tisdag 9 november 2010

En grå dag!!

Idag är det en grå och trist dag, en perfekt dag för städning och bakning.. När jag vann tygstrutarna som kom från Nyblom och Kollen så fick jag med ett litet häfte med recept i och där hittade jag ett tomat- och olivbröd som såg väldigt gott ut.. Det har jag i ugnen nu fast jag är skeptiskt till att det receptet stämmer.. Jag har gjort precis som det står men det blev bara en simmig vätska och efter 30 minuter som det stod att det skulle stå i ugnen så är det nästan lika simmigt.. det får stå inne ett tag till så får jag se om det blir något bröd av det..

Igår när jag var ute på en av mina två promenader så slank jag inom tre affärer i Olofström.. Och ut kom jag med en kasse från varje ställe.. I klädaffären Lizzo's kom jag ut med en kjol och ett linne.. Från Butiken Blommor & Ting kom jag ut med en ram och en beställning som kommer i slutet av veckan.. Och från sista butiken Jennifers Presentbod kom jag ut med 4 adventszinklyktor.. De ställde jag på vårt skåp och de får faktiskt stå där redan nu.. Behöver ju inte tända upp dem.. Är ju faktiskt bara lite drygt 2½ vecka innan det är advent..


Vi har ju hängt ut mat till våra små flygande vänner.. Jag bara älskar att sitta och titta på dem när de flyger runt varandra och stannar upp för att äta, det är så rogivande.. Jag älskar ju att fotografera med, vilket jag tror att ni inte har missat ;-) , så de små vännerna får ställa upp som modeller.. Här är det en Blåmes som tar sig ett skrovmål..


Mina små jägare, Sassi och Gusten gillar oxå fåglarna och sitter gärna ute och kikar på dem.. Än så länge har de som tur är inte lyckats fånga någon.. Här har de nog tröttnat på att de aldrig får någon fångst så de vill in och äta lite lugnare mat.. De väntar på att deras matte skall öppna för dem, men elak som hon är så plåtade hon först..


Kollade brödet nyss, det blir nog inget bröd av det tyvärr.. Får leta upp något annat recept istället.. Vill hitta något gott bröd med oliver och soltorkade tomater i till vår fest vi skall ha på lördag nästa vecka..

Nu skall jag se till att få lite gjort här hemma och sedan ge mig ut på en promenad..
Vill ni kika hur det går för mig på Vikt Väktarna så kika gärna in på min mat och tränings blogg som ni hittar HÄR..

8 kommentarer:

Uttan sa...

Hm så tråkigt med brödet.Ja tänk vad det kan bli galet om inte receptet är riktigt.Det händer ju ibland tyvärr :(

Så fina adventslyktor.
Det är kul att köpa kläder när man gått ner i vikt....Duktiga Du!!!!

Söta Gusten o Sassi!
Trevligt att Du gjort en Viktblogg.

Ha det gott!
Kramar!

Annika N sa...

Synd att brödet inte blev bra när man lagt ner jobb på det. Mysigt med fåglar in på husknuten det har vi med, men tyvärr har våra katter lyckats fånga några :-( blir så förb. på dom, men möss får de gärna ta.

Ha en härlig tisdag !!! Kram Annika

A Cup Of Emilia sa...

Hoppas brödet blir bra ändå! Ja det är tur att man är olika. Jag var jättenöjd. Men det kan också bero på vad man har för förväntningar. Jag hade istortsätt inga alls :) Vad duktig du är på att fotografera! bilden på blåmesen blev otroligt bra! Kramar från Emilia

Lilla Rummet sa...

Vad synd att brödet inte blev bra, lät så gott. Typiskt när man lägger ner tid för att baka och sedan blir det inte bra.
Jättefina lycktor du köpt.
Ha en härlig vecka.
Kram Britt

Emelie sa...

Svar; Okej då vet jag det :D

Roses & Angels sa...

Lät gott det där brödet och ibland blir det bara inte bra. Hoppas du haft en bra dag. Tack för kommentaren söta du Kram

Åsa sa...

Hoppas du fick till brödet. Fina adventslyktor du köpt. Ser att många av oss redan börjat med advent....

Kram Åsa

A Cup Of Emilia sa...

tack så mycket :) Precis, det gäller att passa på när solen är framme. För det verkar som om det kommer att bli några gråa dagar till, tyvärr :/ Kramar från Emilia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade