fredag 16 september 2011

Svampigt!!

Vilken underbar dag vi har haft här i Olofström idag.. Solen har lyst med sitt finaste sken mot en molnfri himmel mest hela dagen..
Väl hemma från jobbet så satte jag igång med en sorts paj som jag hittat på en blogg som heter Medaljongen.. Den heter egentligen Banofee och då har man banan på den men jag valde att ta hallon på så det fick bli en Berryfee =)
Och receptet skall ni givetvis få =)


1 burk kondenserad sötad mjölk.. Koka oöppnad burk i vatten i ca 2,5 timmar, se till så att burken är täckt med vatten hela tiden..


400 g digestive, krossad,
150 gr smält margarin som blandas med den krossade digestiven..
Lägg det i botten på en form med löstagbar kant, platta ut och ställ i kylen..


Låt den kondenserade mjölken svalna av lite innan du öppnar burken.. Bred det över digestivebottnen och ställ i kylen, gärna till dagen efter..
Vispa grädde och socker och bred över "kakan" och lägg på bär eller banan..


Smarrigt var det.. Ja jag vet, borde inte ära sånt men så klart tog jag en bit.. ;)
Efter jag hade gjort Pajen  så tog jag kameran, en korg, stövlarna på och for till skogs.. I första hand var det fotografering jag skulle göra och i andra hand plocka svamp om jag hittade någon, och det gjorde jag.. Mest trattisar och någon enstaka gul kantarell.. Patrick kom hem med de gula som han fått av en jobbarkompis.. Jag förvälde dem sedan var det ju knappt något kvar av dem, jisses vad vätska det är i svamp, blir ju knappt något kvar..
Vill ni se bilderna jag tog  i skogen så gå gärna in på min facebooksida, Photo by Maria, så hittar ni dem där.. Och jag blir otroligt glad om ni klickar gillar på sidan..


Ikväll har vi gjort som många familjer i Sverige gjort, haft fredagsmys med Tacos och Idol..


Njut nu av kvällen, natten och lördagen..


Kram Mia

4 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

En riktigt fin solig dag har det varit. Vad härligt det låter med skogspromenad och svampplockning. Å pajen sen då, det är så det saftar sig i munnen när jag ser bilden och läser receptet=)

Här blev det hämtmat, Idol och Skavlan, en så lat fredagskväll.

Ha en fin fin helg!
Kram,
Regina

Nina sa...

Den lät farligt god, den där pajen. Och fint blev det, med hallon på..

I år har vi fått massor med svamp och det känns lyxigt att ha det i frysen. Vi är inga svampplockare, men Göran och Sandra har hittat typ 5 kantareller ibland. Haha, det blir ju en tugga när man har stekt det ;) Men Sandra har varit överlycklig.

Ha det fint!
Kram Nina

Källeboda lantliv sa...

ser smarrigt ut ! nej vem ska äta sådant ...men vi lever ju här och nu...måst njuta av livet också ...tyvärr inga fynd på kappahl ...de murriga höstfärgerna tycker jag inte passar mig ...men det går fler tåg ...ha en skön helg ! kram jeanette.kallebodalantliv ...

the super ordinary sa...

Oo den har jag smakat en gång den pajen! Förbaskat god!! Farlig men god.. : )

Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade