söndag 14 februari 2010

En trevlig lördag och så även söndag...

Idag är det Alla Hjärtans Dag... En dag som jag tycker är lite tramsig så den firas inte här alls.. Men en goer söndag är det ju ändå, med bara jag och Patrick hemma.. Han sitter just nu bakom mig och skruvar ihop en eldkorg vi köpt idag när vi var på EKO och shoppade lite..

I förgår var jag inne i en butik här i Olofström och då köpte jag bokstäverna P och M och så ett hjärta.. De är i gips (tror jag) så lite sköra.. Tänkte haft dem ståendes på skåpet men tyckte det var säkrare att de hänger på väggen så där får de hänga..Fint tycker jag att det blev..

I fredags var ju jag och träffade några fd arbetskamrater, vi brukar vara sex stycken men tyvärr blev vi bara fyra denna gången.. Men vi fyra hade det roligt och vi åt gott.. Hos Elisabeth som vi var hos hade hennes dotter som är kock gjort maten.. Sååååå gott.. Vi startade med Västerbottenostpaj med löjrom till förrätt, persiljebiffar med gudomlig potatismos och rårörda lingon till huvudrätt, baconinlindade fikon, ett kex och ett par ostbitar till "mellanrätt" och sist men inte minst vit choklad mousse till efterrät.. och så massor av vin till det.. Såååå jäkla gott och så trevligt vi hade.. Jag och Pia buggade ju i vanlig ordning, så kul hade vi..

Igår hade ju vi middagsgäster och maten var inte att klaga på då heller.. Patrick stod ute och grillade, kallt kanske men gott med grillat..

Till det grillade åt vi klyftpotatis blandat med lök och paprika, sallad och två olika grillsåser.. Man fick en liten aning sommarkänsla när man åt grillat, fast det händer att grillen åker fram vilken årstid det än är och det är ju lika gott då.. Fast det hade ju varit skönt om man kunnat sitta ute men det lär ju dröja ett tag till..
.
Till efterrätt gjorde jag Pannacotta med äppelkompott.. Jisses så gott det var.. Hittade receptet på recept.nu, och jag delar så klart med mig av det till er lite längre ner här på sidan..
Gissa om vi var mätta sen.. Kändes som jag höll på att spricka.. Vi slängde oss alla i soffan och fåtöljerna och tittade på Melodifestivalen som jag tyckte var bra mycket bättre och jämnare denna vecka än förra veckan.. Helt rätt låtar gick vidare och till andra chansen, i mitt tycke..
Sen sov vi gott när våra gäster gått och disken var diskad..
.
Idag sov vi länge och sedan tog vi oss ner till gymmet vilket var mer än välbehövligt med tanke på allt onyttigt som slunkit ner i fredags och igår.. Idag är det räkning av kalorier igen som gäller och en ny vecka med skärpning..
Efter gymmet körde vi till Eko.. Lisette med bloggen VARDAGSLYCKA jobbar och hon visade härom dagen i sin blogg en eldkorg hon köpt på sitt arbete.. Vi har kollat efter dem ett tag men tyckte de var dyra, hon skrev att det var ett bra pris på dem så vi körde dit idag och för 499:- blev en sådan vår.. Och det var just Lisette som tog betalt av oss så jag skyllde på henne att vi kört dit och köpt den ;-) Jag tackar för tipset Lisette!!
I morron skall ni få se bild på den..
.
Nu skall jag inte göra så mycket mer idag utan bara ta det lugnt och njuta av söndagen..
Receptet med skall ni ju få så klart, gillar ni chokladpannacotta så MÅSTE ni testa denna.. Ljuvligt gott...
Pannacotta med äppelkompott
4 port (Stora portioner, jag gjorde fem och det blev mycket i glasen det med)
1 liter grädde
2 tsk vaniljsocker
2 dl gelésocker
300 g vit choklad
Topping
1 st äpple
smör till stekning
1 dl konjak
1 msk honung
valnötter
vispgrädde
1. Koka snabbt upp grädde, vaniljsocker och gelésocker under omrörning. Lägg i chokladen, rör tills det har smält.
2. Häll upp i efterrättsglas och låt stå i kyl i minst 1 timme, tills det stelnat.
3. Topping: Hacka äpplet i små bitar. Fräs bitarna i smöret i en stekpanna.
4. Häll i konjak, socker, honung och valnötter i valfri mängd.
5. Låt det koka ihop och häll sedan över pannacottan i glasen. Toppa med vispad grädde.
.
Njut nu av söndagen antingen ni firar Alla Hjärtans dag eller om ni har en helt vanlig mysig söndag.. Vilket som är kanon..

11 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Vad snygga bokstäver och hjärtan.Vad skoj att det blev kul i fredags.Vilken god mat ni fick.Hur smarrigt som helst.1000 1000 tack för ditt recept på efterrätt låter gott.Vad skoj att ni hittade en eldkorg och att Lisette tog betalt.Ha nu en fortsatt mysig Alla ♥ Dag vännen Varmkram Rita ♥

Unknown sa...

hej vill önska dig en toppen dag i hjärtats tecken..

kram Catthie

oumberligating sa...

Ha en fin kväll du med just denna faktiskt helt vanliga Februari Söndagskväll! Tast ett litet hjärta och en kram sänder jag till mina trogna bloggvänner!
Var rädd om dig och de dina!
Kram ifrån Peter!

oumberligating sa...

Varför skriver jag fel och slarvar med att läsa igenom innan jag sänder......ursäkta, inte min mening....Fast ska det ju vara! (ler)
Peter!

LjuvligtLantligt sa...

Panacotta är sååå gott!
Vad är vitsen med eldkorgar? Ja jag är inte bara nördig utan trög oxå...*ler*

Kram!

Maritha sa...

Så sött det blev med bokstäverna och hjärtat, ska bli spännande att se eldkorgen!

Massa gott du fått dig till livs i helgen!

Kram Maritha

VARDAGSLYCKA sa...

Hej :)
Ja va skoj att Du föll för mitt tips:)
Visst e dom fina stämningshöjare - samtidigt som man kan samlas många o grilla tillsammans o få mer glädje av elden än i en vanlig grill! Mysigt värre! :)

Njut nu av veckan som kommer!
Kram Lisette

fröken knopp sa...

Hej Mia..Låter som en fantastiskt God Helg!!

Ringen på bilden är min förlovningsring..o jag bara älskar den!!!

Kramar Elin

fröken Sätterlund ✯ sa...

Det låter som en underbar helg men en massa supergod mat!! Är inte ett dugg avis ;)

Kram på alla ♥-dag!
Therese

Nina sa...

Men ååå så gott du har både fått och bjudit på i helgen! :) Jag är inge duktig att laga, men äter gärna ;) Skulle gift mig med en kock, kanske?? Lät iaf fantastiskt gott alltihop!

Önskar dig en fin vecka!
Kram Nina!

Nyanser av vitt sa...

Hej Mia
Jag gillar ju alla typer av bokstäver i inredningssammanhang. Supersnyggt!
Vad kul med tjejmiddag med proffslagad mat men er middag verkar ha varit väldigt god den också.
Kram Agneta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade