söndag 14 november 2010

Julklappstips och recept..

I ett antal år har jag fyllt 25 år.. Tyckte det var en bra ålder att hålla sig i.. Men idag fyller jag 40.. De säger ju att livet börjar efter 40 så jag tycker det är synd att fortsätta fylla 25 och missa livet ;-)
Igår hade jag lite kalas för mig med mina föräldrar, min mormor och Patricks föräldrar.. Jag fick en hel del blommor och sammanlagt 2000:- vilket passar bra tillsamlingen som skall gå till en ny kamera och objektiv som kommer att kosta mig ca 23000:-..

Skall visa ett julklappstips.. Jag har fem stycken sådan här väggljusstakar här hemma, de är i galvad plåt.. Jag säljer dem för 100:- stycket + porto, som jag inte vet i dagsläget vad det ligger på.. Man kan få dem enbart lackade, svarta eller vita.. Skulle ni vilja ha en sådan så skicka ett mail på maria.johansson@oktv.se , skriv väggljusstake i rubriken på mailet.. Först till kvarn.. Jag kan fixa flera men inte säkert att jag kan det innan jul.. Glöm inte bokvilorna ni med kan köpa av mig, svarta el. vita, för 180:- inkl. porto.. Bild finns högst upp här på bloggen, på högersidan..



Idag är det ju farsdag och min födelsedag men eftersom vi firade mig igår och vi skall ha fest nästa lördag så glömmer vi mig idag och fokuserar på min pappa och på Patricks pappa istället.. Vi skall i eftermiddag köra till Kyrkhult och fira min pappa, jag har köpt en tröja till honom.. Efter det far vi direkt till Patricks pappa, tror det var något drickbart i den presenten.. Tänkte jag skulle be Patrick stanna en bit innan hans föräldrar så jag kan promenera och sedan promenera hem, måste få in lite motion det har varit för dåligt med det denna veckan..

Efter middagen igår, som förövrigt bestod av varmrökt lax och en kycklinggryta till dem som inte åt lax, så bjöd jag på Vit choklad-kladdkaka..
Receptet hittade jag i tidningen Amelia Jul.. Riktigt god var den, jo jag smakade en liten bit, och faktiskt var den ännu godare idag.. Tog en tugga av Patricks bit han sitter och smaskar i sig just nu..
Receptet skall ni får här..


VIT CHOKLAD-KLADDKAKA

250 g vit choklad
250 g rumstempererat smör
3,5 dl strösocker
4 ägg (vispade)
1,25 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,25 dl söt sherry eller likör (jag använde Baileys)

CHOKLADGLACYR:
1,24 dl vispgrädde
Rivet skal av 1 citron
200 g vit choklad
Färska fikon (jag använde bär istället)

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä bottnen och kanterna på en springform, 24 cm, med bakplåtspapper..
2. Smält chokladen. Vispa smör och socker till en ljus och krämig smet. Tillsätt de uppvispade äggen lite i taget. Vispa väl. Blanda ner filmjölken i blandningen. Det skall se ut som allt har skurit sig. Skeda ner mjölet blandat med bakpulver, under ständig omrörning. Tillsätt hälften av sherryn/likören och den avsvalnande chokladen. Häll smeten i kakformen och grädda i 1-1,5 timme (jag hade den inne i 1 timme). kakan är färdig när du kan sticka en provsticka utan att rinnig smet fastnar, men lite kladdig skall den ju vara. Täck ev kakan med aluminiumfolie efter ca 45 minuter då den börjar ta färg.
3. Ta ut kakan och låt den vila i formen i ca 25 minuter. Stjälp ut kakan på ett galler och ställ en tallrik under. Häll den resterande sherryn/likören jämnt över den varma kakan.
4. Koka upp grädde och citronskal. Dra kastrullen från värmen och låt stå och dra i 30 minuter, sila. Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden på nytt. Häll den över chokladen. Låt stå i ca 5 minuter eller tills chokladen har smält. Rör försiktigt och låt svalna. Häll över chokladsmeten när kakan svalnat helt. Låt stå svalt så att glasyren stelnar. Servera med fikon och pudra med florsocker.
Jag hade inte fikon så jag tog bär och serverade till och så vispad grädde..

Nu skall vi snart bege oss till Kyrkhult..

Ha en bra dag, det skall jag ha nu när livet startar ;-)


13 kommentarer:

Nina sa...

Stort GRATTIS!
Önskar dig en fortsatt fin dag!
Kram Nina!

Maritha Q sa...

Vad bra ni delat upp din födelsedag på fäderna får ha sin dag också! Bra att det blev ett bidrag till samlingen:

GRATTIS på din dag!

Kram Maritha

Uttan sa...

Grattis på Din dag!!!!

Tack för recept! ser verkligen gott ut!

Ha en underbar dag och Du Jag har fyllt 50 för snart två år sedan och det gick det med ;) Livet börjar nog efter varje födelsedag tror Jag.

Kramar!

Kaffe och Mazarin sa...

Grattis på födelsedagen!!!:)
Ha en skön dag!Kramiz på dej!!:)

Annika N sa...

Grattis !!! Mysigt med en liten födelsedagsmiddag med familjen. Bra att få pengar då kan man ju köpa det man vill ha själv.

Ha en fortsatt fin födelsedag !!! Kram Annika

Anna sa...

Välkommen in i 40+ klubben :)
Grattis grattis! kram Anna

kallebodalantliv sa...

Då får du ha ett STORT grattis din födelsedag ...jag kommer ihåg att jag hade en sådan ångest när jag fyllde det ...nu några år senare så känns det lättare ...det är ju lika för alla som min mamma brukar säga ...ha en bra dag nu hoppas du får många presenter ...kram jeanette.kallebodalantliv

Små steg till ett enklare liv sa...

Grattis,Grattis!!! :) kram *piah*

Godastunder-tokigaidéer sa...

Ett STORT GRATTIS till dig. Jag lovar 40+ är super......
Hoppas din dag blev bra och din fest blir säkertsuper.
KAkan låter mumsig den får jag prova en dag.

Kram Anna

mo sa...

Nämen HIPP HIPP HURRA på din stora dag!!!!! Nja, livet börjar kanske inte vid 40 ;), men det är definitivt inte slut i alla fall....

Åh, tackar för receptet på kladdkakan, älskar kladdkaka, men har inte ätit vit kladdkaka innan, ska provas...

Ja, många kalas på en o samma gång då...blir lite extra långa promenader då..precis som här :)

Ja på Torsdag åker vi till Ullared igen, nu ska här j-a julhandlas :) Hoppas ni får en trevlig tripp ni med....
Många födelsedagskramar på dig

Malin - Ebbas änglar sa...

Jättegrattis Mia♥

SKÖNT o höra att livet börjar vid 40! Jag är själv där framåt sommaren =)

Bamsekramar på din dag♥
Malin

Lilla Rummet sa...

Grattis på födelsedagen. Hoppas du fått en härlig dag.
Var 12 år sedan jag fyllde 40 så åren går fort.
Ha en fortsatt fin dag och kommande vecka.
kram britt

Inspiration i vitt sa...

många många grattiskramar vill jag ge till dig Mia för att du är en sån goo tjej. ja nu börjar det härliga livet ska du se hihi. vilken kaka!! den måste jag bara prova. Kram på dig/Ingela.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade