tisdag 21 juli 2015

Härliga dagar i Stockholm!!

Har haft några dagars välbehövligt lediga dagar.. De dagarna har jag och Patrick varit uppe i Stockholm.. Huvudmålet med resan var att se AC/DC på Friends Arena i söndags..
Men vi kom upp redan i torsdags.. Vi flög upp för de biljetter som Patrick vunnit i en tävling på FB, han vann 4 inrikes biljetter så de utnyttjade vi nu.. Perfekt!!


I tre nätter bodde vi i Patricks brors och hans frus lägenhet, de var bortresta så vi skötte oss själva.. Kanonbra att få låna den.. TACK Fredrik och Cissi!!!
Vi kom ju fram tidigt på torsdagen så efter lite gräsklippning (de har marklägenhet) och lite slapp tog vi pendeln in mot stan..
Promenerade runt i stan, besökte Fotografiska och strosade bara runt med enbart uppehåll för mat och dryckespauser.. Hur mysigt som helst..


Fredagen såg nästan likadan ut fast vi bytte Fotografiska mot Kungsträdgården där det var Rockfest inför AC/DC-konserten, och Stiftelsen var ett av de band som spelade där.. Jag gillar ju Stiftelsen mycket så det var ett måste för mig att kolla på dem.. Och jag blev inte besviken.. Så bra!!!


I lördags fortsatte strosandet och besöken på restauranger och krogar, och så någon liten butik..
Framåt kvällen tog vi Djurgårdsfärjan ut till Grönan där vi ville se Sommarkrysset på nära håll..
Men först besökte vi ABBA-museet som jag tyckte var intressant, men tyckte nog det var allt för dyrt egentligen..
Sedan så såg vi som sagt Sommarkrysset på nära håll, först lite av genrepet och sedan på hela det tv-sända.. Och man såg oss på tv'n, men det var lätt att missa, visste man inte vart vi stod så hittade man nog inte oss..
På söndagen fixade vi med att packa och städa lite i lägenheten och sedan for vi åter in till stan och checkade in på Sjöfartshotellet där vi skulle tillbringa sista natten i huvudstaden..
Vilade till lite innan vi drog ut för att äta och sedan ta pendeln ut till Friends Arena.. Vi tog ett tidigt tåg för att inte trängas allt för mycket på ditvägen.. Det fick vi göra på hemvägen istället då alla skulle hem samtidigt.. Var ju långt över 50.000 personer som såg konserten.. 
Konserten var kanonbra!! Lite skorrande ljud ibland, men jag är helnöjd.. Jättekul att se dem live..
Vi var helt slut efter det så det var bara inom McDonalds för lite nattamat och sedan till hotellet för sömn..Och så kom hemresedagen.. Vi skulle inte flyga förrän framåt kvällen, så vi hade några timmar på oss.. Under de timmarna gick vi ut en sista runda på stan.. Innan vi hämtade vårt bagage på hotellet ville jag gå upp för Götgatan för att plåta Globen..
När vi närmade oss så stannade Patrick för att vänta på mig medan jag gick några meter till så jag skulle få med så mycket som möjligt av Globen.. Jag stod i en vägkorsning och tog bilden.. Det satt en kille och sjöng på marken, en fantastisk countryröst.. Jag tittar ner på honom, och döm om min förvåning när jag såg att det var Doug Seegers som satt där med sin gitarr och sjöng så vackert.. Gick och hämtade Patrick och sedan stod vi kvar en lång stund och lyssnade på honom.. Han hade gitarrfodralet uppe med en lapp i där det stod "Out of work. Anything helps".. Den lappen gjorde ju att man undrade lite.. Han har ju haft några spelningar här i Sverige nu, och jag hoppas och tror ju att han fått betalt för dem.. Men man spekulerade ju lite varför han gjort denna skylt, har han skänkt sitt gage kanske?? Ja ja.. Han sjöng fantastiskt och jag gav faktiskt de få lösa pengar jag hade till honom..
I en intervju för ett tag sedan så sa han ju att det inte var helt omöjligt att han går tillbaka till uteliggarlivet, detta kanske är början på det..
I vilket fall så måste jag ändå påstå att detta var det coolaste denna helgen.. Visst var AC/DC fantastiskt att få se, men de visste jag ju att jag skulle få se, Doug däremot var en fantastiskt trevlig och rolig överraskning..


En fantastisk helg som tog slut lite för snabbt.. En helg jag kunde vara avslappnad och bara vara utan oro och utan att behöva gå på tå.. Få vara med min kärlek Patrick och bara njuta av varandra och vår vackra huvudstad..Nu två veckor jobb kvar innan min semester..
Ha en fin vecka!!


1 kommentar:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken härlig långweekend du har haft! Så mysigt det låter och så mycket trevligt ni har upplevt. Hoppas att du får bra väder nu på din semester.
Kram,
Regina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade