tisdag 13 september 2011

Höstvindar!!!

Vojne vad det blåser ute.. Nu känner man att hösten har startat.. Lite skurar emellanåt och så blåst som attan.. Men jag hade tur under min kvällspromenad där det inte kom en droppe regn och jag blåste inte bort heller, tur man har lite tyngd ;)
På träden börjar löven ändra färg och på björken som står utanför vårt hus så blandas de gröna bladen med lite knallgula blad.. 


Idag startade jag dagen med att åka till Ryd till min fina vän Mona.. Mona är fantastisk på att göra tårtor, jag beställde en studentmössetårta av henne när Johannes tog studenten.. Nu håller hon på att renovera lokaler där hon skall ha sin verksamhet med att skapa tårta och så skall hon öppna ett café.. Jag önskar henne massor av lycka till.. Modigt att göra det man vill och drömmer om.. Önskar jag var lika modig..
Igår planterade jag lite av hösten i min sista kruka i trädgården.. Det blev ljung även i den.. Så nu har jag tre olika färger av den fina ljungen, vita på väggen vid ytterdörren, mörk rosa på trappen och dessa lila som står vid lyktstolpen i trädgården.. 


Nu skall jag kika på Idol och så skall jag fixa ihop en fruktsallad med lite glass till det och en mugg te..


Fortsätt njuta av kvällen..


Kram Mia

10 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Låter som en härlig dag.Men inget kul med blåst och regn.Ha nu en bra kväll/natt på jobbet vännen.Kramar Rita Rita ♥

Hanna sa...

Fin höstplantering.
Kram
HAnna

Lilla Brödhult sa...

Ja jisses vad det har blåst men hösten är fin med alla färgerna...
Fin höstplantering du har fixat..
Åh ett fik i lilla Ryd hoppas det kommer att gå bra,, förr var det två fik i Ryd... Hon gör fina tårtor så jag får åka dit sen när hon öppnar,,,
Ha det så gott kram Helene

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det är inte klok vad blåsten tar i, men än så länge har vi ström. En stor tall hade fallit över vägen inte långt härifrån, någon hade sågat av en bit, men ändå fick jag åka på fel sida för att komma fram. Hoppas ingen kör in i den nu när det är mörkt.

Nu är nog det sista planterat för i år, men några lökar ska ner i min nya stora rabatt. Kan vara kul med lite fägring i vår också.

Ha en fin fin onsdag!
Kram,
Regina

Källeboda lantliv sa...

så du lyxar en vardagkväll ? jaa det ska man unna sig ...leva här och nu ...ja nu känns det att hösten har kommit ..rättså mysigt tycker jag ...höst ljung förgyller tillvaron ...ha en bra dag ..kramizar jeanette.kallebodalantliv

Nina sa...

Ja, nu är det verkligen höst och jag undrar vart sommaren tog vägen. Tror tom jag missade våren?.. ;) Jaja, alla årstider har sin charm, eller nåt..

Tog du några bilder på fiket? Jag är såå nyfiken :)

Önskar dig en toppenfin dag!
Kram Nina!

freddesvitahem sa...

Oj redan höstfärger i Blekinge, trots bara cirka 20 mil från oss.
Än har vi inte höstfärger.
till helgen kommer jag lugnt stilla njuta av dess färger då jag firar morfar i Hulta.
Snyggt pyntat för hösten du gjort.
Kramis

Annelie L sa...

Här har träden börjat få höstskrud, det är så vackert tycker jag....lika fint (fast på ett helt annat sett) som när de spricker ut på våren. Jag blir glad av båda.
Jag skulle också vilja bo nära Mona, så mysigt det skulle kunna vara att få träffas på hennes fik över en kopp te, kaffe eller choklad, eller vad hon nu kommer att erbjuda sina gäster.
Så fint du har det i din trädgård nu, hösten är allt bra grann...
Kram Annelie

Annika N sa...

Tur att du klarade dej undan regnet, jag lyckades med göra det. Fina bilder på träd och blommor.

Ha det bäst !!! Kram Annika

LOPPISLIV sa...

Halloj Mia! Ja vilket konstigt väder det är nu, ena stunden skiner solen och nästa regnar det och blåser, hösten är nog här ja, det går inte att blunda för det längre :-))

Fint med ljung, gör det så höstfint i trädgården. Vad mysigt med lite vardagslyx framför tv,n. Jag tittade också på bonde igår, tycker det är så roligt program :-)

Ha nu en toppenfin torsdag.
Kramen Paula

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade