lördag 10 september 2011

Höstligt..

Mer och mer visar sig hösten nu med kallare luft om kvällarna och färgerna på träden börjar så sakteliga ändra färg.. 

Och även krukorna ute har fått lite höstligt i sig.. I väggkrukorna bredvid ytterdörren har ett par vita ljung fått bosätta sig.. Ser välkomnande ut jämfört med de hängande snart vissna sommarblommorna som var där innan..

Och i malmgrytan på trappen fick en rosafärgad ljung och en silvergrå växt flytta in.. Nu är det bara för mig att hålla liv i dem med.. Har en tendens att glömma vattna nu på hösten, varför vet jag inte.. Men jag skall göra mitt bästa med att komma ihåg det..
Vi har ju en gjutjärnsgryta med i trädgården som jag måste köpa några växter till så att det ser lite mer snyggt ut..


Vårt olivträd står ute än med och börjar bli lite vildvuxen.. Är det någon som vet när man bäst ansar den?? Skall jag göra det innan jag sätter in den eller innan jag sätter ut den igen nästa vår?? Måste iaf sätta om den för krukan den står i nu har fått en spricka och läcker när jag vattnar.. Är iaf lite mallig över att jag lyckats med att hålla den vid liv sedan förra sommaren.. Någon som trodde att det aldrig funkar att hålla den vid liv om jag skulle ha den inne i bostadsdelen av huset.. Den stod i vårt sovrum hela vintern och har tydligen gillat det, så dit skall den få flytta även denna vinter..


Idag sov jag mycket bättre och är bra mycket piggare nu ikväll.. Skönt eftersom jag har några timmar till jag måste vara vaken.. Natt fyra av fem skall ju göras =)


Sov nu gott alla som får sova och ha en bra natt ni andra som liksom jag jobbar.. Njut av söndagen..


Kram Mia

5 kommentarer:

Nina sa...

Och nu är natten över och du får snart sova igen :)
Vad fint med lite nya blommor. Vi hann inte med det alls i år av nån anledning?..
Sov gott om en stund, och ha sen en fin restrerande söndag!
Kram Nina!

some kind of wonderful sa...

Ja, i skrivande stund sover du nog gott just nu. Hoppas natten var lugn..
Jag fixade med till mitt i krukorna härom dagen. Känns alltid fräscht!

(Svar.. jag tog inte alla svampar med mig för där fanns såå mycket och jag hade lite bråttom hem. Men idag så! Hoppas jag iaf.. är ganska förkyld idag : ( )

Kram

Emmas vita drömmar ♥ sa...

Tack för härlig höstinspiration! Känner att det är dags att plantera lite höst-feeling vid entrén nu.
Tack för tipset om olivträdet, köpte mina träd nu i våras och våndas över hur 17 jag ska få dem att överleva! I vilket väderstreck har ni sovrummet, söder? Har funderat över att baxa upp dem till vårt badrum på övervåningen, där är det lite svalare och det finns ett takfönster i norrläge... Har fått för mig att det är bra men vad vet jag...? ;)
Önskar dig en härlig söndag!

kram kram

Annelie L sa...

Så vackert du har gjort det, ljung är faktiskt en riktigt vacker blomma, men när den kommer i krukorna, ja då vet man att sommaren är över och förbi....
Fast jag älskar ju hösten så egentligen gör det ju inget och snart har vi en ny vår som mynnar ut i en härlig sommar, det gäller bara att stå ut över vintern.
Hoppas din arbetsnatt gick bra och att du har sovit gott idag.
Massor av kramar Annelie

Lisa sa...

Hejjjjj..Äntligen kom jag hit till dig och fick hälsa på. Så fint du har. Och rec på go o bra mat. DE behövs här kan jag säga efter allt stillasittande och sjukdomar i flera år. Kul att hitta dig hjärtat. Nu ska jag susa runt hos dig och stilla min nyfikenhet. Ha de så gott nu och tack du söta för alla tassar hos mig...

Kram Lisa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade