänkskivan. Jag kollade o köket såg exakt likadant ut som vårt budgetrenoverade 60- tals kök..så det gäller bara att hålla ut tillräckligt länge så blir allt modernt igen :-). Ha en bra kväll! /kram Berit

mo sa...

Trist med saker som slutar fungera o ert kök tycker jag inte alls ser ut till att vara i behov av en stor renovering, tycker det är fint...Men ni vill kanske sätta er egen prägel på det.

Jomen så är det nog att man har någon favoritmöbel eller sak som får stå modell rätt ofta.

Snäll du är som tar så bra hand om din mamma, inte alla som gör det, fastän man kan tycka att det är en självklarhet...

Ha en skön helg, kram

Uttan sa...

Så det gick inte fixa spisen så lätt men det är ju bra för figuren med kokt mat ;o)

Skåpet är så fint så det gör då inget att Du visar det flera gånger.

Skönt med ledighet och hoppas du får en trevlig helg med fd arbetskamraterna.

Kämpa på med kilona och Du e så duktig och träna så det kommer gå galant.

Kram!

oumberligating sa...

Ryser faktiskt när du skriver om dina arbetsscheman! Har haft det så under stora delar av mitt yrkesliv olika former av rullande scheman. Perfekt under smårbarnsåren , med bättre lön lite mindre totaltid och möjlighet att göra saker i veckorna då och då. Fast jag märkte nog inte hur slitsamt det var trots allt. Han bli på gränsen helt Dygnstörd till slut. Jag håller på att bli gammal, vaknar tidigt som sjutton som liten undrade jag alltid hur min Farmor kunde vara uppe klockan 5 på morgonen och läsa tidning, tänk om tanten levt så vi hade kunnat sitta och dricka kaffe på bit och fat tillsammans och prata, hade varit mysigt! Men nu är det jag som är uppe 5 på morgonen, men då sticker jag till jobbet, trivs bra med det, nu är det faktiskt lite just när jag kommer hem!
Tack för historiens (Oumberligas) kortaste kommentar! (ler)
Ha en skön helg vi ses och hörs mer i "Cyberrymden" och visst är vi alla unika på något sätt!
Kram ifrån Peter!

Hanna sa...

Så fint du har på ditt skåp.
ha en bra lördag.
Kram
Hanna

fröken Sätterlund ✯ sa...

Skåpet är jättefint :) Så snyggt med tulpaner i den emaljerade kannan!

Hoppas det inte blir alltför dyrt med spisen...

Hoppas du hade en kanonkväll med brudarna :)

Ikväll är det melodifestivalen som gäller - jippie ;) Kramar Therese

Sköna o Gröna Ting sa...

Hej vännen.., så skönt och veta att du finns kvar där ute:)))
Just nu ser här ut som kriget hemma då jag asat ut allt ur sina lådor och kameran går varm.., så skönt att äntligen ta tag i det!

Men du Mia.., nu skall jag bannimej fira lördagen med en Baileys till kaffet....!
Massor med kramar
Marianne

Ingrid sa...

Vilka vackra bilder, snyggt med bilden i spegeln.

Kul att ha änderna så nära, det är ändå ett privilegium att få ta del av djurens liv.

~Livet i byn

Vardagslycka sa...

Tittar in för att önska dig och de dina en fin alla hjärtans dag!
Kram, Carina

Nyanser av vitt sa...

Vad duktig du är med viktnedgången Mia och vad skönt med ledig helg för dig.
Sköt om dig
Kram

Sköna o Gröna Ting sa...

Sänder dig tusentals Hjärtekramar dagen till ära!!!
Ta väl hand om dig...
Marianne

Unknown sa...

Ville bara kika in och önska en fin alla hjärtans dag! Kram Petra

Signe 1 sa...

Finfina bilder!:-)

Kikar in och önskar dig en fin alla ♥-dag!

Stor kram Sofia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade